Ο Αστέρας "έπνιξε" την Ούνιξ

Ο Ερυθρός Αστέρας υποχρέωσε την Ούνιξ στη δεύτερη ήττα της στο εφετινό Eurocup και με το 63-52 απέκτησε ευρύ προβάδισμα πρόκρισης στους τελικούς.

Ο Αστέρας "έπνιξε" την Ούνιξ

Απέναντι σε μια φύση επιθετική ομάδα οι Σέρβοι έπρεπε να κατεβάσουν ρυθμό και σκορ. Από τη στιγμή που τα κατάφεραν, αύξησαν τις πιθανότητες επικράτησης. Το ματς ήταν ισορροπημένο μέχρι το 30', στην τελευταία περίοδο ωστόσο η "ελληνική" Ούνιξ των Ζήση, Καϊμακόλου, Βουγιούκα και... Τρινκέρι πέτυχε μόνο τέσσερις πόντους (13-4 το επιμέρους σκορ) και στη ρεβάνς στο Καζάν η αποστολή της θα είναι απαιτητική.

Ο Γιάκα Μπλάζιτς με 15 πόντους έκανε την περισσότερη ζημιά στην άμυνα της ρωσικής ομάδας, ενώ άλλοι τρεις παίκτες (Κάτιτς, Τζένκινς, Ντραγκίτσεβιτς) είχαν διψήφιο αριθμό. Μόνο ο Γκούντελοκ διακρίθηκε από τους φιλοξενούμενους, αλλά κι αυτός είχε 18 πόντους με 7/20 σουτ.

Ο Ίαν Βουγιούκας είχε 6 πόντους, ο Κώστας Καϊμακόγλου 5 με 2/13 σουτ και ο Νίκος Ζήσης 2 με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Πλέον ο Αστέρας είναι φαβορί για την πρόκριση, όπως και η Βαλένθια, η οποία την Τρίτη επιβλήθηκε 84-75 με 24 πόντους του Ντούμπλεβιτς, 17 του Ρίμπας και 16 του Ντόελμαν. Στη ρωσική ομάδα δεν έφτασαν οι 25 πόντοι του Ντιζόν Τόμπσον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK