Fair Play και Respect

Ο πρώην διεθνής διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, καταθέτει στο Contra.gr τις δικές του απόψεις για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου.

Fair Play και Respect

Θεωρώ ότι για να γίνει το ποδόσφαιρο πιο θεαματικό πρέπει να βοηθήσουν αυτοί που εφαρμόζουν τον κανονισμό. Σε αυτή την περίπτωση είναι οι διαιτητές, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και οι παράγοντες των ομάδων. Η εφαρμογή του fair play και το respect στη ρεαλιστική βάση του, όπως ορίζει η FIFA και η UEFA, είναι ένα μέτρο που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του θεάματος του ποδοσφαίρου.

Επίσης, θεωρώ βασικό στοιχείο για τη βελτίωση του θεάματος, τα συστήματα που διέπουν το ποδόσφαιρο. Οπερ σημαίνει ότι είναι προτιμότερο το επιθετικό και απλό παιχνίδι από το αμυντικογενές και σκληρό.

Επίσης, σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει και η εφαρμογή από τους διαιτητές των κανόνων πεδιάς, χωρίς να ξεφεύγουν από τους κανονισμούς. Να τους απλουστεύουν, αφήνοντας το παιχνίδι να εξελίσσεται, χωρίς πολλά σφυρίγματα, να κατευθύνουν το παιχνίδι με γνώμονα το θέαμα και τον σεβασμό στους κανόνες που διέπουν το ποδόσφαιρο.

Αρα, καταλήγοντας, το θέαμα είναι μία συνισταμένη πολλών πραγμάτων. Όλα τα παραπάνω μπορούν να οδηγήσουν σε ένα... καλύτερο αύριο όπου θα χορταίνουμε μπάλα

News 24/7

24MEDIA NETWORK