Το πιο αποτυχημένο videogame για μπάσκετ που δεν κυκλοφόρησε ποτέ

Το NBA Elite 11 είναι μια ιστορική αποτυχία στον χώρο των αθλητικών videogames κι ένα εξαιρετικά σπάνιο παιχνίδι. Θυμόμαστε την παράξενη ιστορία του.

Το πιο αποτυχημένο videogame για μπάσκετ που δεν κυκλοφόρησε ποτέ
UNSPLASH/ADAM VALSTAR

Η σειρά videogames NBA Live μας έχει χαρίσει αρκετούς σπουδαίους τίτλους κατά την περασμένη και την προ-περασμένη δεκαετία. Το NBA Live γεννήθηκε σε ένα περιβάλλον gaming που έκανε τη μετάβαση από τη vintage εποχή των κονσολων 16bit στο ψηφιακό Σήμερα, σε ένα μαγικό ταξίδι που κράτησε κάτι παραπάνω από δυο δεκαετίες. Το NBA Elite 11 αποτέλεσε μια πειραματική, rebranded κυκλοφορία της σειράς NBA Live, που αποπειράθηκε να συστηθεί στο ευρύ κοινό τον Οκτώβριο 2010, ως demo για το XBOX 360 και το Playstation 3. Τι ακριβώς συνέβη και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μια ιστορική αποτυχία;

Οι καλοί οιωνοί

Το παιχνίδι διέθετε μια νέα λειτουργία, το 'Become Legendary Mode', όπου υποσχόταν μεγαλεία και διακρίσεις για τον παίκτη που θα επέλεγες να χειριστείς. Οι εκφωνητές του NBA Live 10, Μαρβ Άλμπερτ και Στιβ Κερ, είχαν αντικατασταθεί από τους Τζεφ Βαν Γκάντι, Μαρκ Τζάκσον και Μάικ Μπριν. Το 'The Plan' του ραπερ J.Cole έπαιζε στο soundtrack. Τι, δεν είναι όλα τα παραπάνω καλοί οιωνοί για ένα videogame;

Το φιάσκο

Η ντρίμπλα γινόταν εύκολα, σχεδόν αυτόματα, Όμως το λέι-απ και το κάρφωμα χρειάζονταν να έχεις δίπλα σου εγχειρίδιο για να κατανοήσεις την εναλλαγή των πλήκτρων που απαιτούταν. Σαν να μην έφτανε αυτό, το πρώτο demo του παιχνιδιού περιείχε ένα glitch, όπου η φιγούρα του Άντριου Μπάινουμ των Λος Άντζελες Λέικερς, κατά τη διάρκεια του διαθέσιμου exhibition game κόντρα στους Σαν Αντόνιο Σπερς, κόλλαγε στο κέντρο του γηπέδου σε στάση 'Τ' (που έγινε γνωστή και ως 'η στάση του Ιησού'). Παράλληλα, η φιγούρα του Λουόλ Ντενγκ είχε προγραμματιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει ένα σημείο από την περιφέρεια, όπου κάθε του σουτ θα κατέληγε στον στόχο, με το απόλυτο 100% ποσοστό επιτυχίας.

Όταν έγινε γνωστό πως τα παραπάνω glitches είχαν γίνει viral μέσω αποσπασμάτων που είχαν κυκλοφορήσει gamers στο YouTube, το παιχνίδι οδηγήθηκε άδοξα στη ματαίωση της κυκλοφορίας. του. Παρόλα αυτά, ορισμένες κόπιες του διασώθηκαν από μανιώδεις συλλέκτες videogames. Η αξία αυτών των παιχνιδιών εικάζεται πως ανέρχεται στα 8.000 δολάρια.

Την ίδια εποχή, κυκλοφόρησε και το NBA 2K11, ένα game που παραμένει μέχρι σήμερα εκ των κορυφαίων της σειράς 2K. Αυτή όμως είναι μια άλλη ιστορία, με λιγότερα glitches.


News 24/7

24MEDIA NETWORK