Ξέσπασμα Μουρούτσου για το Survivor

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Μιχάλης Μουρούτσος τα έβαλε με όσους εύχονται να "ψοφήσουν" ή να πάθουν κάτι κακό οι παίκτες του Survivor και αναρωτήθηκε για το πως έχει μετατραπεί η κοινωνία τα τελευταία χρόνια λόγω των social media.

Ξέσπασμα Μουρούτσου για το Survivor
mouroutsos ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Καλώς ή κακώς το Survivor αποτελεί το νούμερο ένα θέμα συζήτησης τις τελευταίες εβδομάδες στα social media. Πόσο μάλλον για τον Μιχάλη Μουρούτσο, ο οποίος παρακολουθεί τις προσπάθειες της συντρόφου του Λάουρα Νάργες να επιβιώσει στον Άγιο Δομίνικο χωρίς επαρκή τροφή και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Η δημοφιλής παρουσιάστρια δεν είναι η πιο δυνατή παίκτρια, λόγω σωματότυπου, και πολλές φορές έχει δεχθεί σκληρή κριτική για την αγωνιστική ανεπάρκειά της. Ακόμη κι αν μιλάμε για πλάκα πάντως, αλήθεια είναι πως ο κόσμος εκφράζει ακραία την άποψη του και ξεφεύγει. Όπως συνέβη τελευταία με την Ευριδίκη Βαλαβάνη, επειδή ψήφισε ως υποψήφιο προς αποχώρηση τον Γιώργο Αγγελόπουλο.

Εξ ου και η αιχμηρή ανάρτηση του χρυσού Ολυμπιονίκη στο facebook, ο οποίος χωρίς να κατονομάσει τη σύντροφό του ή οποιονδήποτε άλλον παίκτη, εξέφρασε την ανησυχία του για την μετάλλαξη του τρόπου που προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε τα συναισθήματα μας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΟΥ:

"Με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος αντιδρά βλέποντας το survivor, θέλω με όλο τον σεβασμό προς όλους να εκφράσω κάποιες σκέψεις.
Πρώτον, το survivor είναι ξεκάθαρα ένα τηλεοπτικό show, ένα παιχνίδι. Το έχουν καταλάβει όλοι αυτό; Αμφιβάλλω. Διακρίνω μέσα από τα social media, ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας να εκφράζεται και να να κρίνει ανθρώπους που δεν τους γνωρίζει καν, με πολύ άσχημο και προσβλητικό τρόπο. Αναρωτιέμαι! Όταν κάποιος γράφει κάτι δημόσια,το σκέφτεται;

Αντιλαμβάνεται ότι κάποιοι άνθρωποι θα στεναχωρηθούν για αυτό και θα αισθανθούν άσχημα; Διαβάζω μάλιστα ότι κάποιοι εύχονται μέχρι και τον θάνατο ή τον "ψόφο" όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, για ανθρώπους που απλά συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι. Άραγε αν πάθαιναν κάτι τι θα αισθανόταν μετά απ' όλα αυτά; Τύψεις ή μήπως θα ένιωθαν χαρούμενοι γι' αυτό; Κάποιοι άλλοι μιλάνε με προσβλητικό τρόπο για το αν κάποιος έχει περιττά κιλά. Σκεφτήκανε ποτέ ότι ίσως έχει περάσει ένα πρόβλημα υγείας ή κάτι που έπαιξε ρόλο στην ψυχολογία του, με αποτέλεσμα να πάρει μερικά κιλά; Ή ότι μπορεί κάποιος να έχει αυτά τα κιλά γιατί έτσι μπορεί να αισθάνεται καλά ο ίδιος;

Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε την δημοκρατία. Και ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή του και να την εκφράζει δημόσια. Δεν έχει κανένας δικαίωμα όμως να βρίζει και να μιλάει απαξιωτικά για άλλους ανθρώπους.

Λόγω της ιδιότητάς μου και της ενασχόλησής μου με τον αθλητισμό, έχω μάθει να σέβομαι από τον πιο δυνατό μέχρι και τον πιο αδύναμο. Όλοι έχουν το δικαίωμα της προσπάθειας και του σεβασμού. Εύχομαι σε όλους τους παίχτες του survivor να γυρίσουν στην πατρίδα υγιείς και εύχομαι σε όλους εμάς να σκεφτόμαστε περισσότερο, να μην έχουμε μίσος και να εκφραζόμαστε με σεβασμό και αγάπη".

24MEDIA NETWORK