Τα αθλητικά βιβλία που αξίζει να διαβάσεις το Πάσχα

Ευρωμπάσκετ 87, Premier League και ένα άθλημα που συνδυάζει τένις και ναυμαχία: Πέντε μικρά έπη με αθλητική έμπνευση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

Τα αθλητικά βιβλία που αξίζει να διαβάσεις το Πάσχα
AP PHOTO/SANG TAN

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου είναι μια καλή αφορμή για να χαθείς εκεί που μυρίζει μελάνι και οι ιστορίες σε απογειώνουν. Θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί μαι ερωτική μέρα, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε περάσει μέρες και νύχτες μαζί με ένα εθιστικό βιβλίο.

Τα βιβλία που προτείνουμε παρακάτω υπογραμμίζουν με τρόπο μαγικό το νόημα ενός αθλητικού παιχνιδιού -οποιουδήποτε σπορ- εκεί έξω: Μπορεί να απογειώσει τη φαντασία σου, μπορεί επίσης να σε φέρει πιο κοντά σε αυτούς που αγαπάς.

'Alex Ferguson: Η Αυτοβιογραφία μου'

Sir Alex Ferguson, right, and Cristiano Ronaldo pose for photographers upon arrival at the world premiere of the film 'Ronaldo, in London, Monday, Nov. 9, 2015. (Photo by Joel Ryan/Invision/AP)
Sir Alex Ferguson, right, and Cristiano Ronaldo pose for photographers upon arrival at the world premiere of the film 'Ronaldo, in London, Monday, Nov. 9, 2015. (Photo by Joel Ryan/Invision/AP) JOEL RYAN/INVISION/AP

Δεν είχε κάποιο μαγικό ραβδί, δεν ήταν καλός με όλους και ορισμένοι παίκτες-σταρ, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, έχουν τρομακτικές αναμνήσεις από τη μεταξύ τους συνεργασία. Όμως ο Σκοτσέζος βετεράνος της προπονητικής δούλεψε σκληρά και δημιούργησε μια ομάδα σαν ορχήστρα κλασσικής μουσικής, συμπαρασύροντας συνολικά το βρετανικό ποδόσφαιρο σε μια εκτόξευση, σε μια σταδιακή μετατροπή σε ένα προϊόν υψηλής αθλητικής διανόησης. Σήμερα ακόμα και οι εχθροί του, υποκλίνονται στο μεγαλείο του. Αυτή είναι η ζωή του.

Μπορείς να το βρεις εδώ.

Γιάννης Φιλέρης - 87: Τίποτα δεν μας σταμάτησε

Τα αθλητικά βιβλία που αξίζει να διαβάσεις το Πάσχα

Η εξιστόρηση ενός μεγάλου άθλου, μιας μαγικής στιγμής που άλλαξε τον ρου του ελληνικού μπάσκετ. Ο Γιάννης Φιλέρης έζησε κάθε στιγμή από κοντά, ήταν στο πλευρό εκείνων που από αθλητές μεταμορφώθηκαν σε ημίθεους και διηγήθηκε αυτήν την ιστορία που έφερε μια νέα πνοή, όχι μόνο σε κάποιο άθλημα, αλλά και σε μια ολόκληρη κοινωνία.

Μπορείς να το βρεις εδώ

Don DeLillo - Underworld

Ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα της σύγχρονης λογοτεχνίας, που αρχίζει στις 3 Οκτωβρίου του 1951, με τον κεντρικό ήρωα, ονόματι Μάρτιν Κότερ, να μπαίνει παράνομα στο γήπεδο των Τζάιαντς, για να παρακολουθήσει τη γηπεδούχο ομάδα ενάντια στους Μπρούκλιν Ντότζερς.

Μπορείς να το βρεις εδώ

David Foster Wallace - Infinite Jest

Τα αθλητικά βιβλία που αξίζει να διαβάσεις το Πάσχα

Ένα γιγαντιαίο μυθιστόρημα 1.100 σελίδων, μια ελεγεία της σύγχρονης pop κουλτούρας, που έχει ως πυρήνα της το τένις! Σε μια εποχή όχι μακρινή από τη δική μας, η βόρεια Αμερική έχει ενωθεί με τον Καναδά και το Μεξικό, ενώ οι πολυεθνικές εταιρείες έχουν αγοράσει τα δικαιώματα ακόμα και για τη ονομασία κάθε έτους (2021= χρονιά του Big Mac).

Σε αυτήν την παράξενη εποχή, υπό την προεδρία ενός γραφικού πρώην ηθοποιού ονόματι John Gentle, μια κασέτα της οποίας το περιεχόμενο υπνωτίζει όποιον την παρακολουθήσει, εμφανίζεται στην ακαδημία τένις του Έινφελντ. Οι σπουδαστές της, εκτός του τένις, ασχολούνται και με το Εσχατον, ένα άθλημα που συνδυάζει τένις και ναυμαχία. Ένα από τα καλύτερα βιβλία για τη σύγχρονη pop κουλτούρα, το τένις και όλα τα παράξενα φανταστικά αθλήματα που μπορούν να προκύψουν από αυτό.

Μπορείς να το βρεις εδώ

Τιμητική συμμετοχή

H.G. Bassinger - Friday Night Lights: A Town, A Team and a Dream

Το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη αριστουργηματική σειρά, ένα πανέμορφο χρονογράφημα για όλες εκείνες τις ιστορίες που γεννούν οι μικρές κοινότητες ανθρώπων που γίνονται μια παρέα μέσα από το αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Κάθε οπαδός και μη οποιουδήποτε σπορ, αξίζει να διαβάσει αυτό το βιβλίο.

Μπορείς να το βρεις εδώ

News 24/7

24MEDIA NETWORK