Βλάχοβιτς: Πέντε πράγματα που δεν ξέρεις για τη μεγαλύτερη μεταγραφή του χειμώνα

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή του μεταγραφικού παζαριού και μέσα από πέντε άγνωστες πτυχές της ζωής γνωρίζουμε καλύτερα τον Σέρβο killer της Γιουβέντους.

Βλάχοβιτς: Πέντε πράγματα που δεν ξέρεις για τη μεγαλύτερη μεταγραφή του χειμώνα

Αποτέλεσε το δίχως άλλο την πιο ηχηρή μεταγραφή του χειμώνα. Μια μεταγραφή που πέρα από το κόστος της, το οποίο ξεπέρασε τα 70.000.000 ευρώ, έφερε φαρδιά πλατιά τη δική του προσωπική σφραγίδα. Όχι μόνο για τα χρήματα που θα βάλει στη δική του τσέπη, αλλά κυρίως επειδή ο ίδιος επέλεξε τον προορισμό, παρότι οι μνηστήρες έκαναν ουρά στα πόδια του, απλώνοντας "χρυσό" χαλί.

Στον Ντούσαν Βλάχοβιτς αναφερόμαστε και στη μετακίνησή του στη Γιουβέντους, ένα deal που ο ίδιος ο 22χρονος Σέρβος επιθετικός καθόρισε. Αποτελεί σπάνια περίπτωση στις μέρες μας ένας ποδοσφαιριστής να ξεκαθαρίζει το πού θέλει να συνεχίσει την καριέρα του, θυσιάζοντας έτσι τα χρήματα που ενδεχομένως θα κέρδιζε αν έμπαινε σε πλειστηριασμό.

Από την Παρτίζαν στη Γιούβε

Ως παιδί του Βελιγραδίου και φανατικός οπαδός της Παρτιζάν, ήταν λογικό σε έναν βαθμό να θέλει να αγωνιστεί στην ομάδα του καμπιονάτο που φοράει την ίδια φανέλα με την αγαπημένη του. Προτίμησε την ασπρόμαυρη εμφάνιση της "Βέκια Σινιόρα" και με αυτό τον τρόπο "εγκλώβισε" την παλιά του ομάδα (Φιορεντίνα) και τη νέα, να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τα βρουν.

Πως θα φαινόταν, άλλωστε, στους οπαδούς της Γιουβέντους το να υπάρχει ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος από έναν τόσο ικανό επιθετικό και ο σύλλογος να σφύριζε αδιάφορα. Δεν υπήρχε καμία τέτοια περίπτωση…

Ο Βλάχοβιτς με 190 εκατοστά μπόι και αριστερό πόδι-δυναμίτη άφησε τους "Βιόλα" με προίκα 108 συμμετοχές, 49 γκολ και 8 ασίστ. Με άλλα λόγια ήταν "μέσα" σε ένα γκολ ανά δύο ματς σε ένα από τα πιο απαιτητικά πρωταθλήματα του πλανήτη. Κανένα πρόβλημα για τον ίδιο.

Έχει μάθει, εξάλλου, από πολύ μικρή ηλικία να τα κάνει όλα γρήγορα και πολύ καλά. Ήταν ο νεαρότερος παίκτης που αγωνίστηκε με τη Φιορεντίνα στο «καμπιονάτο» σε ηλικία 18 ετών. Ο πιο νέος που αγωνίστηκε στο «κλάσικο» του Βελιγραδίου (Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας) στα 16 του, ενώ σκόραρε κιόλας! Επίσης, ήταν ο πιο μικρός που αγωνίστηκε ως επαγγελματίας με τον σύλλογο της Σερβίας.

Το τατουάζ με τον χαμένο αδερφό

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς γεννήθηκε όταν είχε ολοκληρωθεί ο πόλεμος στην πατρίδα του. Στο διάστημα, ωστόσο, που η πρώην Ενωμένη Γιουγκοσλαβία "μάτωσε" μέχρι να διαχωριστεί, η οικογένειά του χρειάστηκε να αλλάξει σπίτι τρεις φορές. Κι όπως οι περισσότερες οικογένειες, θρηνεί την απώλεια ενός μέλους της στη διάρκεια των αιματηρών συγκρούσεων.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αδερφό του, την εικόνα του οποίου, ο Ντούσαν έχει "χτυπήσει" τατουάζ στο δεξί μπράτσο. Η αρχική επιθυμία των γονιών του ήταν να σπουδάσει γιατρός. Ήταν μαθητής πολύ υψηλού επιπέδου, θα μπορούσε να υποστηρίζει μια τέτοια προοπτική με την είσοδό του στο κολλέγιο, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε μιας και τον κέρδισε το ποδόσφαιρο.

Απο την "Αθήνα" στο Τορίνο

Βλέποντας την κλήση του νεαρού Ντούσαν στο ποδόσφαιρο, οι γονείς του Μίλος και Σλαντιάνα, φρόντισαν να τον εντάξουν σε ανάλογη σχολή.

Το όνομά της "Αθήνα". Εντάχθηκε σε ηλικία 7 ετών, αλλά από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις , έπαιζε με έναν χρόνο μεγαλύτερους συμπαίκτες και αντιπάλους. Λίγους μήνες αργότερα, η ομάδα του τον ανέδειξε αρχηγό, λόγω της έντονης προσωπικότητας, αλλά και της μαχητικότητας που τον χαρακτηρίζει, πέρα από το πλούσιο ταλέντο.

Ιμπραχίμοβιτς και Χάλαντ

Παράλληλα με το ποδόσφαιρο, του άρεσε να γεμίζει το χρόνο του μαθαίνοντας και πολεμικές τέχνες ως άλλος Ιμπραχίμοβιτς. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βλέπουν στο πρόσωπό του κάτι από τον τεράστιο Ζλάταν, ενώ λόγω ταχύτητας, έκρηξης και σωματικών προσόντων κάποιοι τον παρομοιάζουν και με τον Έρλιντ Χάλαντ, άλλο ένα 'θαύμα" της φύσης.

Ως ο κορυφαίος παίκτης στην Ακαδημία που έκανε τα πρώτα του βήματα, δεν άργησε να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγαλύτερων συλλόγων. Η πρώτη ομάδα που τον εντόπισε ήταν η ΟΦΚ του Βελιγραδίου, αλλά κι εκεί έμεινε μόλις τρεις μήνες πριν τον "αρπάξει" ο Ερυθρός Αστέρας.

Κι εκεί, όμως, δεν έμεινε για πολύ καθώς ο Πανταλέο Κορβίνο, αθλητικός διευθυντής της Παρτιζάν που έχει ανακαλύψει/αναδείξει στο παρελθόν παίκτες όπως ο Κέζμαν, Μίτροβιτς, Γιόβετιτς, Γιόβιτς, προσέγγισε τους γονείς του και πέτυχε το colpo grosso. Χρειάστηκε, βέβαια, να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο σε ηλικία 15 ετών και να ενταχθεί άμεσα στην πρώτη ομάδα της Παρτιζάν.

Η Φλωρεντία και ο... Μπατιστούτα

Με την Παρτιζάν φρόντισε να κάνει… θόρυβο από νωρίς, συνδύασε το όνομά του με την κατάκτηση τριών τροπαίων (ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα). Το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι στο Βέλγιο ή την Αγγλία, καθώς Άντερλεχτ και Άρσεναλ κατέθεσαν προτάσεις για την απόκτησή του, αλλά τελικά τον κέρδισε η Φιορεντίνα.

Ήταν Φλεβάρης του 2018, λίγο καιρό μετά τον τραγικό θάνατο, από ανακοπή καρδιάς, του Νταβίντε Αστόρι. Αρχικά εντάχθηκε στην "primavera", βοήθησε τη δεύτερη ομάδα των «Βιόλα» να αναδειχθεί πρωταθλήτρια και στη συνέχεια πήρε προαγωγή για τα μεγάλα σαλόνια της Serie A.

Ήταν τέτοια η εξέλιξή του που κάποιοι είδαν στο πρόσωπό του κάτι από τον τεράστιο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα. Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιστορία του Ντούσαν Βλάχοβιτς πάνω στο πράσινο χαλί θα έχει ακόμη πολλά επεισόδια κι αν συνεχίσει έτσι όπως ξεκίνησε, ακόμη πιο πολλά γκολ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK