Αυτή η 'μεταγραφή' NBAer μέσω bitcoin τερματίζει την κουτοπονηριά

Ο Σπένσερ Ντινγουίντι έχει ένα σχέδιο: Ζητάει από τους fans του να δωρίσουν χρήματα σε μορφή bitcoin ώστε στη συνέχεια να επιλέξουν εκείνοι την επόμενη ομάδα στην οποία θα παίξει μπάσκετ. Σατανικό;

O Σπένσερ Ντινγουίντι με την φανέλα των Μπρούκλιν Νετς, κόντρα στους Σικάγο Μπουλς.
O Σπένσερ Ντινγουίντι με την φανέλα των Μπρούκλιν Νετς, κόντρα στους Σικάγο Μπουλς. COPYRIGHT 2020 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED.

To γεγονός ότι ο Σπένσερ Ντινγουίντι ήταν εκατομμυριούχος πριν ακόμα καθιερωθεί σε μια καλή ομάδα του NBA, είναι γνωστό και η πορεία του στον χώρο της επιχειρηματικότητας είναι καθ'όλα σεβαστή. Όμως το νέο τρικ του γκαρντ των Μπρούκλιν Νετς μοιάζει τουλάχιστον ασυνήθιστο:

Τι ακριβώς ζητάει: Την συμπλήρωση ενός ποσού κοντά στα 25 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές φίλων στη σχετική σελίδα που έχει δημιουργήσει στο GoFundMe. Οι δωρητές θα έχουν ως ανταμοιβή την ελευθερία να επιλέξουν την ομάδα στην οποία θα πάρει μεταγραφή ο παίκτης. Αν ο στόχος της συγκέντρωσης του ποσού δεν επιτευχθεί, τα χρήματα θα δοθούν σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Ο ίδιος ο παίκτης έχει περιγράψει αυτή τη δράση με ατάκες όπως 'let's have some fun during the pandemic' και έχει υπογραμμίσει πως το σχέδιο του αναφέρεται και σε συμπαίκτες, αντιπάλους, προέδρους άλλων ομάδων. Με λίγα λόγια, όσοι έχουν παχύ πορτοφόλι μπορούν να 'τσοντάρουν' για να μαζευτεί το ποσό της μεταγραφής.

"Όταν εκδημοκρατίζεις την ιδιοκτησία ενός συμβολαίου ή μέσω της ροής χρημάτων: Αυτοί είναι οι δυο τρόποι με τους οποίους ένας entertainer ορίζει την αξία του. Υπάρχει το προσωπικό του ταλέντο, αλλά και η ικανότητα του να συσπειρώνει το κοινό που τον ακολουθεί" είχε πει ο Ντινγουίντι σε virtual συνέδριο για την οικονομία του κρύπτο-συναλλάγματος πριν από μερικές εβδομάδες. Σύμφωνα με το Coindesk, ο Ντινγουίντι των Νετς έχει προσπαθήσει να μετατρέψει την αξία του συμβολαίου του σε bitcoins, με τις ανώτατες αρχές του NBA να έχουν πατήσει το 'φρένο' στα σχέδια του. Ο γκαρντ των Νετς κατηγορεί τη διοίκηση του NBA πως τον εμποδίζει γιατί δεν καταλαβαίνει τις προθέσεις του.

Η ανακοίνωση αυτού του αλλόκοτου crowdfunding σε αυτή τη χρονική στιγμή δείχνει τουλάχιστον προκλητική στους εκατομμύρια Αμερικάνους που έχουν μείνει χωρίς εργασία και πρόσβαση σε επιδόματα πρόνοιας και παροχές υγείας. Επίσης δείχνει ύποπτη και κουτοπόνηρη, ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα μιας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας που - λογικά-κινείται στο σύμπαν των bitcoins και αναζητά τους δικούς τους 'ινφλουένσερ' για να ακουστεί πιο δυνατά.


News 24/7

24MEDIA NETWORK