Ο Μπεκάλι δεν άντεξε τον όρο της σιωπής και πήρε Ντουμιτρέσκου

Πίσω από το γραφείο του δεσπόζει η ελαιογραφία σε φυσικό μέγεθος που τον απεικονίζει ως τον Άγιο Ιωάννη που σκότωσε τον δράκο. "Θέλω κι εγώ να σκοτώσω τον διάβολο στη Ρουμανία". Το προσωνύμιό του, πάντως, αφορά έναν άλλον Ιωάννη της Βίβλου, τον Βαπτιστή (Ioan Botezatorul). Προέκυψε από ένα περιστατικό τον Ιούλιο του 2005, όταν έφτυσε και έριξε κρασί σε έναν παρουσιαστή σατιρικής εκπομπής.

Ο Μπεκάλι δεν άντεξε τον όρο της σιωπής και πήρε Ντουμιτρέσκου

Η σχέση του με τα θεία (εξάλλου είναι βαθιά θρησκευόμενος στις απόψεις του) δεν σταματά εκεί. Το 2006 ο Τύπος της Ρουμανίας δημοσιοποίησε ότι παρήγγειλε έναν πίνακα με τον Μυστικό Δείπνο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, μόνο που στη θέση του Ιησού θα βρισκόταν ο ίδιος και στη θέση των μαθητών η ενδεκάδα της Στεάουα Βουκουρεστίου. Ο ίδιος διέψευσε την είδηση, εξηγώντας ότι ο πίνακας ήταν από έναν θαυμαστή του. Έχει βραβευτεί ως "ο πιο ομοφοβικός άνθρωπος στη Ρουμανία" και έχει αποκαλέσει έναν μαύρο τηλεπαρουσιαστή "πίθηκο", παραδεχόμενος αργότερα πως "δεν είμαι πολιτισμένος" . Και φυσικά είναι ένα από τα 736 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι μυημένοι αναγνώστες έχουν καταλάβει από την πρώτη πρόταση ότι η αναφορά γίνεται στον Τζίτζι Μπεκάλι. Για τους λιγότερο γνώστες να σας ενημερώσουμε ότι ο εν λόγω Ρουμάνος επιχειρηματίας, πολιτικός, αλλά πάνω από όλα ανεξάντλητος showman είναι ο ιδιοκτήτης της Στεάουα και οι (κυριολεκτικά) εκατοντάδες παρόμοιες ιστορίες που συνθέτουν το περιβόητο background του θα αναλυθούν σε επόμενο αφιέρωμα. Το εν λόγω θέμα θα αποσαφηνίσει το τι ακριβώς συνέβη στον ρουμανικό σύλλογο τις τελευταίες ημέρες, με τις αλλεπάλληλες ανατροπές σκηνικού, πάντα με τη "σφραγίδα" του αξεπέραστου Τζίτζι Μπεκάλι.

** TO GO WITH BC-EU--ROMANIA-NATIONALIST POLITICIAN** Paintings depicting the owner of Steaua football club Gigi Becali, a former shepherd, are seen at his residence during an interview with the Associated Press in Bucharest, Romania, Tuesday, June 9, 2009. Romanian nationalist politician Gigi Becali has gone from a prison cell to a seat in the European Parliament in less than two months. But his seat looked uncertain Tuesday after a court upheld a travel ban on the flamboyant, religious politician, pending a criminal investigation into kidnapping charges. In an interview with the Associated Press, Becali, 50, vowed to stage "the mother of all shows" and travel to Brussels to take his seat for the nationalist Greater Romania Party whatever the outcome of the court ruling.(AP Photo/Vadim Ghirda)
** TO GO WITH BC-EU--ROMANIA-NATIONALIST POLITICIAN** Paintings depicting the owner of Steaua football club Gigi Becali, a former shepherd, are seen at his residence during an interview with the Associated Press in Bucharest, Romania, Tuesday, June 9, 2009. Romanian nationalist politician Gigi Becali has gone from a prison cell to a seat in the European Parliament in less than two months. But his seat looked uncertain Tuesday after a court upheld a travel ban on the flamboyant, religious politician, pending a criminal investigation into kidnapping charges. In an interview with the Associated Press, Becali, 50, vowed to stage "the mother of all shows" and travel to Brussels to take his seat for the nationalist Greater Romania Party whatever the outcome of the court ruling.(AP Photo/Vadim Ghirda) ASSOCIATED PRESS

Ο Πιτσούρκα στο προσκήνιο

Ήταν αρχές Μαΐου όταν το αδιανόητο για τα δεδομένα της Στεάουα ακούστηκε για πρώτη φορά, όχι, όμως, ως ανέκδοτο. Ο Τζίτζι Μπεκάλι σκεφτόταν να κάνει πρόταση στον Βίκτορ Πιτσούρκα να επιστρέψει στον πάγκο, ώστε να περισώσει ό,τι ήταν δυνατό μετά από μία νέα, παταγωδώς αποτυχημένη σεζόν. Ο "σατανάς" (παρατσούκλι των φίλων του συλλόγου) πώς θα μπορούσε να γίνει "Μεσσίας" και να συνεργαστεί με έναν ιδιοκτήτη που έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι αυτός θα δίνει οδηγίες στους προπονητές του για τακτικές και ενδεκάδα;

Ο 54χρονος προπονητής έπρεπε να τα φέρει βόλτα σε έναν σύλλογο που προερχόταν από κάκιστη σεζόν, που διαθέτει ανεπαρκές ρόστερ, που δεν έχει χρήματα για ξόδεμα, που οι φίλαθλοι είναι σε ανοιχτή ρήξη με τη διοίκηση. Σε όλα αυτά, ο Πιτσούρκα θα μπορούσε να ανταποκριθεί. Πρωτίστως, το πρόβλημα ήταν η συνεργασία του με τον Μπεκάλι, η οποία την τελευταία φορά που απαιτήθηκε, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή...

Ο Μπεκάλι δεν άντεξε τον όρο της σιωπής και πήρε Ντουμιτρέσκου

Οι έντονες σχέσεις Πιτσούρκα-Στεάουα

Από τους κορυφαίους σκόρερ της Στεάουα, ο Βίκτορ Πιτσούρκα πρωτόπαιξε στο σύλλογο το 1983. Το 1986 πανηγύρισε ως βασικός φορ την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στον αλησμόνητο τελικό με την Μπαρτσελόνα και το 1989 έφτασε με τη Στεάουα πάλι μέχρι τον τελικό, αλλά εκεί γνώρισε τη συντριβή από την ακαταμάχητη Μίλαν. Από το 1985 μέχρι το 1988 αναδεικνυόταν συνεχώς πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και το καλοκαίρι του 1989, βοηθώντας τα μέγιστα στη γιγάντωση του συλλόγου. Πανηγύρισε πέντε σερί τίτλους (1985, 1986, 1987, 1988, 1989), τέσσερα κύπελλα (1985, 1987, 1988, 1989) κι ένα σούπερ καπ (1986) και αποχώρησε για να αγωνιστεί ένα χρόνο στη γαλλική Λανς.

Εκεί έκλεισε την καριέρα του ως παίκτης και τον επόμενο χρόνο επέστρεψε στη Στεάουα ως βοηθός προπονητή. Το 1992, μάλιστα, για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ανέλαβε χρέη πρώτου τεχνικού. Μετά από αξιόλογες πορείες σε Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα, Ρουμανία κ-21 και Ρουμανία, το καλοκαίρι του 2000 επέστρεψε στον πάγκο της Στεάουα και στον πρώτο χρόνο του κατέκτησε τον τίτλο. Τη νέα σεζόν, όμως, η Στεάουα τερμάτισε τέταρτη, έμεινε εκτός Ευρώπης και τον Πιτσούρκα διαδέχθηκε ο Κοσμίν Ολαρόιου. Ο τελευταίος έμεινε μέχρι τον Οκτώβριο του 2002 στην ομάδα και επιστρατεύθηκε εκ νέου ο Πιτσούρκα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Τόσο εκείνη τη σεζόν, όσο και την επόμενη, η Στεάουα τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ωστόσο είχε μεσολαβήσει η ανάδειξη σε μεγαλομέτοχο του Τζίτζι Μπεκάλι. Τον Ιούνιο του 2004 ο Πιτσούρκα παραιτήθηκε μετά από διαφωνία με τον νέο ισχυρό άντρα του συλλόγου που είχε να κάνει με έναν ποδοσφαιριστή που ο Μπεκάλι ήθελε να διώξει από τη Στεάουα, παρά την αντίθεση άποψη του Ρουμάνου τεχνικού.

Η ιστορική συμφωνία της... σιωπής

Οι συζητήσεις περί επιστροφής των δύο αντρών ήταν πολύωρες και οι διαπραγματεύσεις σκληρές. Ο Πιτσούρκα ήθελε να διαφυλάξει τα νώτα του όσο καλύτερα μπορούσε και στο συμβόλαιο που θα υπέγραφε απαίτησε πρωτάκουστα πράγματα.

Το οικονομικό σκέλος αποδείχθηκε το πιο εύκολο κομμάτι. Παρότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι "τίποτα δεν είναι πολύ ακριβό για τον Μπεκάλι", η Στεάουα αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες κι έτσι το ποσό των 600.000 ευρώ που ζητούσε ετησίως ο "Πίτσι", δεν ήταν δυνατό να το εισπράξει. Η "χρυσή τομή" βρέθηκε στα μισά χρήματα συν μία κομβική ρήτρα, τον περίφημο "όρο της σιωπής".

Τι υπαγόρευε ρητά αυτός; Πολύ απλά, ο πάντα λαλίστατος (και συνάμα... επικίνδυνος) Μπεκάλι δεν θα μπορούσε να μιλήσει στα ΜΜΕ μέχρι 20 ώρες μετά από το τέλος των αγώνων της Στεάουα και θα απέφευγε να κάνει σχόλια για τους παίκτες της Στεάουα, τους αντιπάλους και τους διαιτητές. Πραγματικά αδιανόητο για τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, που ζει και αναπνέει για τα μικρόφωνα και τις κάμερες μετά το τέλος των αγώνων. Σε περίπτωση που ο Μπεκάλι... ξεχνούσε αυτόν τον όρο, θα έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο, ένα μεγάλο αλλά άγνωστο την εποχή της προφορικής συμφωνίας ποσό.

Τα χέρια δόθηκαν, ο Πιτσούρκα υπέγραψε μία προσωρινή συμφωνία και άρχισε να εφαρμόζει το πρότζεκτ του, όσο καθαρογράφονταν τα συμβόλαια για την τριετή συνεργασία. Στις 59 ημέρες που λειτούργησε ως τεχνικός-μάνατζερ του συλλόγου κατά τα αγγλικά πρότυπα, ο τελευταίος εκλέκτορας που οδήγησε την εθνική της χώρας σε τελική φάση διοργάνωσης προχώρησε σε αξιοσημείωτες αλλαγές στη δομή του συλλόγου.

Οι κοσμοϊστορικές αλλαγές

Έπεισε τον προπονητή που οδήγησε τη Στεάουα στον θρίαμβο του 1986, Έμεριχ Γένεϊ, να επιστρέψει στην ομάδα, αναλαμβάνοντας ρόλο προέδρου. "Καθάρισε" τα γραφεία της ομάδας από τους συγγενείς και φίλους του Μπεκάλι και στη θέση τους στα πόστα-"κλειδιά" έφερε επαγγελματίες, με επίκεντρο παλαίμαχους παίκτες της Στεάουα.

Ακύρωσε διάφορες αποφάσεις του Μπεκάλι ώστε να μειώσει τα κόστη, βελτίωσε τη λειτουργία των ακαδημιών και απέτρεψε το κλείσιμο του τμήματος μάρκετινγκ του συλλόγου. Απέκτησε 14 νέους παίκτες έναντι 2.400.000 ευρώ, εισπράττοντας 1.300.000 εκατομμύρια από την πώληση μόλις δύο (σημαντικών) παικτών: του Οβίντιου Πέτρε στην Αλ Νασρ και του Χουάν Τόχα στον Άρη.

Αυτές οι αλλαγές καθώς και η άρση των απαγορεύσεων στους φιλάθλους που είχαν επιβληθεί από τον Μπεκάλι (στο πλαίσιο της κόντρας των δύο πλευρών), αφαίρεσε τα δίμετρα κιγκλιδώματα γύρω από τον αγωνιστικό χώρο του "Γκεντσέα" (που είχαν τοποθετηθεί κατόπιν απόφασης Μπεκάλι) και επανέφερε την ειρήνη.

Η έναρξη της σεζόν ιδανική. Δύο νίκες με 2-1 σε δύο ματς, αμφότερες με ανατροπή. Το δεύτερο παιχνίδι, μάλιστα, στη ρουμανική πρωτεύουσα κόντρα στην Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα, διεξήχθη σε ένα κατάμεστο από ενθουσιώδης φιλάθλους "Γκεντσέα", που φόρεσαν πάλι τη φανέλα του δωδέκατου παίκτη και συνέβαλαν στην επίτευξη της νίκης.

Ο Μπεκάλι δεν άντεξε τον όρο της σιωπής και πήρε Ντουμιτρέσκου

Η στιγμή της αλήθειας

Δύο παιχνίδια. Τόσο υπόμεινε ο Μπεκάλι τον "όρο της σιωπής" μέχρι να τα τινάξει όλα στον αέρα (κι ενώ η Στεάουα πρόβαλλε μετά από καιρό φαβορί για τον τίτλο). Ακόμα και μετά από δύο νίκες, ο εκκεντρικός επιχειρηματίας δεν κατάφερε να συγκρατηθεί και προχώρησε σε ένα μετριοπαθές (για τα δεδομένα του), αλλά καθοριστικό σχόλιο. Συγκεκριμένα, ο Μπεκάλι δήλωσε μετά τη νίκη επί της Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα ότι ο τερματοφύλακας Τσίπριαν Ταταρουσάνου έπρεπε να κάνει έξοδο στη φάση του γκολ των φιλοξενουμένων που προήλθε από σέντρα.

Αυτό ήταν. Ο Πιτσούρκα εξοργίστηκε και ζήτησε να υπογραφεί αμέσως το χαρτί εκείνο που θα του εξασφάλιζε την ησυχία του. Απείλησε ότι δεν θα ταξιδέψει με την ομάδα για το παιχνίδι με την Μπρασόβ εάν δεν οριστικοποιούταν η συμφωνία. Ο όρος στο συμβόλαιο αμετάλλακτος και απαράβατος και πιο συγκεκριμένος πλέον: εάν ο Μπεκάλι μιλούσε ξανά για τους παίκτες ή την ομάδα, θα έπρεπε να χάσει μία έκταση γης έξω από το Βουκουρέστι, η οποία εκτιμάται στα 8.000.000 ευρώ.

Οι δύο πλευρές έδωσαν εκ νέου τα χέρια. Αυτή τη φορά, όμως, συμφώνησαν ότι διαφωνούν, αφού αυτή η συγκεκριμενοποίηση του όρου δεν έγινε αποδεκτή από τον Μπεκάλι. Ο Πιτσούρκα καθάρισε το γραφείο του και μία ημέρα μετά από την ισοπαλία με την Μπρασόβ ζήτησε και από τους άμεσους συνεργάτες του να παραιτηθούν. "Συμφώνησα να δώσω στον Πιτσούρκα μέγιστη δύναμη στο σύλλογο, αλλά όχι μεγαλύτερη από τη δική μου", δικαιολογήθηκε ο Μπεκάλι.

Το σχέδιο Ιορντανέσκου-Χάτζι-Ντουμιτρέσκου

Μετά το φιάσκο με τον Πιτσούρκα, ο Μπεκάλι αναζητούσε εναγωνίως μία λύση που θα τον έφερνε και πάλι σε θέση οδηγού στην αγαπημένη του "Maybach". Επιχείρησε να πείσει τους Άνγκελ Ιορναντέσκου, Ίλιε Ντουμιτρέσκου (για πρόεδρος) και Γκέοργκε Χάτζι (για προπονητής) να αναλάβουν τις τύχες του συλλόγου, αλλά δεν το πέτυχε.

Ο Χάτζι, ίσως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της χώρας, αρνήθηκε να αφήσει την εξαιρετική δουλειά που κάνει στις ακαδημίες του για να συνεργαστεί ξανά με έναν άνθρωπο που τον ντρόπιασε ως άνθρωπο και ως προπονητή. Πιο συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2007 κι ενώ ο Χάτζι ήταν τεχνικός της Στεάουα για δύο μήνες, ο Μπεκάλι προσπάθησε να περάσει τη γραμμή του σε ένα παιχνίδι των ομίλων του Champions League και αυτό οδήγησε στην αποχώρηση του πρώην αρχηγού της Ρουμανίας από τον σύλλογο.

"Τον ξεφτίλισα. Είναι πολύ δύσκολο να δουλεύεις με τον Μπεκάλι. Δεν μπορείς να δουλέψεις μαζί του εάν δεν φέρνεις αποτελέσματα", δήλωσε ο... Μπεκάλι και συνέχισε εξίσου θριαμβευτικά: "Λυπάμαι πολύ που δεν κατάφερα να κάνω τον Χάτζι μεγάλο προπονητή, να ηγείται των μαχητών μου σε νίκες στην Ευρώπη, αλλά δεν είναι τίποτα ως προπονητής. Τι μπορείς να κάνεις όταν οι παίκτες δεν έχουν έναν επαρκή τεχνικό; Προβιβάζεις τον βοηθό και εξασφαλίζεις ότι γνωρίζει τους κανόνες. Είμαι με τον Μάσιμο (σ.σ. Πεντρατσίνι, ο τότε νέος τεχνικός) , αλλά εάν δεν με ακούει, θα φύγει σύντομα. Δίνω τα λεφτά μου σε αυτήν την ομάδα και ο κόσμος πρέπει να με ακούει και να κάνει ακριβώς ό,τι λέω. Εάν πω ότι δεν θέλω να δω έναν από τους παίκτες στην ομάδα ή το αντίθετο, τότε ο προπονητής πρέπει να σεβαστεί την απόφασή μου και δεν με νοιάζει ποιο είναι το όνομά του ή τι είδους καριέρα είχε. Είναι υπάλληλός μου και πρέπει να κάνει ό,τι του ζητήσω".

Όπως γίνεται κατανοητό, οι δύο κουμπάροι (βλέπε παράθεση) είχαν διαφωνήσει στον καταρτισμό της ενδεκάδας πριν το παιχνίδι με τη Σλάβια, στο οποίο η Στεάουα εν τέλει (με την ενδεκάδα του Χάτζι) ηττήθηκε με 2-1. Ο Χάτζι παραιτήθηκε την επόμενη μέρα και δήλωσε: "Δεν τον άντεχα. Ένιωθα σαν να βασανίζομαι. Η Στεάουα είναι στην καρδιά μου, αλλά θα καταστρέψει τους παίκτες και όταν το κάνει αυτό, θα καταστρέψει τον σύλλογο. Περιμένετε και θα δείτε".

Η επιστροφή του "Ντούμι"

Μετά από την άρνηση του Χάτζι να επιστρέψει στη Στεάουα, ο Ιορντανέσκου αποχώρησε από το πρότζεκτ. Ο Ντουμιτρέσκου προσπάθησε να μεταπείσει τον Χάτζι, αλλά εις μάτην. Ο Μπεκάλι απελπισμένος απευθύνθηκε στον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ, του Αιγάλεω, του Ακράτητου, του ΠΑΟΚ και του Πανθρακικού για να αναλάβει τα "ηνία" της ομάδας, αν και είχε δηλώσει ότι θα εγκατέλειπε την προπονητική για φέτος, ώστε να απασχοληθεί ως σχολιαστής. Ο "Ντούμι" αποδέχθηκε την πρόταση ζητώντας το συμβολικό του 1 ρον (περίπου 25 λεπτά) ως αμοιβή για ένα χρόνο συμβόλαιο.

"Σέβομαι τον Πιτσούρκα, τον Ιορντανέσκου και τον Χάτζι, αλλά η ζωή προχωρά χωρίς αυτούς. Ο Μπεκάλι μου ζήτησε στο τηλέφωνο εάν θέλω τη δουλειά, αλλά του είπα ότι δεν μπορώ να δεχθώ την προσφορά πριν μιλήσω με τον Χάτζι. Δεν είμαι εδώ για τα χρήματα και θα φύγω εάν ο Μπεκάλι προσβάλει εμένα ή τους παίκτες ή εάν η Στεάουα χάσει την ευκαιρία να κατακτήσει τίτλους φέτος. Ζητάω από τους φιλάθλους να στηρίξουν εμένα και την ομάδα, αφού δεν εργάζομαι υπό τον Μπεκάλι, είμαι σαν συνεργάτης και ήρθα επειδή αγαπώ τον σύλλογο. Είμαι ικανοποιημένος από την ποιότητα της ομάδας, η Στεάουα μπορεί και θα κερδίσει το πρωτάθλημα. Θα συνεχίσω την εξαιρετική δουλειά του Πιτσούρκα. Το μοναδικό πρόβλημα είναι μόνο η θέση 9 στην ομάδα. Ελπίζω ο Καπετάνος να παραμείνει σε καλή κατάσταση σε όλη τη σεζόν", ήταν οι δηλώσεις του Ντουμιτρέσκου κατά την παρουσίασή του.

Gigi Becali, the owner of Steaua football club, and a former shepherd, gestures during an interview with the Associated Press in Bucharest, Romania, Tuesday, June 9, 2009. Romanian nationalist politician Gigi Becali has gone from a prison cell to a seat in the European Parliament in less than two months. But his seat looked uncertain Tuesday after a court upheld a travel ban on the flamboyant, religious politician, pending a criminal investigation into kidnapping charges. In an interview with the Associated Press, Becali, 50, vowed to stage "the mother of all shows" and travel to Brussels to take his seat for the nationalist Greater Romania Party whatever the outcome of the court ruling. (AP Photo/Vadim Ghirda)
Gigi Becali, the owner of Steaua football club, and a former shepherd, gestures during an interview with the Associated Press in Bucharest, Romania, Tuesday, June 9, 2009. Romanian nationalist politician Gigi Becali has gone from a prison cell to a seat in the European Parliament in less than two months. But his seat looked uncertain Tuesday after a court upheld a travel ban on the flamboyant, religious politician, pending a criminal investigation into kidnapping charges. In an interview with the Associated Press, Becali, 50, vowed to stage "the mother of all shows" and travel to Brussels to take his seat for the nationalist Greater Romania Party whatever the outcome of the court ruling. (AP Photo/Vadim Ghirda) ASSOCIATED PRESS

Το "παρών" σε αυτήν την εκδήλωση έδωσε και ο Χέλμουτ Ντουκαντάμ. Ο θρυλικός βετεράνος τερματοφύλακας, ο οποίος είχε σώσει τέσσερα από τα πέντε πέναλτι της Μπαρτσελόνα στον τελικό του 1986, ανέλαβε εν τέλει χρέη προέδρου σε αυτήν τη νέα προσπάθεια και δήλωσε: "Δεν μπορούσα να αρνηθώ τον κ. Μπεκάλι, μετά από όσα έκανε για μένα. Περίμενα μία τέτοια ευκαιρία 15 χρόνια. Ήθελα να δουλέψω για τη Στεάουα, ανεξαρτήτως πόστου. Ελπίζω η φίλαθλοι να παραμείνουν κοντά στον σύλλογο και να επιστρέψουμε εκεί όπου ανήκουμε, στο Champions League".

Όσο για την "πέτρα του σκανδάλου", τον Τζίτζι Μπεκάλι, συνέκρινε τον εαυτό του με τον δικτάτορα Τσαουσέσκου ως εξής: "Θέλω να απολογηθώ για όλα τα λάθη που έχω κάνει μέχρι τώρα. Δεν είναι πισωγύρισμα, είναι απλώς εγώ που παραδέχομαι ότι συχνά ήμουν λάθος. Συγχωρώ όλους τους φιλάθλους που μου επιτέθηκαν, αλλά βλέπω ότι μερικοί επιμένουν. Σε αυτούς λέω ότι δεν μου αρέσει και πως πρέπει να κοιτάξουν τη δουλειά τους. Ζητάω από όλους να κάνουν μία νέα αρχή, για χάρη της Στεάουα. Η Στεάουα είχε μεγάλη υποστήριξη ακόμα κι όταν στο σύλλογο δέσποζε η οικογένεια Τσαουσέσκου και ούτε ο Τσαουσέσκου ήταν δημοφιλής".

Ο Μπεκάλι δεν άντεξε τον όρο της σιωπής και πήρε Ντουμιτρέσκου

Οι αντιδράσεις

Αμέσως μετά την παρουσίαση Ντουμιτρέσκου, οι οργανωμένοι φίλοι της Στεάουα εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησαν ότι αρνούνται να παρευρεθούν στην αναμέτρηση της ομάδας με την Βικτόρια Μπρανέστι, ζητώντας από τους σπουδαίους παλαιμάχους της ομάδας να μην επιτρέψουν στον Μπεκάλι να τους γελοιοποιήσει ξανά.

Θέση υπέρ τους πήρε ακόμα ένας παλαίμαχος παίκτης της Στεάουα και διακριθείς Ρουμάνος τεχνικός, ο Λάσλο Μπόλονι: "Λυπήθηκα που είδα τον Πιτσούρκα να φεύγει και που τα δύο παιδιά που με νοιάζουν να χρησιμοποιούνται ως ασπίδα στη μάχη του Μπεκάλι με τους φιλάθλους. Είναι αδιανόητο ένας προπονητής να σκέφτεται πως θα προστατέψει το σύλλογο από τον ιδιοκτήτη του. Είναι σαν να προσπαθείς να προστατέψεις ένα παιδί από τον αλκοολικό πατέρα, που επιστρέφει στο σπίτι μεθυσμένος και καταστρέφει τα πάντα".


Ο ανυπέρβλητος Μπεκάλι

Ο σχολιαστής Μπεκάλι στον αγαπημένο καναπέ του


News 24/7

24MEDIA NETWORK