Το δαχτυλίδι του Τζέιμς μέτρησε περισσότερο από το νέο MVP award του Αντετοκούνμπο και δεν παραξένεψε κανέναν

Τα ανανεωμένα ratings του 2K21 έριξαν στη δεύτερη θέση τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, χωρίς να πριμοδοτηθεί στο ελάχιστο για τον δεύτερο τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη στην κανονική περίοδο. Κάτι που συνέβη με τον Λεμπρόν Τζέιμς με δεδομένο πως κατέκτησε (με τρίτη διαφορετική ομάδα) τον τίτλο του ΝΒΑ ως MVP των Τελικών. Η 'εκτόξευση' του Τζίμι Μπάτλερ.

Το δαχτυλίδι του Τζέιμς μέτρησε περισσότερο από το νέο MVP award του Αντετοκούνμπο και δεν παραξένεψε κανέναν
TWITTER.COM/NBA2K

Εύκολα η πορεία των Μιλγουόκι Μπακς στη 'Φούσκα' του Ορλάντο θα παρομοιαζόταν με μια πελώρια φούσκα. Όχι για να κάνει ρίμα, αλλά για ν' αποτυπωθεί μια σκληρή πραγματικότητα που δεν προστάτευσε (όπως το πετυχημένο πρότζεκτ του ΝΒΑ), αντιθέτως συμπαρέσυρε ολέθρια τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, εκθέτοντάς τον στα μάτια πολλών, κι ζωντανεύοντας τα σενάρια αποχώρησης το καλοκαίρι του 2021. Φερ' ειπείν για το Μαϊάμι, ταιριάζοντας γάντι με την εκεί κουλτούρα. Έως ότου διαψευστούν ξανά.

Τα όσα βέβαια είχε προλάβει ο Έλληνας σταρ να κάνει στην κανονική περίοδο, βελτιώνοντας τους προσωπικούς αριθμούς του (29.5 πόντοι από 27.7 και 13.6 ριμπάουντ από 12.5) ως ηγέτης της ομάδας με το κορυφαίο ρεκόρ του πρωταθλήματος δεν του στέρησαν τον δεύτερο, διαδοχικό τίτλο του MVP, ως φυσική συνέχεια της ανάδειξής του ως κορυφαίου αμυντικού, καθώς το αποτέλεσμα είχε ήδη κριθεί πριν από την έναρξη των πλέι οφς. Απλώς η απόδοσή του στα 9 ματς της postseason, κυρίως δε ο αποκλεισμός των 'ελαφιών' από τους Χιτ στον β' γύρο με τον ίδιο λαβωμένο, τον άφησε με απείραχτη τη γενική βαθμολογία στα ανανεωμένα ratings που δημοσίευσε η ομάδα του 2K21 για την διαμορφωμένη εκδοχή του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού που θα ενταχθεί στις κονσόλες νέας γενιάς (Playstation 5, Xbox Series X).

Ο 'Greek Freak', που στο 2Κ14 βρισκόταν μόλις στο 60 ως ρούκι, θα εμφανίζεται εκ νέου με 97 στο overall, κρατώντας τουλάχιστον τον +1 βαθμό που είχε εξασφαλίσει από την περυσινή έκδοση του τίτλου. Με 73 στα σουτ τριών πόντων, 63 στις βολές, που αποτελούν αχίλλειο πτέρνα του, και 91 στα καρφώματα. Ήταν μια επιλογή που ορισμένοι αμφισβήτησαν ανοικτά κάτω από τη σχετική ανάρτηση, εστιάζοντας στο γεγονός πως για άλλη μια φορά η πορεία του προς την κορυφή διακόπηκε πρόωρα. Εφέτος μάλιστα χωρίς να φτάσει καν στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας.

Την ίδια βαθμολογία είχε ο Λεμπρόν Τζέιμς στην αρχική αξιολόγηση της απόδοσής του. Διότι ο τρόπος που οδήγησε τους Λος Άντζελες Λέικερς στην κατάκτηση του 17ου τίτλου από την ίδρυση του franchise τον πριμοδότησε με άλλον ένα βαθμό. Είναι ο μοναδικός παίκτης που εμφανίζεται με 98 στο σύνολο, πιάνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή του, μετά το σχεδόν απόλυτο 99 στο 2Κ14. Ο 'Βασιλιάς' είχε αρχίσει με 78 ως ρούκι, προτού ξεκινήσει την αναρρίχησή του για τα ψηλότερα στρώματα. Από το 88 της δεύτερης σεζόν του και μετά, το χειρότερο δικό του overall ήταν 94 στο 2Κ16. Πλέον αγγίζει το τέλειο.

Ανάλογου εύρους ήταν η αύξηση στο overal του Άντονι Ντέιβις, του Κάλντγουελ-Πόουπ, του Άλεξ Καρούζο αλλά και του Ντάνι Γκριν, παρά το άστοχο τρίποντο όταν οι Χιτ μείωσαν σε 3-2. Επειδή πάντως τα περιθώρια για όλους αυτούς ήταν περιορισμένα, ούτε που άγγιξαν την ανταμοιβή των 4 βαθμών στον Τζίμι Μπάτλερ, ως αντανάκλαση των όσων κατάφερε στα πλέι οφ. Τον Σεπτέμβριο ο 'σκληρός του Μαϊάμι' ήταν 17ος με 89 και με 93 πλέον φιγουράρει στην πρώτη 10άδα των καλύτερων παικτών.

Αυτός που αισθάνθηκε κάπως άβολα με τη 'φρέσκια' αξιολόγηση της απόδοσής του ήταν ο Τζαμάλ Μάρεϊ. Ο τύπος που παρέα με τον Γιόκιτς απέκλεισαν Τζαζ και Κλίπερς, παρά τις εις βάρος τους συνθήκες, και έβαλαν δύσκολα στους 'λιμνάνθρωπους', πήγε μονάχα από το 85 στο 87, μένοντας πίσω από τον Ντόνοβαν Μίτσελ ή τον Ντέιβιν Μπούκερ, ακόμη και τον Τράε Γιανγκ των Χοκς. Για να μην φανεί νάρκισσος και παραπονιάρης βαθμολόγησε τον εαυτό του με 88, αν και αλήθεια είναι πως θα του άξιζε ένα overall στα όρια του 90, συγκριτικά πάντα με τους ανταγωνιστές του και όσα κατάφερε μετά την επανέναρξη της σεζόν στη Φλόριντα. Την ίδια στιγμή, άλλωστε, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ πήγε στο 95.

Εκεί ακριβώς που υποσχέθηκε πως θα φτάσει ο Πολ Τζορτζ. Που τον συγχαίρουμε για το 'γνώθι σαυτόν', δεδομένου πως σε live μετάδοση προέβλεψε πως ενώ η ομάδα του 2Κ21 τον είχε αρχικά στο 90, με τα νέα δεδομένα θα τον είχε ρίξει στο 88. Κάτω πλέον από τον Τζέισον Τέιτουμ που 'χτύπησε' το πρώτο 90άρι της καριέρας του και ισάξιο του Ντέβιν Μπούκερ των Σανς, που κέρδισε έδαφος στη 'Φούσκα'. Αλώβητος βγήκε, τέλος, ο Λούκα Ντόντσιτς που το 94 τον έχει στους πρώτους οκτώ της λίστας.

Συμφωνούμε ή όχι, το δεδομένο είναι πως θα ευχαριστηθούμε το παιχνίδι στην όποια μορφή του!


News 24/7

24MEDIA NETWORK