Η μασκότ που δίχασε τη Philadelphia

Μετά από 40 χρόνια οι Flyers απέκτησαν μασκότ. Δεν είχαν όμως την πλέον εμπνευσμένη επιλογή, με αποτέλεσμα να προκληθεί... διαδήλωση χιουμοριστικής διαμαρτυρίας.

Τον λένε Gritty και είναι η νέα μασκότ της επαγγελματικής ομάδας χόκεϊ επί πάγου της Philadelphia

Ένα πορτοκαλί ατσούμπαλο τερατίδιο βγαλμένο από τα σενάρια του 'Muppet Show' και μάτια εμπνευσμένα από το 'Ring', το οποίο έκανε πρεμιέρα την περασμένη Δευτέρα, κάλυψε ένα κενό +40 χρόνων στους Flyers, αλλά έχει ήδη διχάσει τη διαδικτυακή κοινωνία του twitter.

Ο Matthew Cantor του 'Guardian' δεν ήταν καθόλου φειδωλός στο σχόλιό του. "Θα ενθάρρυνα τους Flyers να επανεξετάσουν τον Gritty και να επιλέξουν μια νέα μασκότ που θα εκπροσωπεί τις καλύτερες πλευρές της πόλης".

Βιτριολικός αν τη μη τι άλλο ο Αμερικάνος σχολιογράφος, γράφει ωστόσο αφενός βλέποντας τα πράγματα με τη δική του αισθητική αφετέρου αφουγκραζόμενος το 'ρεύμα' της πόλης. Διότι οι αντιδράσεις του απλού καθημερινού κόσμου δεν διέφεραν.

Ορισμένες, οι πιο ήπιες μάλιστα, εξ αυτών:

Μέχρι και ο Phillie Phanatic, η αντίστοιχη μασκότ της ομάδας baseball της πόλης, κέρδισε φανς μετά την πρεμιέρα του Gritty.

AP Photo/Derik Hamilton

Μάλλον γι' αυτό τον προτιμούν πεσμένο:

 

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!