Oι πιο σπουδαίες τρολιές του Nτιρκ Νοβίτσκι

Κανείς δεν έχει γλιτώσει από τα πειράγματα του. Ούτε ο ίδιος. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι είναι ένας ωραίος τύπος που όπως κάνει αστεία, τα δέχεται. Από όλους. Ανεξαρτήτως ηλικίας, status, θέσης.

Oι πιο σπουδαίες τρολιές του Nτιρκ Νοβίτσκι

Επί μήνες 'έτρωγε' τα αυτιά των συμπαικτών του. Τους έλεγε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τον νικήσουν σε αγώνα ταχύτητας που εκείνος θα ξεκινούσε από το κέντρο και όποιος τολμούσε από τη baseline. Έβαζε στοίχημα 10.000 δολάρια. Μια μέρα του Γενάρη, ο Ντένις Σμιθ είπε στον Ντιρκ Νοβίτσκι πως ήταν ο άνθρωπος του. Ακούστηκε το 3,2,1, με τον Σμιθ να εκτινάσσεται. Ο Γερμανός δεν κουνήθηκε "και δεν μου έδωσε και τα χρήματα μου", εξήγησε ο νικητής.

Ο εμπνευστής του "flamingo", του fadeaway jump με το ένα πόδι διεκδικεί τον τίτλο του 'μεγαλύτερου troll' μεταξύ των NBAers. Είναι από τους τύπους που και κάνει πλάκες και τις δέχεται.

Τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο Κέβιν Ντουράντ τσακωνόταν με όσους τον έβριζαν στα social media είχε εξηγήσει ότι " δεν είμαι σίγουρος γιατί νιώθει την ανάγκη να απαντήσει, γιατί για εμένα το Twitter είναι ένα μέρος για σκληρούς τύπους και πολύ μίσος. Εγώ το αντιμετωπίζω με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο μου. Δεν μπορείς να παίρνεις τον εαυτό σου πολύ σοβαρά, εκεί πέρα". Ιδού και τι εννοεί ο θρίαμβος του αυτοσαρκασμού.

Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του, σε πλάκες, στο Dallas ήταν ο Mike Procopio, επικεφαλής του τμήματος βελτίωσης παικτών. " Δεν ήταν να πέσει στο παρκέ ή να τον 'πιάσει' τρέμουλο στο πικ εντ ρολ, έστελνα αμέσως το gif σε όλους, στο chat που έχουμε".

Από τα καλύτερα που 'χει πει ο Procopio για τον Νοβίτσκι είναι το εξής: "Το National Geographic κάνει κατάταξη, με αυτούς που είναι πιο αργοί. Υποψήφιοι ήταν ο Τιτανικός, οι κρεμαστοί λίθοι και αυτός. Βγήκε τέταρτος".

Πριν δυο χρόνια, σε αγώνα ποδοσφαίρου -φιλανθρωπικού χαρακτήρα- που παρέστη, αφότου έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος Mav (πήρε 50 εκατ. δολ. για δυο χρόνια), προσπάθησε να μιμηθεί τον Simone Zaza και την αλήστου μνήμης εκτέλεση πέναλτι, κατά τον προημιτελικό των Ιταλών με τους Γερμανούς, Euro 2016. Από αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ντοκουμέντο. Υπάρχει από άλλη του ίδιου αγώνα.

Μπορεί να μη του φαινόταν, αλλά υπήρξε εξαιρετικός trash talker. Όλοι οι νέοι στο Ντάλας μάθαιναν αυτήν την πληροφορία, από την πρώτη προπόνηση. Αν τους έλεγε "burger" ή "circus" ή έλεγε "Happy Birthday" σήμαινε ότι τους 'είχε'. Ο Ζάζα Πατσούλια είχε πει ότι "αναγνώρισα το χιούμορ του, όταν γίναμε συμπαίκτες. Πριν απλά με εκνεύριζε, γιατί δεν σταματούσε ποτέ. Ούτε στο γήπεδο, μηδέ στο Twitter, όπου ευτυχώς αργεί να σου απαντήσει, γιατί... είναι αργός σε όλα".

Όλοι συμφώνησαν στο ότι είχε πάντα τον τρόπο -και την ατάκα- να τους βοηθήσει να αποσυμπιεστούν, να χαλαρώσουν την ατμόσφαιρα.

Όταν πήγε ο Ντόντσιτς στο Ντάλας, ήταν σαν να κύλησε ο τέντζερης και να βρήκε το καπάκι. Όχι όμως, για το λόγο που φαντάζεσαι. Όπως είχε πρόσφατα ο Νοβίτσκι, "ο Λούκα δεν με ακούει. Όλο μου λέει πως είμαι πολύ μεγάλος. Είναι λίγο απερίσκεπτος. Ο Πορζίνγκις με σέβεται περισσότερο". Πού τα έβρισκαν ο Νοβίτσκι με τον Ντόντσιτς; "Στα αστεία. Ο Ντιρκ τον κορόιδευε για τα κιλά του και τον τρόπο που μιλάει αγγλικά και ο Λούκα του έλεγε ότι είναι πολύ γέρος".

Η ηλικία του χρησιμοποιήθηκε από όσους ήθελαν να τον πειράξουν. Να απαντήσουν στις προκλήσεις του. Εκείνος φαινόταν πάντα πλήρως συμβιβασμένος. Και τους έδινε και τροφή για περισσότερα σχόλια. Όπως αυτή.

Η αλήθεια είναι πως δεν ένιωθε ούτε όταν ήταν on camera, με χαρακτηριστική την... τάπα στο μικρόφωνο στο οποίο μιλούσε ο Τσάντλερ Πάρσονς, μετά το παιχνίδι του Ντάλας με το Ντένβερ.

Εν τω μεταξύ, δεν 'νιώθει' από ονόματα και τίτλους. Άπαξ και βρει υλικό να αναδείξει, δεν γλιτώνει κανείς.

Ούτε ο εαυτός του.

Πόσω μάλλον, οι φίλοι του.

Ή οι πιο γνωστοί άνθρωποι του πλανήτη.

Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να τρολάρει τον εαυτό του, καλύτερα από τον ίδιο.

Photos: Twitter / Instagram / Facebook

News 24/7

24MEDIA NETWORK