Τα καλύτερα tweets του Ρικ Πιτίνο από την Ελλάδα

O άνθρωπος που μοιράζει PHD στο Twitter, o Σικελός, ο μύστης της νυχτερινής ζωής, ο αγαπημένος μπασκετάνθρωπος που μέσα σε λίγους μήνες εκτόξευσε τον Παναθηναϊκό, ενώ παραδίδει ρεσιτάλ επικοινωνιακής τακτικής.

Τα καλύτερα tweets του Ρικ Πιτίνο από την Ελλάδα

Ο Ρικ Πιτίνο είναι ένας προπονητής του οποίου η ζωή απλώνεται όπως η αφήγηση μιας Οσκαρικής χολιγουντιανής βιογραφίας. Ο 67χρονος Ρικ έχει κυριολεκτικά 'σπουδάσει' το μπάσκετ σε επίπεδο PHD (θα καταλάβετε αργότερα τη διττή σημασία του όρου), ως παίκτης - για σύντομο χρονικό διάστημα- ως προπονητής ομάδων του κολεγιακού πρωταθλήματος, ενώ έχει υπάρξει και προπονητής-πρόεδρος για την ομάδα των Μπόστον Σέλτικς.

Αυτή η αρχετυπική φιγούρα του μοντέρνου αμερικάνικου μπάσκετ που αποκάλυψε στο Sport24 τι πρέπει να γίνει για να μείνει ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα, μας έχει χαρίσει ατάκες ανθολογίας, που θα μπορούσαν κάλλιστα να συμπεριληφθούν ακόμα και στο σενάριο μιας τηλεοπτικής σειράς. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα καλύτερα tweets από την παρουσία του Ρικ Πιτίνο στην Ελλάδα, σε μια ανθολογία που ενδεχομένως να αγοράσει τα δικαιώματα της το HBO.

Είναι θέμα deflections, όλα στη ζωή και στο μπάσκετ είναι θέμα του αν μπορείς να μάθεις σωστά τα deflections.

PHD: Λίγοι καταφέρνουν να το κατακτήσουν, ο Ρικ έχει τον τρόπο. Επίσης έχει μια δική του εκδοχή της έννοιας των ακρωνύμων PHD'.

Από τη Νέα Υόρκη στο Περιστέρι, στο ΣΕΦ και σε ένα σωρό εξωτικά μέρη. Αυτός, είναι ο ανταποκριτής της NYC στην Ελλάδα, Ρικ Πιτίνο.

Όταν ήρθαν οι φίλοι.

O Σικελός (!) Ρικ Πιτίνο προπονεί τους Έλληνες στο All Star Game, γίνεται μύστης σε μια μπασκετική εμπειρία που όμοια της δεν είχε δει εκεί στη Νέα Υόρκη.

Ο Ρικ και ο Θανάσης. Μια όμορφη στιγμή σεβασμού προς ένα θρύλο του Παναθηναϊκού.

Ο Ρικ και οι Έλληνες φίλοι του εισβάλλουν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Εδώ η φάση θυμίζει ξεκάθαρα 'Hangover', λίγο πριν από την άλωση της έδρας της ΤΣΣΚΑ.

O Ρικ της νυχτερινής ζωής; Ένας Τόνι Σοπράνο του αμερικάνικου μπάσκετ εξορμά στην ελληνική νύχτα όχι για να διασκεδάσει σαν 'άγουρος' 20χρονος, αλλά για να αποδώσει τιμές στους φίλους του και να διασφαλίσει τις νέες τους συμμαχίες εντός ελληνικών συνόρων.

Μακάρι να μας στείλει 'μπράβο' ο Ρικ μέσα από το Twitter, μακάρι να σταθούμε τόσο τυχεροί.

(κεντρική φωτογραφία: Eurokinissi)

News 24/7

24MEDIA NETWORK