Οι δύο δημοφιλείς πανηγυρισμοί που τρώνε 'κόκκινη κάρτα' από το FIFA 21

Ποιος ο λόγος που η EA Sports αφαιρεί από το μενού πανηγυρισμών το 'Shush' και το 'A-ok';

Το FIFA 21 αγγίζει την πραγματικότητα
Το FIFA 21 αγγίζει την πραγματικότητα TWITTER.COM/EASPORTSFIFA

Τι αναζητά ένας παίκτης-λάτρης των βιντεοπαιχνιδιών που βασίζονται στα σπορ; Αληθοφάνεια, το δίχως άλλο. Σε κάθε μορφή της. Είτε αφορά το gameplay είτε τα περίτεχνα γραφικά. Όσο πιο πιστή η απεικόνιση της πραγματικής διάστασης ενός αγώνα στην οθόνη (της τηλεόρασης ή του υπολογιστή) τόσο πιο ελκυστικός είναι ο εκάστοτε κωδικός.

H EA Sports έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια, κερδίζοντας τη μάχη του ανταγωνισμού στα brands που αφορούν το ποδόσφαιρο. Το FIFA 20, που κυκλοφόρησε στις 27 Σεπτεμβρίου του 2019, υπερέβη σε μόλις λίγες εβδομάδες τα 10 εκατομμύρια χρήστες, ανεξαρτήτως κονσόλας, και διατηρήθηκε μόνιμα στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων του κοινού, παρουσιάζοντας μάλιστα τεράστια ζήτηση/αύξηση πωλήσεων στη διάρκεια των έκτακτων μέτρων απομόνωσης κατά του κορονοϊού.

Γιατί; Διότι ολοένα πλησιάζει στο απόλυτο, καλύπτοντας την απαίτηση για ακρίβεια σε κάθε πτυχή. Από τα ονόματα, τα εμβλήματα και τις γνήσιες εμφανίσεις (με τις πιο πρόσφατες συμφωνίες ν' αφορούν τη Μίλαν και την Ίντερ) έως φυσικά τους πανηγυρισμούς που ακολουθούν την επίτευξη ενός γκολ. Τα 'μυαλά' του παιχνιδιού μεριμνούν να κοπιάρονται οι αντιδράσεις του εκάστοτε ποδοσφαιριστή και να εντάσσονται στο δικό τους δημιούργημα προκειμένου να εμπλουτίζεται το τελικό αποτέλεσμα. Φερ' ειπείν η φρέσκια έκδοση, αυτή του FIFA 21 που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 9 Οκτωβρίου του 2020, θα συμπεριλάβει την πόζα διαλογισμού του Έρλινγκ Χάαλαντ, την οποία οι ποδοσφαιριστές της Παρί Σεν Ζερμέν είχαν κοροϊδέψει με αφορμή την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Όπως προκύπτει ωστόσο από την επίσημη πληροφόρηση, την ίδια ώρα θ' αφαιρεθούν κάποιοι πανηγυρισμοί. Γιατί κρίθηκαν, λέει, 'τοξικοί' για το παιχνίδι συνολικά. Ο ένας είναι αυτός με 'το δάχτυλο στο στόμα', το περίφημο 'Σωπάστε' που διάφοροι ποδοσφαιριστές χρησιμοποιούν για να πικάρουν την εξέδρα. Σύμφωνα με το feedback που έλαβαν οι υπεύθυνοι επικοινωνίας, θεωρείται η πιο αντιπαθητική αντίδραση. Ο δεύτερος είναι ο 'Α-Ok'. Αυτός δηλαδή που ο σκόρερ δημιουργεί έναν κύκλο με τον δείκτη και τον αντίχειρά του. Πλέον η χειρονομία αυτή εκλαμβάνεται από την παγκόσμια κοινότητα ως λανθάνουσα έκφραση υπεροχής της λευκής φυλής. Κατά βάση απ' όσους θέλουν να εκφράσουν με κρυφό μήνυμα τα ρατσιστικά αισθήματά τους.

Επίσης δεν θα υπάρχει η δυνατότητα του DAB, που είχε υιοθετήσει ο Πολ Πογκμπά, καθώς κρίθηκε πως είναι πλέον εκτός εποχής. Αντιθέτως το 'κλάμα' του Κιλιάν Εμπαμπέ θα είναι κανονικά διαθέσιμο, κόντρα στην υπόλοιπη λογική.

Στόχος των όσων δουλεύουν πάνω στο φρέσκο πρότζεκτ υποστηρίζεται πως είναι η διευκόλυνση των χρηστών και η πλήρης αφοσίωσή τους στο παιχνίδι καθεαυτό. Όχι η πρόκληση εκνευρισμού και έντασης. Γι' αυτό και ο χρόνος μεταξύ των διακοπών (κόρνερ, πλασίων, σέντρας, ελεύθερων, φάουλ) θα μειωθεί και το VAR δεν βρίσκει χώρο.


News 24/7

24MEDIA NETWORK