Το gadget παιχνιδομηχανής που οι ποδοσφαιριστές δεν 'ζουν χωρίς αυτό'

Αν δεν πρόκειται για καμπάνια της εταιρίας που παράγει το προϊόν, τότε βρήκαμε το πιο trendy αξεσουάρ που κυκλοφορεί μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Ο Μέμφις Ντεπάι είναι από τους κατόχος του Poga Pro
Ο Μέμφις Ντεπάι είναι από τους κατόχος του Poga Pro INSTAGRAM.COM/INDIGAMING

Ίσως να 'ναι συμπτωματικό, ίσως και όχι. Είναι μια πραγματικότητα πάντως πως τις τελευταίες εβδομάδες, αν όχι μήνες απόρροια της τρίμηνης διακοπής της δράσης και της απομόνωσης στους τέσσερις τοίχους των σπιτιών τους, οι λογαριασμοί δημοφιλών ποδοσφαιριστών στο instagram είχαν από μια παρόμοια φωτογραφία: τους ίδιους να ξοδεύουν την ελεύθερη ώρα τους παίζοντας video games. Μόνοι ή με παρέα.

Ο Φρανκ Ριμπερί της Φιορεντίνα ήταν εκ των τελευταίων νέων που υιοθέτησαν την τάση, τη στιγμή που είχαν προηγηθεί ο Αλφόνσο Ντέιβις, ο Κορεντέν Τολισό και ο Νταβίντ Αλάμπα της Μπάγερν Μονάχου λίγο μετά τον Αρτούρο Βιδάλ, την πιο πρόσφατη μεταγραφή της Ίντερ, τον Βίρχιλ Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ και τον Αντουάν Γκριεζμάν της Μπαρτσελόνα με το επιθετικό δίδυμο της Άρσεναλ, Πιέρ-Εϊμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Αλεξάντρ Λακαζέτ. Όπως και πολλούς άλλους.

Καθένας τους με το τηλεχειριστήριο στο χέρι και το βλέμμα στην οθόνη (ή στον φακό της συσκευής που απαθανατίζει τη στιγμή). Όχι όμως σε οθόνη συμβατικής τηλεόρασης. Άλλος λιάζεται με φόντο έναν υπέροχο κήπο κι άλλος έχει για θέα τα καταγάλανα, αφιλτράριστα πιστεύουμε, νερά μιας ήρεμης θάλασσας. Ένας τρίτος ταξιδεύει και κάποιος ακόμη βρίσκεται σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Διότι με το Poga Pro όλοι τους έχουν τη δυνατότητα να παίζουν οπουδήποτε το βιντεοπαιχνίδι που έχουν εθιστεί. Είτε πρόκειται για την τελευταία έκδοση του FIFA είτε οποιονδήποτε άλλον τίτλο (2K, Call of Duty, κλπ).

Εδώ έχουμε να κάνουμε με την εξέλιξη στις θήκες που προστατεύουν σαν φορητά χρηματοκιβώτια τις 'πολύτιμες' παιχνιδιομηχανές από οποιαδήποτε πιθανότητα χτυπήματος ή κακομεταχείρισης. Η γερμανική εταιρία παραγωγής (indigaming) είχε ήδη στην αγορά ένα παρόμοιο προϊόν, αλλά τον τελευταίο χρόνο λάνσαρε ένα gadget που μάλλον πρόλαβε τις εξελίξεις. Το Poga Pro αυτοδιαφημίζεται για την ευελιξία, την καινοτομία και την ασφάλεια που εξασφαλίζει σε διαφορετικές κονσόλες και στα χειριστήριά τους (PS4 Pro, PS4 Slim, XBOX One Χ).

View this post on Instagram

Some #FIFA20 time

A post shared by Virgil van Dijk (@virgilvandijk) on

Δεν είναι μονάχα μια βαλίτσα μεταφοράς κατασκευασμένη από αλουμίνιο (και όχι από πλαστικό όπως οι προγενέστερες), που παραπέμπει στην στολή του 'Iron Man', όπως την περιέγραψε εύστοχα αναλυτής. Διαθέτοντας μια οθόνη 22'' από την Asus (που ειδικεύεται σε οθόνες για ηλεκτρονικά) επιτρέπει στον κάτοχό της ν' απολαμβάνει το παιχνίδι του με τη μέγιστη απόδοση χωρίς να πρέπει να βρίσκεται όπου η τηλεόραση. Ζυγίζει σχεδόν 9 κιλά, αλλά με δεδομένο ότι λειτουργεί ως τρόλεϊ (ρόδες, πτυσσόμενη ράδβος) που κυλά σε επίπεδες επιφάνειες επιτρέπει τη μεταφορά της με επιβάρυνση των χεριών, της πλάτης ή της μέσης. Χωράει επίσης στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Ο Μάρκους Ράσφορντ, όταν κλήθηκε από το GQ να διαλέξει 10 αντικείμενα που δεν μπορεί πλέον να ζήσει χωρίς αυτά, έβαλε το Poga Pro ως αναπόσπαστο κομμάτι του PS4. Πριν καλά-καλά από τα δημητριακά του πρωινού του.

Το ίδιο θ' αποκριθεί ο Σαούλ Νίγκεθ για το δικό του.

Σύμφωνα με το άρθρο στο Strategist που καταπιάστηκε με το 'φαινόμενο', η ανάγκη για κάτι τόσο πρωτοποριακό γεννήθηκε αφότου οι ποδοσφαιριστές-ταξιδιώτες συναντούσαν άλυτο πρόβλημα με τη σύνδεση των παιχνιδιομηχανών τους στις τηλεοράσεις των ξενοδοχείων που υποχρεωτικά διαμένουν πολλές από τις ημέρες του χρόνου, δίχως δικαίωμα να δουν τον έξω κόσμο. Ταυτόχρονα χρειάζονται μια σύγχρονη συσκευή με περίσσιο αποθηκευτικό χώρο για να φυλάσσουν προσωπικά αρχεία που θέλουν να 'χουν μαζί τους ενόσω λείπουν από τη βάση τους.

Θα 'λεγες πως είναι το ιδανικό συμπλήρωμα και για τη δική σου παιχνιδιομηχανή. Όχι όταν ακούσεις την τιμή των 780 ευρώ, σχεδόν διπλάσια απ' όσο κοστολογείται το 'κόσμημα' που θα προφυλάξει. Προφανώς αυτός είναι ο λόγος που προσώρας την αποκτούν (και τη διαφημίζουν) μονάχα διάσημοι ποδοσφαιριστές ή gamers που αλλάζουν διαρκώς τόπους και βρίσκονται με μια βαλίτσα στο χέρια. Σε περίπτωση που η παραγγελία περιλαμβάνει την κονσόλα, το κόστος εκτοξεύεται πάνω από τα 1.000 ευρώ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK