Βαγγέλης Παυλίδης... υγείας για την Εθνική Ελλάδας

Ύστερα από πολύ καιρό η Ελλάδα δείχνει να κάνει μια προσπάθεια να αποκτήσει πρωτίστως ένα υγιέστερο πρόσωπο και ο Παυλίδης μπορεί να αποδειχθεί μέρος της λύσης των προβλημάτων που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια η εθνική.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΣΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Ο Βαγγέλης Παυλίδης πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε στη νίκη της Ελλάδας με 2-1 κόντρα στη Βοσνία στο ΟΑΚΑ, για την 8η αγ. των ομίλων της προκριματικής φάσης του Euro 2020 (15/10/2019) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Η Ελλάδα επικράτησε με σκορ 2-1 της Βοσνίας στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική της προκριματικής φάσης των ομίλων του Euro 2020, πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη μετά από αυτή της πρεμιέρας κόντρα στο Λίχτενσταϊν. Καλύτερο είναι το νέο πως το τρίποντο συνδυάστηκε με μια πολύ καλή εμφάνιση, έστω και αν η Βοσνία δεν θύμιζε ομάδα που έχει πιθανότητες πρόκρισης, ενώ η εικόνα του Ρόμπερτ Προσινέτσκι στον πάγκο δύσκολα παρέπεμπε σε αυτή ενός προπονητή.

Με τον Γιον Φαν'τ Σιπ να συνεχίζει την προσπάθεια του για ανανέωση του ρόστερ και να εμπιστεύεται πολλά νέα πρόσωπα, ένας παίκτης που κερδίζει αρκετούς πόντους μέχρι σήμερα είναι ο Βαγγέλης Παυλίδης. Σκόρερ του πρώτου τέρματος της Ελλάδας κόντρα στη Βοσνία, σε μια φάση όπου ο επιθετικός της Βίλεμ έδειξε ψυχραιμία, διορατικότητα και ποδοσφαιρική ευφυΐα τελειώνοντας την φάση ιδανικά στο κάθετο πέρασμα του Μάνταλου.

Μετά από πολύ καιρό η Ελλάδα δείχνει να κάνει μια προσπάθεια να αποκτήσει πρωτίστως ένα υγιέστερο πρόσωπο, αν θα τα καταφέρει ουδείς γνωρίζει, ωστόσο ο Παυλίδης μπορεί να αποδειχθεί μέρος της λύσης των προβλημάτων που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια η εθνική.

Ο 21χρονος κυνηγός γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου του 1998 και από την Ακαδημία 'Μπέμπηδες 2000' βρέθηκε στην Μπόχουμ το 2015. Από μικρός ήθελε να παίξει στο εξωτερικό και δεν τον ενδιέφερε να περάσει από την διαδικασία ομάδας Super League για να ψάξει από εκεί την μεταγραφή.

Έτσι στα 16 του χρόνια βρέθηκε μόνος του στο εξωτερικό και αλλάζοντας τρία τρένα έκανε 1,5 ώρα για να βρεθεί στην προπόνηση και άλλη τόση για να επιστρέψει. Ήταν ζόρικα στην αρχή αλλά ουδέποτε παραπονέθηκε αφού αυτή ήταν η επιλογή του. Το ελληνικό σχολείο ήταν και αυτό μακριά από την κατοικία του, ωστόσο του επέτρεψε να προσαρμοστεί πιο εύκολα στη νέα του καθημερινότητα.

Η οικογένεια ενός Γερμανού συμπαίκτη του προσπάθησε να του παρέχει την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη και τον βοήθησε να μάθει πιο γρήγορα την γλώσσα. Στοιχείο που μαζί με τον ρυθμό και την ένταση του γερμανικού ποδοσφαίρου τον δυσκόλεψαν πιο πολύ στην αρχή.

Την ίδια ώρα στην Μπόχουμ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να εμπιστευτούν ένα έφηβο Έλληνα επιθετικό. Σταδιακά ο Παυλίδης ανέβηκε τα ηλικιακά τμήματα υποδομής και έκανε θραύση με την Κ19 της γερμανικής ομάδας, πετυχαίνοντας 20 γκολ (συν 13 ασίστ) σε 45 ματς.

Πήγε δανεικός στη δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ (32 συμ., 7 γκολ, 4 ασίστ), έχει αγωνιστεί με όλες τις 'μικρές' Εθνικές της Ελλάδας και σύμφωνα με τη FIFA αποτελούσε ένα από τα 15 σπουδαιότερα ταλέντα του Euro Κ17 στη Βουλγαρία.

Ο ύψους 1.86μ. στράικερ έκανε 4 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα της Μπόχουμ, πριν παραχωρηθεί στη Βίλεμ. Φέτος έχει αρχίσει εντυπωσιακά στο πρωτάθλημα της Eredivisie, με 6 γκολ και 1 ασίστ σε 8 συμμετοχές. Η τεχνική του τον βοηθάει να παίξει εκτός από επιθετικός και τον ρόλο του επιτελικού μέσου, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αγωνιστεί ως ακραίος κυνηγός - το ίδιο συνέβη και στο παιχνίδι με τη Βοσνία, όπου στην τρίτη συμμετοχή του με την εθνική Ανδρών βρήκε το πρώτο του τέρμα. Προφανώς στην εξέλιξη του τον έχει βοηθήσει πολύ ότι δούλεψε από μικρός στη Γερμανία και τώρα συνεχίζει στην Ολλανδία, μακριά από το δηλητήριο της ελληνικής ποδοσφαιρικής νοοτροπίας.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ρυθμό, δύσκολα ο Παυλίδης θα μείνει γι απολύ ακόμη στη Βίλεμ. Το συμβόλαιό του με την ολλανδική ομάδα έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Ήδη, το όνομα του ακούγεται για συλλόγους της Γερμανίας, με την τιμή του σε λίγους μήνες να φτάνει από τις 250.000 ευρώ, στα 2.500.000!

Ο Αντρέα Παλομπαρίνι συμμετέχει στο Pod-όσφαιρο για να αποκαλύψει την αγαπημένη εθνική Ιταλίας του και να εξηγήσει γιατί ο Ρονάλντο είναι ποδοσφαιρικά πάνω από τον Ζινεντίν Ζιντάν, ενώ γίνεται συζήτηση και για τους 'κομμένους' της Εθνικής Ελλάδας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK