"Βρήκαν την ΑΕΚ, δεν τους βρήκε"

Σε κείμενο 618 λέξεων, που μοιράστηκε πόρτα-πόρτα, οι οπαδοί της ΑΕΚ που συνεχίζουν τις... γηπεδικές κινητοποιήσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια και ζητούν από τους δημότες κατανόηση και υποστήριξη, αφού αποκλειστικός στόχος τους είναι "ο Δήμαρχος και η παρέα του".

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ EUROKINISSI SPORTS

Οι οπαδοί της ΑΕΚ, που μετέχουν στις συνεχόμενες κινητοποιήσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια τον τελευταίο καιρό υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της «Ένωσης» και κατά του Δημάρχου της πόλης, κυκλοφόρησαν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με τα κίνητρά τους αλλά και τις βλέψεις τους.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ μεταξύ άλλων καλούν τους Φιλαδελφειώτες στο πλευρό τους και ξεκαθαρίζουν ότι ο μοναδικός λόγος της παρουσίας τους εκεί είναι η πάγια άρνηση του Δημάρχου για το μεγάλο τους όνειρο.

ΌΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:

" Φίλε Φιλαδελφειώτη,

εμείς που μοιράζουμε αυτό το φυλλάδιο που κρατάς στα χέρια σου, εκπροσωπούμε την ομάδα ατόμων που υποτίθεται ότι «πολιορκεί» τη Νέα Φιλαδέλφεια τον τελευταίο καιρό. Δεν έχουμε κανένα λόγο να κρυφτούμε και γι' αυτό είμαστε κάθε μέρα εδώ με τα πρόσωπά μας γιατί το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να δώσουμε τον αγώνα μας για το γήπεδό μας, κάτι που είναι ΝΟΜΙΜΟ, ΔΙΚΑΙΟ και ΗΘΙΚΟ να γίνει στο οικόπεδό μας.

Ζητάμε συγνώμη από όλους τους απλούς ανθρώπους της Φιλαδέλφειας αν με κάποιες κινήσεις μας μπορεί να έχουμε αναστατώσει τους ρυθμούς της πόλης, αλλά ζητάμε μόνο δύο πράγματα: Την κατανόησή σας και να μπείτε έστω για ένα λεπτό στη θέση μας.

Φανταστείτε να θέλατε να χτίσετε το σπίτι σας στο δικό σας οικόπεδο, στη γη που σας ανήκει και να υπήρχε ένας γείτονας ο οποίος με χιλιάδες ψεύτικες προφάσεις θα προσπαθούσε να σας χαλάσει το όνειρο. Πώς θα αντιδρούσατε; Δε θα στρεφόσασταν κάποια στιγμή εναντίον του;

Εδώ και 3 χρόνια κάναμε τεράστια υπομονή για να μη δώσουμε τροφή και δικαιώματα σε αυτούς που προσπαθούν να χτίσουν την πολιτική τους καριέρα πάνω στο δικό μας όνειρο. Δυστυχώς η υπομονή μας δεν απέδωσε και εκλήφθηκε ως αδυναμία από αυτούς που ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στο γήπεδο.

Για αυτό αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε προσπαθώντας να πιέσουμε τους αποκλειστικούς υπεύθυνους για αυτή την καθυστέρηση. Έτσι, βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε καθημερινά έξω από το Δημαρχείο σε μια προσπάθεια να πάρουμε εξηγήσεις από τους υπεύθυνους της καθυστέρησης και να κλείνουμε συμβολικά τη Δεκελείας ανά τακτά χρονικά διαστήματα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Θέλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι θα συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε στη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι τη μέρα που θα εκδοθεί η οικοδομική άδεια για την ανέγερση του γηπέδου.

Σε ό,τι αφορά ένα δήθεν περιστατικό εναντίον του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που δήλωσε ότι... ξυλοκοπήθηκε, σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είναι ψευδές και προκαλούμε ΟΠΟΙΟΝ αυτόπτη μάρτυρα ήταν μπροστά ή κατέγραψε το περιστατικό να μας εκθέσει.

Στην πλειοψηφία μας είμαστε κάτοικοι της περιοχής, αγαπάμε τη Φιλαδέλφεια γιατί είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας και της Ιστορίας της ομάδας μας. Συνεπώς είναι κατανοητό ότι είμαστε οι πρώτοι που δεν θέλουμε το γήπεδο να δημιουργεί πρόβλημα στους ρυθμούς της πόλης, όπως λανθασμένα προσπαθούν να περάσουν όσοι με διάφορα προβοκάτσια θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα.

Άλλωστε, ΑΕΚ και Φιλαδέλφεια συνυπήρξαν αρμονικά για περίπου 7 δεκαετίες χωρίς προβλήματα. Γιατί τώρα να γίνει κάτι διαφορετικό επειδή κάποιοι (που βρήκαν την ΑΕΚ στην πόλη, δεν τους βρήκε αυτή) λένε ψέματα και απλά δεν θέλουν το γήπεδο;

Toυς Φιλαδελφειώτες τους θέλουμε δίπλα μας στον αγώνα μας για να διεκδικήσουμε μαζί το ΠΡΟΦΑΝΕΣ, το ΛΟΓΙΚΟ, το ΔΙΚΑΙΟ, το ΝΟΜΙΜΟ και (πάνω από όλα) το ΗΘΙΚΟ. Απέναντι μας είναι ΜΟΝΟ ο Δήμαρχος και η παρέα του που με τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ενέργειές τους (παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας) προκάλεσαν την αναστάτωση της πόλης.

Υ.Γ.: Το γήπεδο έχει εγκριθεί από τη Βουλή, το ΣτΕ (στο οποίο ο ίδιος ο Δήμαρχος προσέφυγε), το ΚΕΣΑ, την Περιφέρεια, το ΥΠΑΠΕΝ, έχει εξασφαλίσει εγκρίσεις από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κωλυσιεργεί αποκλειστικά και μόνο λόγω της επίμονης αρνητικότητας του Δημάρχου, που είτε συμφέροντα εξυπηρετεί, είτε απλά βάζει το εγώ του πάνω από την κοινή λογική και τους νόμους.

ΥΓ1: Αναλογιστείτε την αιτία ίδρυσης της ΑΕΚ και την αιτία κατασκευής του γηπέδου στην πόλη μας πριν πολλές δεκαετίες.

Υ.Γ.2: Ακούμε και διαβάζουμε διάφορα τόσο για «πολιτικά κίνητρα» όσο και για «ιδιωτικούς στρατούς επιχειρηματικών συμφερόντων». Όσοι μας γνωρίζουν επί δεκαετίες και παρακολουθούν τους αγώνες μας, ξέρουν ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει γιατί αυτές οι λογικές είναι πολύ μακριά από εμάς και τα πιστεύω μας. Αντίθετα, η πορεία μας στον χρόνο και οι πράξεις μας στο παρελθόν μόνο το αντίθετο αποδεικνύουν. Είμαστε ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ και ζητάμε απλά το αυτονόητο. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ".

"Βρήκαν την ΑΕΚ, δεν τους βρήκε"

ΑΚ.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK