Welcome to Lazyland: παίξε σαν μην υπάρχει αύριο

Ο Στέλιος Αρτεμάκης από το Oneman.gr κλήθηκε να διαλέξει στα Lazyland games ό,τι του αρέσει, να παίξει και γράφει ότι τα RPG είναι τα παιχνίδια που τα ταιριάζουν. Μπες κι εσύ στη Lazyland, έχει παιχνίδια για κάθε γούστο.

Welcome to Lazyland: παίξε σαν μην υπάρχει αύριο

Δεν είμαι εγώ για strategy, μακρόπνοα σχέδια και καταστάσεις που θέλουν χρόνο. Δεν έχω την υπομονή. 1,2,3 και πρέπει να παίζω. Ούτε χρόνο για την εκμάθηση των control δε θέλω να αφιερώσω. Αν με ρωτάς, η καριέρα μου είναι μικρή με διακριτούς σταθμούς: 1943 για παλιό ουφάδικο, Daytona Racing ή όπως το λέγανε στα πιο μοντέρνα game center, GP2 στο PC και κάθε πιθανό mind game ή sniper στα flash.

Εξού και το πρώτο game που μου έκανε κλικ στα http://games.contra.gr ήταν το Dino Storm. Που είναι και λίγο σουρεαλιστικό γιατί εδώ που τα λέμε σερίφης στην άγρια δύση καβάλα σε δεινόσαυρο και λέιζερ όπλο δεν είναι σκηνικό που το συναντάς συχνά. Ότι πρέπει για μένα δηλαδή. Κατηγορία RPG και σουρεαλισμός; Βούτυρο στο ψωμάκι μου.

Ή κάπως έτσι νόμιζα μέχρι να μπω.

Βλέπεις το Dino Storm είναι RPG και Adventure μαζί. Όχι απλά σκέτο πιστολίδι. Χρειάζεται αφενός να παίρνεις αποστολές, να "δουλεύεις" καλά στο περιβάλλον και όταν οι περιστάσεις το απαιτήσουν να αρχίσεις το πιστολίδι. Και δίνω ένα παράδειγμα. Πρώτη αποστολή να ποτίσω τo δεινόσαυρο. Έτσι είναι στο φαράγγι του Dinoville, έχει ζέστη. 150 δολάρια και ένα αστέρι όταν την ολοκληρώσεις. Δεύτερη αποστολή να βρεις τον Dan τον εργάτη να σου πει που είναι τα αγριογούρουνα. Άλλα τόσα. Και όταν φτάσεις στα αγριογούρουνα τότε αρχίζει το μπαμ μπουμ.

Το περιβάλλον και τα γραφικά που έχεις πλέον σε ένα java game είναι υπεραρκετό σου δίνουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία gaming όπως είδα εκ των υστέρων και που, ας πούμε, στα flash games δεν υπήρχε. Στο Dino Storm έχεις 360 μοίρες ελευθερία στην κίνηση και στην αντίληψη, γραφικά που σχεδόν θυμίζουν 3D, πολύ απλή φιλοσοφία στους χειρισμούς, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αν δεν είσαι του βαθέος gaming.

Οπότε για μένα ήταν ένα scale up. Να παίξω adventure; Παλιότερα, ούτε κατά διάνοια. Με το τυράκι, όμως, του RPG με έβαλε στο τριπάκι να πάρω τα missions και να προσπαθήσω να τα φέρω σε πέρας. Και αν θες με έμπασε λίγο στη φάση αυτών των παιχνιδιών γενικότερα οπότε δεν αποκλείω κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

Διάλεξε από τη μεγάλη γκάμα της Lazyland και ξεκίνα τώρα να παίζεις. Ναι, είσαι στο γραφείο, αλλά ποιος δεν παίζει παιχνίδια στο γραφείο;

News 24/7

24MEDIA NETWORK