Με Μάρντι Κόλινς, ΜακΚόλουμ, Τζούλιαν Ράιτ και Λάσμε οι καλύτερες 5άδες

Ο Μάρντι Κόλινς του... Ολυμπιακού και ο Τζούλιαν Ράιτ του... Παναθηναϊκού, οι οποίοι από την Ελλάδα έφυγαν σαν κυνηγημένοι, επιλέχθηκαν στις κορυφαίες 5άδες της σεζόν στο Eurocup. Μαζί με Έρικ ΜακΚόλουμ και Στεφάν Λάσμε.

Με Μάρντι Κόλινς, ΜακΚόλουμ, Τζούλιαν Ράιτ και Λάσμε οι καλύτερες 5άδες

Οι τρεις ελληνικές ομάδες δεν έφτασαν μακριά στο Eurocup και λογικά δεν εκπροσωπούνται από κάποιον παίκτη στις δύο κορυφαίες πεντάδες της σεζόν. Αντιθέτως τέσσερις παίκτες που έπαιξαν κατά το παρελθόν στην Ελλάδα ήταν μεταξύ των κορυφαίων δέκα.

Ξεχωρίζει φυσικά η περίπτωση του Μάρντι Κόλινς, ο οποίος μέχρι που "λοιδορήθηκε" στον Ολυμπιακό. Με τη Στρασμπούρ αντίθετα έκανε απίθανα πράγματα (13.2 πόντοι, 4.6 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ), όντας ο ηγέτης στο δρόμο για τους τελικούς.

Δίπλα του στην περιφέρεια βρίσκεται ο Έρικ ΜακΚόλουμ, ο οποίος με Απόλλωνα Πάτρας και Πανιώνιο άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του. Όπως εφέτος με την έτερη φιναλίστ της διοργάνωσης, τη Γαλατάσαραϊ όντας με 18.7 πόντους ο δεύτερος σκόρερ όλων.

Αναπληρωματικός σέντερ επιλέχθηκε τέλος ο Στεφάν Λάσμε, επίσης της τουρκικής ομάδας.

Την εφεδρική φροντ λάιν, μαζί με τον Γκαμπονέζο, συνθέτει ο Τζούλιαν Ράιτ, ένας άλλος πρώην του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν πρόλαβε να δείξει τι αξίζει φεύγοντας νωρίς. Στην Τρέντο πάντως ήταν παίκτης-ορχήστρα (14.6 πόντους, 5.6 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ, 1.5 κλέψιμο, 16.8 στο σύστημα αξιολόγησης).

Αναλυτικά οι δύο πεντάδες του Eurocup

- Έρικ ΜακΚόλουμ (Γαλατάσαραϊ), Βλάντο Μίτσοφ (Γαλατάσαραϊ), Μάρντι Κόλινς (Στρασμπούρ), Ντάβιντε Πάσκολο (Τρέντο), Άλεν Όμιτς (Γκραν Κανάρια)

- Κέβιν Πάνγκος (Γκραν Κανάρια), Βίκτορ Ραντ (Νίζνι Νόβγκοροντ), Ματέους Πονίτκα (Ζιελόνα Γκόρα), Τζούλιαν Ράιτ (Τρέντο), Στεφάν Λάσμε (Γαλατάσαραϊ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK