2Κ20 Global Champion: Θα κερδίσεις τα 100.000 δολάρια με τον Αντετοκούνμπο;

Πριν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διεκδικήσει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή στο ΝΒΑ, θα έχεις τη δυνατότητα να τον φτάσει εσύ μέχρι το τέλος της διαδρομής. Η νέα πρόκληση του 2k20.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας από τους παίκτες με το μεγαλύτερο overall rating στο 2k20
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας από τους παίκτες με το μεγαλύτερο overall rating στο 2K20

Το φινάλε του Παγκοσμίου της Κίνας η αρχή της νέας μπασκετικής σεζόν. Μιας σεζόν που πέρα από κάθε λογής πρωταθλητή, σε εγχώριες και διεθνείς λίγκες, θα έχει έναν που δεν έχει άλλη φορά ο κόσμος: τον Global Champion του NBA 2K20.

Η πολυεπίπεδη συμφωνία με το ΝΒΑ, την Ένωση των παικτών του κορυφαίου πρωταθλήματος και της πλέον αναγνωρισμένης εταιρίας διοργάνωσης αντίστοιχων esports tournaments χάρισε το δικαίωμα στους παραγωγούς του δημοφιλούς videogame να πανηγυρίζουν και να προμοτάρουν μια "first-of-its-kind" -όπως τη χαρακτήρισαν- ιδέα, η οποία βρήκε την απαιτούμενη ανταπόκριση στα υπόλοιπα τρία εμπλεκόμενα μέρη και ταυτόχρονα άπλετο πεδίο δράσης για να μπει σε εφαρμογή. Μια ιδέα που πρόκειται να φέρει στους αντίπαλους πάγκους στις αντίπαλες πολυθρόνες εκατοντάδες χιλιάδες gamers απ' όλο τον κόσμο, οι οποίοι "ενδιαφέρονται να τεστάρουν τις ικανότητές τους σε παγκόσμιο επίπεδο και να δουν τι πραγματικά χρειάζεται κάποιος για να γίνει ο καλύτερος head-to-head παίκτης".

Τα 145.000 δολάρια που θα μοιραστούν στους νικητές, με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταλήγει φυσικά στον Πρωταθλητή (100.000 δολάρια), είναι ακόμη ένα (χρηματικό) κίνητρο που παρέχεται για ν' αυξηθεί κατακόρυφα το ενδιαφέρον και να πολλαπλασιαστούν οι αιτήσεις των συμμετεχόντων. Πέρα από την έκκριση αδρεναλίνης που προκαλεί η την επαφή με το controller, ένα εύστοχο τρίποντο την κρίσιμη στιγμή, ένα poster dunk.

Το σύστημα διεξαγωγής

Το κανονιστικό πλαίσιο ορίζει πως κάθε παίκτης που δηλώνει συμμετοχή οφείλει να είναι τουλάχιστον 18 ετών ή να έχει μια έγγραφη άδεια, να είναι εγγεγραμμένος στην πλατφόρμα της διοργανώτριας εταιρίας και να έχει ενεργό/διαθέσιμο κωδικό για παιχνίδι μέσω διαδικτύου. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία διαλογής των αιτήσεων οι παίκτες θα χωριστούν σε τρεις γεωγραφικές κατηγορίες (Ευρώπη, Αμερική, Ασία/Ειρηνικός) και με οποιαδήποτε απόπειρα να παίξουν μέσω διαφορετικής περιφέρειας θα αποκλείονται αυτομάτως. Η Ελλάδα ανήκει στις ευρωπαϊκές χώρες με wild card. Μαζί με το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Τουρκία, την Πορτογαλία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Πολωνία, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Ιρλανδία, το Ισραήλ, τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Σλοβενία και τη Σερβία. Οι παίκτες αυτών θα κοντραριστούν αναμεμειγμένα, ανάλογα με την κονσόλα που χρησιμοποιούν (Playstation ή XBox). Αντιθέτως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία θα διοργανώσουν δικά τους τουρνουά.

Κάθε online προκριματική φάση θα έχει τέσσερα σκέλη και ο παίκτης θα δώσει μάξιμουμ οκτώ αγώνες 20 λεπτών (5 ανά περίοδο), εκτός αν ενδιάμεσα ηττηθεί σε δύο και αποκλειστεί. Στην τελική φάση των προκριματικών θα φτάσουν οι δύο πρώτοι καθενός εκ των τεσσάρων τουρνουά που θα έχουν προηγηθεί.

Οι 8 νικητές των playoffs της Ευρώπης (1 από Γερμανία, 1 από Γαλλία, 1 από Ισπανία, 1 από Βρετανία και 3 από τις υπόλοιπες χώρες) θα προχωρήσουν στους Regional Finals (25 Ιανουαρίου) που θα διεξαχθούν σε περιβάλλον PC για να εξασφαλιστεί η ουδετερότητα. Θα παρέχεται βέβαια η δυνατότητα χρήσεις ιδιωτικού χειριστηρίου. Κάθε παίκτης θα πρέπει να διαλέγει από πριν τις ομάδες που θα χρησιμοποιήσει, καθεμιά από μία φορά, ανάλογα με την τακτική του. Δεν μπορούν να συγκρουστούν οι ίδιες ομάδες στο ίδιο παιχνίδι, όπως απαγορεύεται η επιλογή all star ομάδων ή ομάδων-θρύλων. Τους Μπακς όμως και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με 96 στο συνολικό rating δεν θα σου τους αρνηθεί κανένας. Ή τους Λέικερς με δίδυμο Λεμπρόν και Άντονι.

Ο Πρωταθλητής της Ευρώπης θα κερδίσει τα πρώτα 15.000 δολάρια και μαζί με τον δεύτερο το εισιτήριο για τους τελικούς που θα φιλοξενηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες (22 Φεβρουαρίου)! Η Αμερική θα δώσει 4 εισιτήρια και η Ασία/Ειρηνικός τα εναπομείναντα 2 προκειμένου να συμπληρωθεί η τελική 8άδα. Προτού φτάσουμε στον έναν και μοναδικό Global Champion των 100 χιλιάδων!

News 24/7

24MEDIA NETWORK