Ξεμπλοκάρει η μετακίνηση φιλάθλων

Ομάδες, Super League Σουρωτή, οπαδοί, Αστυνομία και ΕΠΟ συμφώνησαν στην οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων στα εκτός έδρας παιχνίδια, με τις ΠΑΕ να αναλαμβάνουν την ευθύνη. Ποιες οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσει ομαλά η νέα απόφαση.

43ος ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ // ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ - ΑΟ ΔΙΓΕΝΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
(EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
kerkida EUROKINISSI

Σημαντικές αποφάσεις για τη διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος πάρθηκαν την Τρίτη (3/10), στην προγραμματισμένη συνάντηση όλων των φορέων που ασχολούνται με το θέμα του ποδοσφαίρου.

Εκεί οι ΠΑΕ ομόφωνα ζήτησαν να ελευθερωθεί επιτέλους η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών, την ευθύνη των οποίων θα πάρουν αποκλειστικά οι ίδιες οι ομάδες! Κι αν αυτό προκαλεί... εντύπωση, ούτως ή άλλως οργανωμένα ή μη υπήρχε ενδεχόμενο τιμωρίας από τα πειθαρχικά όργανα.

Αυτό που καταφέρνουν ουσιαστικά οι ΠΑΕ είναι να ελέγξουν, στο μέγιστο δυνατό, τον κόσμο που θα ταξιδεύει εκτός έδρας. Οι ομάδες συγκεκριμένα ζήτησαν:

-- Να έχουν τη δυνατότητα να ζητούν σε συγκεκριμένα παιχνίδι την οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών, σε συνεννόηση με την Αστυνομία, ανάλογα την επικινδυνότητα του αγώνα.

-- Η απόφαση θα κοινοποιείται Δευτέρα ή το αργότερο Τρίτη, έτσι ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος οργάνωσης.

-- Οι ΠΑΕ θα ζητούν συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων, τα οποία θα μοιράζουν με αποκλειστική ευθύνη όπως νομίζουν στους οπαδούς τους.

Ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε αφορά τον πειθαρχικό κώδικα και το σημείο που αφορά τα καπνογόνα. Εκεί συμφωνήθηκε να υπάρξει ενημέρωση προς τους οργανωμένους οπαδούς, αφού είναι δύσκολο σε αυτή τη φάση να αλλάξει ο νόμος.

Παράλληλα ζητήθηκε από την ΕΠΟ να υπάρξει μία τροποποίηση στην όλη διαδικασία και η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ να δίνει συγκεκριμένη ερμηνεία στις αποφάσεις, που θα λύνει τα χέρια στους δικαστές, έτσι ώστε οι τιμωρίες να είναι κλιμακωτές ( π.χ. αν ανάψει ένα καπνογόνο να μην υπάρξει τιμωρία έδρας, αλλά πρόστιμο).

Όλα αυτά βέβαια θα φανεί εν καιρώ κατά πόσο μπορούν να εφαρμοστούν και με πόση επιτυχία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK