Ο Άγγλος gamer που τερμάτισε το Football Manager

Ένας Άγγλος gamer βρήκε τον τρόπο να κερδίζει σχεδόν κάθε αγώνα στο Football Manager. Ποιες ρυθμίσεις χρησιμοποίησε και η ομάδα του δεν σταματιέται (χωρίς να αγοράσει wonderkids);

Ο Άγγλος gamer που τερμάτισε το Football Manager

Ο Πολ Γκόλα είναι ένας 26χρονος από τον Λονδίνο που διαβάζει για το μεταπτυχιακό του στο Sports Performance Analysis. Στον ελεύθερο χρόνο του αφιερώνει περίπου 10 ώρες την εβδομάδα για να παίξει το αγαπημένο videogame του, το Football Manager. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο, κατάφερε να γίνει τόσο καλός που... τερμάτισε το παιχνίδι που δεν τερματίζεται.

Ο νεαρός gamer τουίταρε προ μηνών ένα τέρμα που σημείωσε με την ομάδα του, το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου τόσο για την ομορφιά όσο και για την τεχνική δυσκολία για να επιτευχθεί. Πρόκειται για ένα γκολ στο οποίο προηγήθηκε κίνηση με 26 μεταβιβάσεις, στα πρότυπα του... tiki taka. Ένα γκολ που καμία άμυνα αντιπάλου δεν μπορεί να αποτρέψει στο FM20 και ως εκ τούτου, ένα γκολ που τελειώνει κάθε συζήτηση για τον τελικό νικητή ενός αγώνα, αν μπορεί να επαναληφθεί ξανά και ξανά. "Θα μπορούσα να σταματήσω να παίζω FM20 τώρα, επειδή έλυσα το παιχνίδι", έγραψε στο tweet του, το οποίο συνοδεύεται από το βίντεο του τέρματος.

Ο Γκόλα δεν είναι άσχετος με το ποδόσφαιρο. Πέραν των σπουδών του, είναι βοηθός προπονητή στην ερασιτεχνική Τούτινγκ Μπεκ και έχει εντρυφήσει στον κόσμο των διατάξεων και των μεθόδων προώθησης της μπάλας και ανάπτυξης. Όπως αποκαλύπτει, έμπνευσή του πίσω από τις ρυθμίσεις που έχει κάνει στην ομάδα του όταν έχει την μπάλα στα πόδια και όταν παίζει χωρίς την μπάλα είναι η προπονητική φιλοσοφία του Μαουρίτσιο Σάρι. "Προσπαθώ να αναλύω τα πράγματα που μου αρέσουν στις ομάδες που έχω δει στην πραγματική ζωή και μετά σκέφτομαι πώς μπορούν να εφαρμοστούν στο Football Manager", εξήγησε στο SPORTbible.

"Η ΚΠΡ μου βασίστηκε κυρίως στη Νάπολι του Σάρι, απλά με πολύ κατώτερους παίκτες. Βασίστηκε στο παιχνίδι από πίσω, με υψηλό τέμπο και φάσεις 3v2 και 4v3 σε όλον τον αγωνιστικό χώρο. Μετά είχα δύο ακραίους παίκτες που έτρεχαν πίσω από την μπάλα σε κενούς χώρους που δημιουργήθηκαν από το χτίσιμο από πίσω. Ήταν καλή ομάδα και στο να γεμίζει την αριστερή πλευρά, από την οποία προέκυψε η ιδέα της ασύμμετρης εκδοχής της τακτικής μου. Ύστερα απ' αυτά, νομίζω ότι οι προπονήσεις είναι σημαντικές. Καθιέρωσα πολλές επαναλήψεις, με τριπλά προγράμματα κάθε μέρα", σημείωσε.

Όσο για ένα πιο γενικό μυστικό επιτυχίας, πρόσθεσε: "Όποια κι αν είναι η ιδέα σου, αποφάσισε νωρίς αν θα την εφαρμόσεις και μείνε σε αυτήν. Κάνε μικροαλλαγές στο παιχνίδι αν χρειάζονται, αλλά τίποτα δραστικό. Δοκίμασε μια ιδέα στο FM20 touch, στο Versus mode, για να δεις αν δουλεύει. Πολύ σημαντική είναι η απόκτηση κατάλληλων ατόμων. Να είσαι ξεκάθαρος στα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για κάθε ρόλο και να αγοράζεις σχετικά. Για παράδειγμα, η τακτική μου δεν θα λειτουργούσε αν τα στόπερ κι οι αμυντικοί μέσοι μου δεν είχαν ένα επαρκές επίπεδο τεχνικής και ψυχραιμίας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK