Η Λιζ Πατού δάγκωσε αντίπαλο και δέχτηκε κάτι παραπάνω από κόκκινη κάρτα

Η αθλήτρια του γυναικείου ράγκμπι έπαθε Λουίς Σουάρες και το αποτέλεσμα ήταν μια πάρα πολύ βαριά τιμωρία. Αν έχεις δίμουρους αντιπάλους, όλα να τα περιμένεις.

Η Λιζ Πατού δάγκωσε αντίπαλο και δέχτηκε κάτι παραπάνω από κόκκινη κάρτα

Δεν χρειάστηκε να ρίξει μια μπουνιά και να αφήσει την αντίπαλο της ξερή στο πάτωμα, όπως είχε κάνει κάποτε ο Κέρμιτ Γουάσιγκτον με αντίπαλο τον Ρούντι Τομγιάνοβιτς. Η Λίζ Πατού, αρχηγός της ομάδας των Walllaroos προσέφερε ένα νέο είδους θέαμα, με αιμοβόρικες προεκτάσεις στο πρωτάθλημα ράγκμπι γυναικών της Αυστραλίας, δαγκώνοντας την αντίπαλο της Ρεμπέκα Κλαφ, σε αγώνα που έγινε το περασμένο Σάββατο.

Η γεννημένη στη Νέα Ζηλανδία Πατού, πέρασε από πειθαρχικό συμβούλιο στο Μπρισμπέιν, οπού παραδέχτηκε την πράξη της και ζήτησε συγνώμη από τη συμπαίκτρια της, από τους διαιτητές και συνολικά από τη Λίγκα.

Αυτή η μεταμέλεια όμως, δεν ήταν αρκετή ώστε να επιφέρει την αθώωση της.

Όλα ξεκίνησαν στο 70ό λεπτό του αγώνα, ανάμεσα στους Wallabies και τους Wallaroos, όταν σε μια έντονη διεκδίκηση της μπάλας που εξελίχθηκε σε γενικευμένη σύρραξη, η Πατού 'κλείδωσε' το χέρι της Κλαφ και του χάρισε μια δυνατή και παρατεταμένη δαγκωνιά. Στη συνέχεια η Κλαφ παραπονέθηκε έντονα στη διαιτητή του αγώνα δείχνοντας το σημάδι από τη δαγκωνιά, αλλά η απουσία τηλεοπτικού replay δεν τη βοήθησε ώστε να επιβεβαιώσει άμεσα το συμβάν. Το απόσπασμα της τηλεοπτικής μετάδοσης βρέθηκε και δόθηκε στις ανώτατες αρχές του πρωταθλήματος, αναδεικνύοντας την πράξη της Πατού.

Η αθλήτρια από το Κουίνσλαντ τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή με 6 αγωνιστικές αποβολή από το πρωτάθλημα. Αν υπήρχε κάτι που συνετέλεσε ως ελαφρυντικό για να μη λάβει τη μέγιστη τιμωρία των 12 αγωνιστικών, ήταν η πρότερη καλή διαγωγή της και το 'λευκό μητρώο΄που είχε να επιδείξει. Αν η Λιζ Πατού πήρε ιδέες από τον Λουίς Σουάρες, τον απόλυτα 'λυσσασμένο' (#διπλής) σέντερ φορ της Πριμέρα Ντιβιζιόν, αυτό είναι μια πληροφορία που μέχρι στιγμής ελέγχεται ως αναληθής.

Αυτή πάντως, ήταν η δήλωση συγνώμης που επέλεξε να ανεβάσει στο Twitter.

News 24/7

24MEDIA NETWORK