Ο Πογκμπά κοροϊδεύει τον εαυτό του καλύτερα από τους άλλους

Cool τύπος ο Πολ Πογκμπά, συμμετείχε με τον δικό του τρόπο στο hashtag που δημιουργήθηκε εις βάρος του.

Ο Πολ Πογκμπά δεν θέλει να γεράσει γρήγορα και γι' αυτό σπεύδει βραδέως. Τόσο που χρειάζεται 26 βήματα σε 10'' για να εκτελέσει ένα πέναλτι (κόντρα στην Έβερτον) και 40 σε 17'' για να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του! Μέχρι να σηκώσει το ένα πόδι, έχει... κουραστεί το άλλο.

Ο Γάλλος μέσος έμαθε πως έγινε viral στο twitter και θέλησε να 'καταρρίψει' το #ThingsYouCanDoDuringPogbasPenaltyRunUp. Αποδεικνύοντας πως υπάρχουν πράγματα που απαιτούν περισσότερο χρόνο για να τελεστούν.

Όπως η διαδρομή από την εξώπορτα έως ένα παρκαρισμένο ΙΧ. Η απόσταση που χώριζε το σημείο εκκίνησης από το σημείο τερματισμού ήταν πολύ μικρή και υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να καλυφθεί στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Όχι όμως από τον Πολ Πογκμπά, ο οποίος μετά το νέο 'επίτευγμά' του έχει κάθε λόγο ν' απαιτήσει την καθιέρωση προσωπικής μονάδας μέτρησης του 'χωροχρόνου' στον οποίο κινείται.

 

Δεν ήταν πάντως η πρώτη φορά που ο 26χρονος άσος επανέλαβε την ίδια τακτική πριν σουτάρει από την άσπρη βούλα. Σύμφωνα με το BBC, στα πέναλτι που έχει εκτελέσει εφέτος, εντός ή εκτός συνόρων, είναι πέντε και μόνο μία φορά είχε μονοψήφιο αριθμό βημάτων παίρνοντας υποτυπώδη φόρα.

Ρίξτε μια ματιά:

 

Με απλά μαθηματικά, ο Πογκμπά χρειάζεται 18.4 βήματα προτού έρθει σ' επαφή με την στημένη μπάλα.

Βέβαια, το ποσοστό του φανερώνει έλλειψη αποτελεσματικότητας. Ίσως ήρθε η στιγμή ν' αλλάξει μέθοδο, ασχέτως αν ο Ζοζέ Μουρίνιο τον αποθεώνει για το γεγονός πως δεν δειλιάζει μπροστά την ευθύνη. "Δεν μου αρέσουν τύποι σαν τον Μίκι Μάους, οι εύθραυστοι ποδοσφαιριστές που φοβούνται να χτυπήσουν τα πέναλτι", ανέφερε ο Πορτογάλος, συμβουλεύοντάς τον όμως να βελτιωθεί διότι "οι τερματοφύλακες ξέρουν το τρέξιμο του, δεν κινούνται και περιμένουν ως το τελευταίο δευτερόλεπτο".

Ίσως την επόμενη φορά που θα κληθεί να εκτελέσει πέναλτι, ο Μπολτ τον... προλάβει στα 200μ.

Columns

Ο Γιάννης δεν μίλησε μόνο για τον Θανάση

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης εξηγεί την αναγκαιότητα της παρέμβασης του Γιάννη κυρίως για λογαριασμό των ανώνυμων θυμάτων του ρατσισμού.