Ξάνθη, Πανόπουλος και Κόκκαλης

Ξάνθη, Πανόπουλος και Κόκκαλης
Παρακολουθώντας την πορεία που διαγράφει η Σκόντα Ξάνθη τη φετινή περίοδο, μόνο θαυμασμό μπορεί να προκαλέσει σε όλους τους αγνούς και αντικειμενικούς φιλάθλους του ποδοσφαίρου. Από την άλλη μεριά όμως, η πορεία που χαράζει ο πρόεδρος της, προκαλεί το λιγότερο εκνευρισμό, για να μην πω αηδία, στην ίδια μερίδα φιλάθλων.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά τόσο στην αγωνιστική όσο και στην «εξωαγωνιστική» πορεία της ομάδας. Η Ξάνθη έχει κατορθώσει φέτος να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τον παράγοντα έδρα. Στο ολοκαίνουριο γήπεδο της έζησαν εφιαλτικές στιγμές τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός ενώ η ΑΕΚ έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας, δια χειρός επόπτη. Συνολικά, έχει 9 νίκες εντός έδρας, όσες έχουν η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, δυο ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο. Αν η Ξάνθη, και οι διαιτητές, ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας, τότε θα μπορούσε να διεκδικεί ακόμα και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ας περάσουμε τώρα στην πορεία του προέδρου της. Αν θυμάμαι καλά ήταν η Τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος όταν η Ξάνθη πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό και έκανε αισθητή την παρουσία της. Εκείνη την μέρα όμως, έκανε αισθητή την παρουσία του και ο πρόεδρος της ομάδας, κ.Πανόπουλος, με την πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα. Θα θυμάστε βέβαια όλοι το σκορ του αγώνα και τον τρόπο που νίκησε η Ξάνθη (2-1 με δύο γκολ επιεικώς αμφισβητούμενα). Αυτός ήταν κι ο λόγος που η ανακοίνωση του περίεργου ήταν κολακευτικού περιεχομένου για τον πολύ κακό διαιτητή του αγώνα.

Ακολούθησαν αρκετές ανακοινώσεις ακόμα από την πλευρά του προέδρου, όπου ανάλογα με το αποτέλεσμα ήταν κολακευτικές ή υβριστικές για τον άρχοντα του αγώνα. Κατά τη γνώμη μου, αποκορύφωμα όλων αυτών των ανακοινώσεων αποτελούν, αφενός η ανακοίνωση στον αγώνα με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και αφετέρου αυτή στον αγώνα με τη Χαλκηδόνα. Η πρώτη για την πρωτοτυπία της, εκδόθηκε στο ημίχρονο του αγώνα, και η δεύτερη για τη σκληρή, αλλά εν μέρει δίκαια, γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος.

Τελευταίο επεισόδιο, μέχρι σήμερα, αποτελούν οι δηλώσεις ενός παράγοντα της Ξάνθης για τον αγώνα με την Κέρκυρα. Αναφερόμενος στο διαιτητή του αγώνα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την απόδοση του ενώ για τη φάση του πέναλτι αρκέστηκε να πει ότι ο διαιτητής «ξεγελάστηκε». Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η ανακοίνωση για το ματς με την Χαλκηδόνα απέδωσε και οδήγησε στη λυτρωτική βουτιά στο παιχνίδι με την Κέρκυρα.

Η τεχνική αυτή των ανακοινώσεων θυμίζει λίγο τον θείο Κόκκαλη. Με παρόμοιο τρόπο παραχώρησε συνέντευξη τύπου παραμονές του ντέρμπι με την ΑΕΚ και κατάφερε να κερδίζει τη συμπάθεια της διαιτησίας. Δε λέω όμως, ήταν συγκινητικός όταν έλεγε μη χτυπάτε τον Θρύλο. Και στην περίπτωση αυτή όμως πέτυχε το σκοπό του αφού ο Κασναφέρης και οι βοηθοί του δεν άφηναν την Ένωση να πλησιάσει στην περιοχή του «σταθερού» Νικοπολίδη.

Μήπως τελικά όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν χάσει το νόημα; Μήπως αυτοί ευθύνονται για την κατάντια του ελληνικού πρωταθλήματος; Καλό θα ήταν να σταματήσουν την κοροϊδία και να κοιτάξουν πως να βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας τους. Δεν αντέχουμε άλλες ανακοινώσεις και συνεντεύξεις. Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι το ποδόσφαιρο. Ας ελπίσουμε ότι μετά το παγκόσμιο κύπελλο του 2006, όπου θα είμαστε πάλι πρώτοι, η εικόνα θα αλλάξει!!!!!

Δήμου Δημήτρης

Υ.Γ.: Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον κ.Πανόπουλο για την εξαιρετική δουλεία που κάνει στη Ξάνθη. Πραγματικά, η Σκόντα οφείλει πολλά σε αυτόν τον άνθρωπο, τον οποίον κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει επενδυτή και πρόεδρο. Ίσως, το μόνο ελάττωμα του να είναι η εμπλοκή του στα παρασκήνια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK