Έχεις δει το μυθικό γκολ του Αγκουέρο στο Sensible Soccer;

Το Sensible Soccer στις αρχές της δεκαετίας του '90 ήταν το απόλυτο ποδοσφαιράκι. Και σήμερα έρχεται να σου δείξει ένα γκολ του Κουν Αγκουέρο που χαράχτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Μάνστεστερ Σίτι. Το ακόμα καλύτερο; Μπορείς να το παίξεις και σήμερα.

Έχεις δει το μυθικό γκολ του Αγκουέρο στο Sensible Soccer;

Για όσους είναι 35 plus, ίσως να μην χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Για τους μικρότερους μάλλον δεν λέει πολλά, αφού από τότε η τεχνολογία έχει προχωρήσει... τρομακτικά. Το Sensible Soccer στις αρχές της δεκαετίας του '90 ήταν το απόλυτο ποδοσφαιράκι. Εκατοντάδες (ίσως και χιλιάδες) ώρες έχουν αφιερωθεί μπροστά από την οθόνη, για το τότε πρωτοποριακό gameplay του παιχνιδιού. Πάταγος κανονικός. Ίσως αφιερώνονται και τώρα, με την ευκαιρία της καραντίνας και του #μένουμε_σπίτι, αφού το παιχνίδι (και διάφορες εκδόσεις του, όπως το SWOS) είναι διαθέσιμο παντού. Σήμερα η ιστοσελίδα 8bit-Football.com έχει αναλάβει να μεταφέρει μυθικά γκολ/φάσεις από τη σύγχρονη εποχή στην τεχνολογία του παρελθόντος. Στα μέτρα του Sensible Soccer.

Έτσι λοιπόν μεταφράζεται η ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ του Ρομπέρτο Κάρλος στην αναμέτρηση Βραζιλία - Γαλλία:

Με αυτό τον τρόπο τα εξωπραγματικά skills του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς παίρνουν μορφή στο Sensible Soccer. Όπως όταν ο Σουηδός άφησε άφωνο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο με μια ανεπανάληπτη έμπνευση/εκτέλεση στο ματς Σουηδία - Αγγλία:

Θυμάστε πώς... πέταξε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι στην αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Ισπανία; Ο βετεράνος στράικερ σκόραρε μια εκπληκτική κεφαλιά - ψαράκι με αυτόν τον τρόπο:

Φτάνοντας στην σημερινή ημέρα ήταν η σειρά του Κουν Αγκουέρο. Η Μάντσεστερ Σίτι ανέβασε στον λογαριασμό της το γκολ του Αργεντινού που χάρισε επικές στιγμές στον σύλλογο και τους οπαδούς του, στην αλησμόνητη αναμέτρηση με την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς. Τελευταία αγωνιστική της Premier League την σεζόν 2011-2012. Στις 13 Μαΐου η Σίτι ήθελε ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ για να κατακτήσει τον τίτλο. Το σενάριο έμοιαζε εφιαλτικό.

Η ΚΠΡ είχε καταφέρει να προηγηθεί με 1-2 στο Etihad, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδιζε στην έδρα της Σάντερλαντ και ο τίτλος πήγαινε στο Old Trafford. Η Σίτι ισοφάρισε (Τζέκο), το ματς στο 'Στάδιο του Φωτός' είχε ολοκληρωθεί και οι παίκτες της Γιουνάιτεντ έβλεπαν τα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης στο Etihad. Τόσα τους χώριζαν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μέχρι ο Αγκουέρο να κάνει αυτό... α λα Sensible Soccer:

Έτσι αποτυπώνεται στο παιχνίδι -και τα γραφικά- του τότε το διάσημο τέρμα του Αργεντίνου, που χάρισε τον τίτλο στην Σίτι. Ας θυμηθούμε και τα πέντε γκολ εκείνης της αναμέτρησης:


News 24/7

24MEDIA NETWORK