Ο Αγκουέρο άνοιξε εταιρία που μπορεί να του δίνει περισσότερα απ' τη Μάντσεστερ Σίτι

Ο Σέρχιο Αγκουέρο αποφάσισε να διασφαλίσει υψηλά έσοδα και στο μέλλον, ακόμα κι αν δεν βρει τέτοιο συμβόλαιο από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ίδρυσε εταιρία στον πλέον ανερχόμενο τομέα του αθλητισμού, τα... Esports.

Ο Σέρχιο Αγκουέρο της Μάντσεστερ Σίτι σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Άρσεναλ για την Premier League 2020-2021 στο 'Ετιχάντ', Μάντσεστερ | Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020
Ο Σέρχιο Αγκουέρο της Μάντσεστερ Σίτι σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Άρσεναλ για την Premier League 2020-2021 στο 'Ετιχάντ', Μάντσεστερ | Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 POOL VIA AP PHOTO/MICHAEL REGAN

Τα Esports αποτελούν έναν επιχειρηματικό τομέα που το 2020 ξεπέρασε σε τζίρο το 1.000.000.000 δολάρια, πράγμα φυσιολογικό όταν κάθε χρόνο περίπου 380.000.000 άνθρωποι παγκοσμίως παρακολουθούν κάποιον αγώνα είτε από τις οθόνες τους είτε από τις κερκίδες κάποιου τουρνουά. Την περίοδο της καραντίνας, δε, τα Esports άνθισαν ακόμη περισσότερο και προσέλκυσαν φορείς ακόμα και του παραδοσιακού αθλητισμού. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν ομάδες Esports από αθλητικούς συλλόγους και τα αντίστοιχα πρωταθλήματα, τα οποία μάλιστα διατέθηκαν προς στοιχηματισμό στις μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρίες του κόσμου.

Αυτή η άνθιση μεταφράζεται και σε χρηματικά ποσά, αφού τα 1.415 τουρνουά Dota 2 που είχαν διεξαχθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, μοίρασαν στους νικητές έπαθλα αξίας 226.780.000 δολαριών και τα 5.184 τουρνουά CS:GO έπαθλα 100.870.000 δολαριών.

Την ίδια στιγμή, ο Σέρχιο Αγκουέρο βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και όπως δήλωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, πρέπει "να παλέψει κι αυτός για να κερδίσει νέο συμβόλαιο". Αυτήν τη στιγμή είναι ο 3ος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι με 13.100.000 ευρώ ετησίως, όμως στα 32 δεν μπορεί να ελπίζει σε αντίστοιχη μακρόχρονη συμφωνία, αν τελικά βάλει υπογραφή για νέα συνεργασία.

Ίσως με αυτό το σκεπτικό στο μυαλό του, ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής αποφάσισε να επενδύσει στα Esports. Εξάλλου, δεν είναι μυστικό ότι ο ίδιος είναι gamer, αφού μέσα στο 2020 ανελίχθηκε σε πασίγνωστη φιγούρα του Twitch, της κυρίαρχης πλατφόρμας στο streaming παιχνιδιών. Στο διάστημα της καραντίνας είχε στριμάρει αρκετές φορές τις προσπάθειές του σε FIFA 21, Fall Guys, F1 2020 ως slakun10, ενώ πολλές φορές, παράλληλα με το στριμάρισμα, καλούσε και φίλους του ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ακούγονταν μαζί του στο stream, όπως για παράδειγμα ο Λιονέλ Μέσι. Μάλιστα, ο διεθνής επιθετικός εμφανίστηκε ακόμα και στο Formula 1 Esports Virtual Spanish Grand Prix τον Μάιο, όπου 'έτρεξε' με τη Red Bull Racing, έχοντας ως ομόσταυλο τον κανονικό οδηγό της εταιρίας, Άλεξ Άλμπον.

Η KRÜ Esports ιδρύθηκε με έδρες τόσο στην Αργεντινή όσο και στη Βαρκελώνη και σύμφωνα με όσα γράφει στο σάιτ της πρόκειται για "ένα νέο στοίχημα στον χώρο των Esports που αρχίζει με την KRÜ, έναν οργανισμό που ιδρύθηκε από τον Σέρχιο Αγκουέρο με στόχο να φέρει τις εμπειρίες του από τον χώρο του παραδοσιακού επαγγελματικού ποδοσφαίρου στο σύμπαν του ηλεκτρονικού αθλητισμού και των νέων ψηφιακών μέσων".

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό με ποια video games θα ασχολείται, αν και στο τρέιλερ που υπάρχει στα social media της εταιρίας ο Αγκουέρο φαίνεται να παίζει FIFA, Rocket League, League of Legends και άλλα παιχνίδια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK