Ο Βιεϊρίνια έχασε την ευκαιρία για το πιο σημαντικό 'τιναφτόρε'

Το περιβόητο χέρι του Αντελίνο Βιεϊρίνια στη Λαμία θα μπορούσε να γίνει η αφορμή για το καλύτερο 'διαφημιστικό σποτάκι' στο εξωτερικό, η ιδανική διαφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το διαφορετικό 'τιναφτόρε'.

Ο Βιεϊρίνια έχασε την ευκαιρία για το πιο σημαντικό 'τιναφτόρε'

Το 'τιναφτόρε' θα τον ακολουθεί για το υπόλοιπο της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Έτσι είναι στην Ελλάδα. Η δικαιοσύνη του τρολαρίσματος. Ο κόσμος μπορεί να ξεχάσει μία ολόκληρη πορεία, μία καριέρα ενός ποδοσφαιριστή, τους τίτλους και τις διακρίσεις, από μία στιγμή που δεν αφορά το ποδόσφαιρο.

Τέτοια ήταν η περσινή. Και με τον Ολυμπιακό και με την ΑΕΚ στην -πολύπαθη πέρυσι- Τούμπα. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια την πρώτη φορά εξέφρασε την αγανάκτηση του, εξ ου το περίφημο 'τιναφτόρε' που έγινε gif και meme, τη δεύτερη φορά συμπεριφέρθηκε με το μυαλό της λογικής. Είδε τον Ιβάν Σαββίδη να μπαίνει σε έξαλλη κατάσταση με όλα όσα συνέθεσαν το επεισοδιακό ντέρμπι των Δικεφάλων, πρώτος ύψωσε 'τοίχο αντίδρασης' για να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση. Και πρώτος ήταν αυτός που λίγες μέρες αργότερα έκανε λόγο για 'κλοπή' και επιτέθηκε σε ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

Ο Βιεϊρίνια επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ όχι για να συμπληρώσει τα ποδοσφαιρικά του ένσημα, αλλά για να κατακτήσει τίτλους. Έφυγε σε μία περίοδο όπου ο Δικέφαλος του Βορρά δεν είχε μπει ακόμα σε τροχιά πρωταθλητισμού, δεν είχε εμφανιστεί ο Σαββίδης, δεν υπήρχε ένδειξη ότι θα διαφοροποιηθεί το μέλλον. Έφυγε περισσότερο γιατί το είχε ανάγκη το ταμείο του ΠΑΟΚ και όχι ο ίδιος.

Επέστρεψε υπό καλύτερες προϋποθέσεις. Έτοιμος να κατακτήσει τίτλους. Βρήκε τον ΠΑΟΚ σε ανοδική πορεία, με σταθερή και δυνατή διοίκηση, με όλα τα εχέγγυα για να γίνει ο αυτοκράτορας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η συνέχεια γνωστή. Το βράδυ της Κυριακής στην τηλεοπτική συνέντευξη απέναντι στον Ντέμη Νικολαϊδη επανέλαβε την πικρία του για τα περσινά γεγονότα. Αν και προσπάθησε να γλυκάνει τις εντυπώσεις περί 'κλεφτών', το νόημα ήταν το ίδιο. Τη συνέντευξη παρακολουθούσε και ο... Μέρφι και 'έγραψε' νέο νόμο. Το βρήκε μπροστά του. Περίπου 24 ώρες αργότερα ένα χέρι μέσα στην περιοχή -για το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, ουδείς έχει καταλάβει γιατί το ύψωσε- σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ξάφνου ο ΠΑΟΚ έγινε ο 'δυνάστης' του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σβήστηκε από το σκληρό δίσκο του κόσμου η τελευταία 20ετία, ξαφνικά η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου άρχισε να γράφεται στο γήπεδο της Λαμίας. Ο ΠΑΟΚ, ο Βιεϊρίνια και ο Σαββίδης έγιναν αυτοί που 'θέλουν να καταστρέψουν το ποδόσφαιρο'. Εν ριπή οφθαλμού (και χεριού), για όλα τα στραβά κι ανάποδα ο ΠΑΟΚ έγινε το θύμα και ο ένοχος μαζί.

Το λάθος του Βιεϊρίνια; Μία κίνηση που θα μπορούσε να αλλάξει τον ρου της δικής του εν Ελλάδι παρουσίας και θα γινόταν το highlight για τους ιστορικούς του μέλλοντος. Θα μπορούσε να μιμηθεί αυτόν στον οποίο έκατσε απέναντι το βράδυ της Κυριακής και μίλησε για την περσινή 'κλοπή'. Ένα νόημα προς τον διαιτητή, μία παραδοχή του χεριού την ώρα της παράβασης, ένα στιγμιότυπο που θα γινόταν δικό μας, το καλύτερο 'διαφημιστικό σποτάκι' για το εξωτερικό. Θα ήταν το επιδεικτικό δάχτυλο στους απέναντι, γιατί 'εμείς είμαστε διαφορετικοί'.

Ο,τι έκανε ο Ντέμης το μακρινό 2000, σε τελικό Κυπέλλου. Όχι με γκολ οφσάιντ που έκρινε τίτλο, αλλά με γκολ που το έβαλε παραβατικά και ιπποτικά το παραδέχθηκε. Αυτό θα ήταν το πραγματικό 'τιναφτόρε'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK