Οι Λέικερς αποσύρουν το 'Beat It' του Μάικλ Τζάκσον απ' τους αγώνες τους

Με το όνειρο των playoffs να έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη, οι Λέικερς ασχολούνται με θέματα της επικαιρότητας, όπως ο Μάικλ Τζάκσον και οι νέες κατηγορίες στο πρόσωπο του περί παιδεραστίας.

Οι Λέικερς αποσύρουν το 'Beat It' του Μάικλ Τζάκσον απ' τους αγώνες τους
RICK SCUTERI

Το ντοκιμαντέρ του συνδρομητικού καναλιού HBO με τίτλο ' Leaving Neverland' έχει ένα ξεκάθαρο στόχο: να αναδείξει τις ιστορίες δυο ανδρών, των Γουέιντ Ρόμπσον και Τζέιμς Σέιφτσακ, οι οποίοι ισχυρίζονται πώς στις αρχές της δεκαετίας του '90, ο Μάικλ Τζάκσον τους είχε κακοποιήσει σεξουαλικά. Συγκεκριμένα, στο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτεται πως το μέγαρο του μακαρίτη pop star πίσω από την φαντασμαγορική και 'αθώα' εικόνα του, ήταν ένα μέρος όπου ο Τζάκσον διανυκτέρευε μαζί με νεαρά αγόρια, ζητώντας τους να προβούν σε σεξουαλικές πράξεις, ενώ με κάποια από αυτά είχε συνάψει ακόμα και γάμο(!).

Το ντοκιμαντέρ δείχνει ακραία τρομακτικό και συνάμα μονόπλευρο, είναι μια ιστορία όπου η αντίθετη πλευρά δεν βρίσκεται στη ζωή για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, παρ' όλ' αυτά η οικογένεια Jackson έχει μηνύσει το HBO για την προβολή του.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με αυτή την επικαιρότητα. Η ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς απομακρύνεται διαρκώς από τα playoffs και το κλίμα ανάμεσα στους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και τον πρόεδρο Magic Johnson απέχει από το να χαρακτηριστεί θετικό. Οι Λέικερς, όπως και πολλά brands εκεί έξω, δεν θα ήθελαν να προσθέσουν στην ασπρόμαυρη καθημερινότητα τους και την αρνητική δημοσιότητα από το ντοκιμαντέρ του HBO, γι' αυτό και αποσύρουν το κομμάτι 'Beat It' από το μουσικό πρόγραμμα των εντός έδρας αγώνων.

Πρόκειται για το δρώμενο της Air Band Cam, όπου ζητείται από το κοινό να μιμηθούν την air guitar κίνηση του Λάνς Στίβενσον, με το κομμάτι 'Beat It' του Τζάκσον να παίζει δυνατά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το κομμάτι αντικαταστάθηκε από το 'Johnny B Goode' του Τσακ Μπέρι.

Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Τσακ Μπέρι έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση δυο ετών για ερωτική σχέση με 14χρονη, ενώ έχει στο ενεργητικό του και μια ποινή με αναστολή για την εγκατάσταση κρυφής κάμερας στις γυναικείες τουαλέτες του εστιατορίου που είχε στην ιδιοκτησία του. Κάπου εδώ γίνεται σαφές ότι τους τελευταίους μήνες, οι Λέικερς δυσκολεύονται να πάρουν σοβαρές αποφάσεις, για το οτιδήποτε.

Κεντρική φωτογραφία: AP/Rick Scuteri

News 24/7

24MEDIA NETWORK