Ζήτω οι δημόσιες σχέσεις!

Ζήτω οι δημόσιες σχέσεις!
Είμαι ένας ακόμα φανατικός αναγνώστης της ιστοσελίδας σας.

Φοιτητής στο Παρίσι, έχω το προνόμιο, πέρα από το Ίντερνετ, να παρακολουθώ τα ελληνικά αθλητικά, και όχι μόνο, δρώμενα μέσω του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ. Κάθε Κυριακή λοιπόν βλέπω την θρυλική Αθλητική Κυριακή. Αν και ο πειρασμός είναι αρκετά μεγάλος, δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο για τους φετινούς συντελεστές της εκπομπής. Ωστόσο εγώ, όπως και κάθε Έλληνας, απαιτούμε από οποιαδήποτε εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης αμεροληψία και αντικειμενικότητα. ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Είμαι φίλος του Aρη. Ξέρω πολύ καλά ότι συγκριτικά με τις ομάδες του ΠΟΚ, ανήκω σε ένα αγοραστικό κοινό μικρότερο, γι'αυτό και δεν απαιτώ τίποτε από κανένα ιδιωτικό ενημερωτικό μέσο. Το κακό όμως με την ΕΡΤ έχει παραγίνει. Κάθε Κυριακή, τα 2/3 της εκπομπής αναλώνονται στις τρεις ομάδες και ο υπόλοιπος χρόνος μοιράζεται στις υπόλοιπες, στο μπάσκετ, στο στίβο, στην ιππασία, κτλ. Ακόμα και όταν μια ομάδα του ΠΟΚ χάνει, οι συντελεστές υιοθετούν την οπτική π.χ. του Παναθηναϊκού που έχασε από την Ξάνθη και δευτερευόντως της νικήτρια ομάδας.

Το πιο εξοργιστικό όμως, που με ώθησε να γράψω είναι ο αγώνας ΟΣΦΠ-Aρη. Δεν είδα τον αγώνα και δεν έχω συνολική άποψη. Είδα όμως τα γκολ. Και πραγματικά έμεινα έκπληκτος με το απίστευτης σύλληψης, ομορφιάς, δύναμης και τεχνικής γκολ του ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΑΜΠΕΛΑ. Ακόμα περισσότερο έκπληκτος έμεινα με το σχόλιο των Φωστήρων της ΕΡΤ: «..μάλλον δεν το ήθελε..», «..ήταν πολύ τυχερό..», «1000 φορές να το ξανάκανε δεν θα το έβαζε..(sic)».

Και εγώαναρωτιέμαι: Αν το γκολ το έβαζε όχι ο Ζιντάν, όχι ο Ροναλντίνιο, αλλά ο τελευταίος παίκτης του Ιταλικού ή Ισπανικού Πρωταθλήματος, ή ακόμα και του Ολυμπιακού, του ΠΑΟ ή της ΑΕΚ, με πόσα κοσμητικά επίθετα θα τον είχαν στολίσει; Φαίνεται ότι ο Αμπελάς δεν έχει δημοσιογράφους από πίσω του να τον προμοτάρουν.

Και ας έβαλε και το γκολ της πενταετίας( για να μην πω τίποτε μεγαλύτερο). Και ας έβαλε και το γκολ της ημέρας, πανευρωπαϊκά. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ πέρα βρέχει.
Βάζω στοίχημα ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού στα δικά τους ενημερωτικά μέσα θα έδωσαν περισσότερη σημασία.

Ας είναι..Ας γκρινιάζουμε για το θέαμα που βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα. Και ας εξυμνούμε το «θέαμα» που πρόσφερε ο χ παίκτης της ΑΕΚ (ΠΑΟ, ΟΣΦΠ) με την ντρίπλα του(η μπάλα βέβαια στη συνέχεια κατέληξε άουτ) στο 65' (και να την δούμε και 30 φορές, να την εμπεδώσουμε και εμείς και οι μανατζαραίοι).

Όσο για τον κακόμοιρο τον Αμπελά και τον κάθε όμοιό του, να καταλάβει ότι είναι ένα τίποτα. Όσα γκολ και αν βάλει. Πρέπει να δουλέψει και σε άλλα επίπεδα αν θέλει να του πιστώνεται ο τίτλος της γκολάρας.. Ή, όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοί του, να τα «γράψει» όλα και να σηκωθεί να φύγει στο εξωτερικό.

Φιλικά,

Φάνης Σιώτρας
Παρίσι

News 24/7

24MEDIA NETWORK