Τύφλα να'χουν τα "OSCAR"

Τύφλα να'χουν τα "OSCAR"
Κινδυνεύοντας να χαρακτηριστώ ως ο κλασσικός μίζερος - μεμψίμοιρος Έλληνας, που παρά τον υπέρτατο θρίαμβο εκείνος εξακολουθεί να έχει λίγη χολή να βγάλει, δε θα μπορούσα να μη σταθώ και να παραβλέψω την παταγώδη (κατά τη γνώμη μου) αποτυχία της χθεσινής (σ.σ. 5/7/2004) "φιέστας" στο Καλλιμάρμαρο. Μιας φιέστας που κατάφερε να "ξενερώσει" όχι μόνο το άνω των εκατό χιλιάδων συγκεντρωμένο πλήθος, αλλά και τα ίδια τα τιμώμενα πρόσωπα που από φυσικοί πρωταγωνιστές μετατράπηκαν σε κομπάρσους που άγονταν και φέρονταν υπό τις διαταγές του μικροφώνου του Κωστάλλα.
Από που να αρχίσω και που να τελειώσω... Ακόμα ηχεί στα αυτιά μου το ηλιθιωδέστερο πράγμα που άκουσα τα τελευταία χρόνια: "Παρακαλούνται οι παίκτες της Εθνικής να καθήσουν κάτω στις θέσεις τους". Ένα στάδιο να παραληρεί, οι παίκτες της Εθνικής ημίγυμνοι να θέλουν να πανηγυρίσουν, να σηκώσουν το τρόπαιο μπροστά στον κόσμο που είχε έρθει απ' όλη την Ελλάδα, για να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους όλοι τι καταφέραμε, κι οι διοργανωτές να κάνουν επιπληκτικές παρενέσεις στους παίκτες, όχι να πανηγυρίσουν... αλλά να καθήσουν κάτω.
Με λίγα λόγια, μια φιέστα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Μερικούς τους πείραξε πολύ φαίνεται το γεγονός ότι έχασαν την ευκαιρία να διαφημίσουν τους ΟΑ ευθύς εξαρχής μέσω της παρουσίας της Εθνικής μας στην Πορτογαλία και τώρα έδειχναν διατεθειμένοι να το κάνουν μέχρι αηδίας. Πως αλλίως να εξηγήσει κανείς τη μετάφραση του "Griechenland" ως "Αθήνα" από τη Ντόρα... Ακόμη και κάποιος που δεν ήξερε γερμανικά καταταλάβαινε ότι κάτι δεν πάει καλά. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την εμμονή της σε φράσεις "η Αθήνα γιορτάζει... η Αθήνα κάνει... η Αθήνα ράνει..." ; Πως να ερμηνεύσουμε τον τόνο της φωνής της που έφτανε σε επίπεδα κραυγής, προσπαθώντας μόνο και μόνο να μας πείσει πόσο "συγκινημένη" είναι; Και τέλος, ποιος δε θα δώσει δίκιο αυτή τη φορά στους φίλους μας τους βορειοελλαδίτες όταν θα μιλήσουν για κατεστημένο της Αθήνας, μετά από τέτοιες δηλώσεις;

Όσο για τον Γκαγκάτση, τον άνθρωπο που κατάφερε να αφήσει έξω από το γήπεδο ανθρώπους που έδωσαν από το υστέρημα τους για να βρεθούν στη Λισαβόνα βάζοντας στη θέση τους υπουργοσελέμπριτις, τι να πούμε; Το γιουχάρισμα του κόσμου τα είπε όλα... Μάταια ο Κωστάλλας την ώρα του γιουχαρίσματος προέτρεπε τον κόσμο να χειροκροτήσει την Εθνική μας για "μπαλώσει" την κατάσταση. Το κέφι, η προσμονή και η αρχική πώρωση είχαν χαθεί μέσα στα "ξενέρωτα" λογύδρια της "θρησκευτίκης και πολιτικής μας ηγεσίας". Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι ο Γκαγκάτσης στήριξε τον Ρεχάγκελ, άρα τα οφείλουμε όλα σ' αυτόν. Κατά πόσο ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Είναι γνωστό ότι εκτός από τη βαριά μεν, φιλική δε ήττα από τη Φινλανδία, ο Ρεχάγκελ έφερε ΜΟΝΟ δύο άσχημα αποτελέσματα σε επίσημα παιχνίδια. Ακόμα και σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που αλλάζουμε τους προπονητές σαν τα πουκάμισα, δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία να απολυθεί προπονητής μετά από δύο ματς. Λοιπον, πρέπει να ευγνωμονούμε τον Γκαγκάτση που δεν έσπασε αυτό το ρεκόρ και που δεν απέλυσε τον Ρεχάγκελ μετά τις δύο ήττες; Ας είμαστε ρεαλιστές... Όσο για τη στήριξη στη συνέχεια δε νομίζω ότι τίθεται θέμα. Όταν κερδίζεις, κανείς δε μπορεί να σου πει τίποτα και όλοι σε στηρίζουν. Αυτό έκανε και ο Γκαγκάτσης...

Για τον αρχιεπίσκοπο, τι να πούμε... Έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε να φυτρώνει εκεί που δε τον σπέρνουν οπότε δε μου προκαλεί εντύπωση. Αυτό που μου προκάλεσε εντύπωση όμως μετά απ' όλα αυτά τα "πανηγύρια", είναι ότι κατάφερα να δω την κούπα μόνο για δέκα δευτερόλεπτα, να ακούσω τον αρχηγό της Εθνικής μας και καλύτερο παίχτη του Euro να μιλάει για άλλα τόσα δευτερόλεπτα χωρίς να βλέπω το πρόσωπό του έστω από την τηλεόραση και τελικά να με κάνουν να νοιώσω τυχερός που αποφάσισα να μείνω σπίτι και να μην βρεθώ στο στάδιο για να φάω από κοντά τη "σούπα".

Φιλικά,
Άγις Πίσχος

Υ.Γ.1. Μεταξύ μας όμως, πως ήταν δυνατόν να πετύχει μια φιέστα στην οποία είναι παρών ο Μητσοτάκης ;
Υ.Γ.2. Η Γιάννα, που ήταν ρε παιδιά;











News 24/7

24MEDIA NETWORK