Volta Football: To ποδόσφαιρο του δρόμου επιστρέφει στο FIFA20

Το Volta Football είναι η νέα λειτουργία του FIFA 20 που θα σε ταξιδέψει στα ανοικτά γήπεδα ποδοσφαίρου όλου του πλανήτη.

Στιγμιότυπο από το trailer του FIFA 20

Κάθε σύγχρονος 30χρονος, ο οποίος στα τέλη των 90s βρισκόταν σε διαρκές και σκληρό διαζύγιο με την κοινωνικότητα, έχει να θυμάται με νοσταλγία κάποιες αξίες του geek μικρόκοσμού του. Μια από αυτές τις αξίες είναι το ποδοσφαιρικό παιχνίδι - θεσμός FIFA. Κάποιοι το γνώρισαν στις τελευταίες εκδοχές των 16μπιτων κονσολών, όπως το Mega Drive, φυσώντας την κασέτα μετά από κάθε κατάκτηση τροπαίου, κάποιοι συστήθηκαν μαζί του στην εποχή του Playstation.

Όλοι θυμόμαστε τη μαγευτική λειτουργία του Indoor Mode, όπου μπορούσες να επιλέξεις την αφρόκρεμα των παικτών και να παίξεις με τα νεύρα του αντιπάλου σου, ενδεχομένως να πριονίσεις τα θεμέλιας μιας φιλίας, κάνοντας ένα τελικό σκορ 450-1, σε παιχνίδι που δεν υπήρχαν φάουλ, πλάγια και με μια πάσα κι ένα 'κλάδεμα' του αντιπάλου μπορούσες να σκοράρεις. Το FIFA 98, στο gaming του σήμερα, φαίνεται περισσότερο ως μια ρετρό, αστεία ανάμνηση. Παρόλα αυτά, το FIFA 20 επιχειρεί να επιστρέψει σε εκείνη τη γλυκιά εποχή, με το indoor mode να μετασχηματίζεται σε μια λειτουργία σαφώς πιο πολύπλευρη και σύγχρονη.

(διάλειμμα επικού τρέιλερ)

Το Volta Football είναι μια νέα λειτουργία, ένας ύμνος στο street football, στο ποδόσφαιρο που ξεφεύγει από τα συμβατικά γήπεδα. Το Volta Football σε στέλνει σε όλο τον κόσμο, σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις all-star ομάδες και παίκτες, για να τους ρίξεις στη συνέχεια στη μάχη, μέσα από διατάξεις παιχνιδιού 3x3, 4x4,5x5 και futsal, ενσωματώνοντας σε κάθε μια εξ αυτών τους αντίστοιχους κανόνες και τα σχετικά στιλ παιχνιδιού.

Αναλυτικά οι επιλογές ματς στο Volta Football θα είναι οι εξής:

Volta Football: To ποδόσφαιρο του δρόμου επιστρέφει στο FIFA20
  • Rush Keepers: Παιχνίδι που αντιστοιχεί σε διατάξεις 3x3 ή 4x4 χωρίς τερματοφύλακες και με τέρματα μικρότερων διαστάσεων. Ο κάθε παίκτης καλείται να σκοράρει, να μπλοκάρει, να κάνει ο,τι χρειαστεί για τη νίκη της ομάδας του. Δεν υπάρχουν κόρνερ, φάουλ και άλλα ελεύθερα χτυπήματα. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ο αγώνας συνεχίζεται όσο χρειαστεί, μέχρι να επιτευχθεί γκολ.
  • Street with Keepers: Παιχνίδι που αντιστοιχεί σε διατάξεις 4x4 ή 5x5, με τερματοφύλακες και με τέρματα σε διαστάσεις ίδιες με αυτές του ποδοσφαίρου σάλας. Κόρνερ, φάουλ και όλα τα ελεύθερα χτυπήματα, προβλέπονται. Κάθε ισοπαλία οδηγείται σε παράταση. Κάθε παράταση χωρίς γκολ, οδηγείται σε διαδικασία πέναλτι (ως 3)
  • Futsal: Παιχνίδι ποδοσφαίρου σάλας με τους κανόνες που ισχύουν στο συγκεκριμένο άθλημα. Σε περίπτωση που μια ομάδα συγκεντρώσει 5 φάουλ, το 6ο ισοδυναμεί με πέναλτι.
Volta Football: To ποδόσφαιρο του δρόμου επιστρέφει στο FIFA20

Κάθε μια από τις παραπάνω επιλογές μπορεί να διανθιστεί με έξτρα στοιχεία, όπως η επιλογή από μια γκάμα διαστάσεων γηπέδου, η επιλογή γηπέδου με τοίχους ή χωρίς, αλλά και η διαμόρφωση καιρικών συνθηκών στο εκάστοτε γήπεδο. Η μπάλα έχει διαφορετικό σχεδιασμό από αυτήν του κανονικού παιχνιδιού, είναι πιο ελαφριά ώστε να 'ρολάρει' καλύτερα και να συνδράμει σε ένα πιο γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού.

Παίκτες: Η Αφρόκρεμα

Volta Football: To ποδόσφαιρο του δρόμου επιστρέφει στο FIFA20

Ας αρχίσουμε από κάτι που μπορεί να σκορπίσει γλυκιά πώρωση σε όλους μας. Μπορείς να επιλέξεις όποια ομάδα του σύγχρονου ποδοσφαίρου επιθυμείς. Η αφρόκρεμα του σύγχρονου ποδοσφαίρου είναι εκεί.

Volta Football: To ποδόσφαιρο του δρόμου επιστρέφει στο FIFA20

Μπορείς να παίξεις με την Παρί Σεν Ζερμέν ή με την Μπαρτσελόνα ή με τη Λίβερπουλ σε ένα ανοιχτό γήπεδο, στους δρόμους της Νέας Υόρκης και των υπολοίπων 16 γηπέδων που συμπεριλαμβάνονται. Οι δρόμοι των πόλεων και οι παίκτες των καλύτερων ομάδων σου ανήκουν.

Volta Football: To ποδόσφαιρο του δρόμου επιστρέφει στο FIFA20

Επίσης, μπορείς να δημιουργήσεις τον δικό σου παίκτη, με original όνομα, χαρακτηριστικά προσώπου και σώματος, τεχνικά στοιχεία παιχνιδιού και να οργώσεις τον πλανήτη παίζοντας μπάλα. Τα Volta Tour, Volta League και το Volta Football World Championship είναι προκλήσεις που μπορούν να σε κρατήσουν ξάγρυπνο για πολλά, αμέτρητα βράδια.

Χειρισμός: Μόνο για τεχνίτες

Η γκάμα των κινήσεων του κάθε παίκτη θα είναι ατελείωτη. Οι φιγούρες με την μπάλα, χωρίς αυτήν, οι έξτρα φιγούρες μπροστά από την κάμερα, προκαλούν ζαλάδα στον αντίπαλο. Το Volta Football είναι ένα ιδανικό cheat εξάσκησης στο χειρισμό του FIFA 20, μια πραγματική πρόκληση αθλητικού gaming μόνο για 'μυημένους' στο θεσμό του FIFA. Δεν υπάρχει επίλογος σε αυτό το κείμενο. Υπάρχει μόνο μια λέξη, ξεκάθαρη και απλή. ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΕ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK