Μαρκόπουλος: "Συγχαρητήρια στους παίκτες, υπάρχουν πράγματα για βελτίωση"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στη β' φάση του Eurocup επί της Λιμόζ. "Διασκεδάζω στον ΠΑΟΚ", τόνισε ο Σχορτσανίτης.

Μαρκόπουλος: "Συγχαρητήρια στους παίκτες, υπάρχουν πράγματα για βελτίωση"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σούλη Μαρκόπουλου: "Συγχαρητήρια στους παίκτες για την μεγάλη συγκέντρωση που είχαν. Πίστεψαν πως μπορούμε να κερδίσουμε και φτάσαμε πιο εύκολα στην νίκη από όσο περιμέναμε. Βγάλαμε καλές επιθετικές ενέργειες, είχαμε 23 ασίστ και όταν βρήκαμε ελεύθερα σουτ, ανοίξαμε την διαφορά. ανοίξαμε την διαφορά. Με τη πάροδο του χρόνου τα πράγματα καλυτέρευσαν. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να βελτιώσουμε όπως είπε και ο Σοφοκλής. Οταν παίζεις με έναν αντίπαλο, κι αυτός προσπαθεί να σε βγάλει έξω από τα πλαίσιά σου. Ξέρουμε πως αυτός ο μήνας θα είναι δύσκολος".

Για το αν ήταν επιλογή το σκορ να "πάει" τόσο ψηλά: "Οχι, ποτέ δεν είναι επιλογή. Είναι θέμα ρυθμού του αγώνα. Οταν είδαμε το στυλ παιχνιδιού της Λιμόζ, είπαμε να βρούμε ελεύθερα σουτ και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η διαφορά".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλά και δίχως τον Σχορτσανίτη που φορτώθηκε με τέσσερα φάουλ στο 24': "Ανάλογα τι θα σου δώσει ο αντίπαλος, πρέπει να το εκμεταλλευθείς. Είναι τεχνικά τα θέματα".

Για το αν η Λιμόζ είναι αουτσάιντερ για την πρόκριση (σ.σ. θα παίξει δύο σερί ματς με την Βαλένθια): "Στην πρώτη φάση και εμείς θεωρηθήκαμε πως ήμασταν εκτός πρόκρισης. Αν μαθηματικά δεν αποκλειστεί κάποια ομάδα, δεν μπορείς να το πεις αυτό. Τέτοιες ομάδες φτιάχτηκαν για την Ευρωλίγκα".

Για το αν ο ΠΑΟΚ "στέλνει" μηνύματα με την νίκη επί της Λιμόζ για την ήττα από τον Φάρο: "Δεν έχει καμιά σχέση, καμιά νίκη με τον στόχο του Κυπέλλου. Τώρα υπάρχει ο στόχος να προχωρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται στην Ευρώπη".

Για το ματς της Λιμόζ με την Όλντενμπουργκ και αν αυτό θα αποτελέσει μπούσουλα για το πώς θα αντιμετωπίσει τους Γερμανούς ο ΠΑΟΚ: "Οι δύο ομάδες βασίστηκαν σε γρήγορο ρυθμό και αυτό είναι σε όποιον βγει. Η Λιμόζ στο δεύτερο ημίχρονο σήμερα προσπάθησε να μειώσει με τρίποντα. Το ότι οι Γερμανοί νίκησαν εκτός την Λιμόζ, αυτό είναι πολύ καλό γι' αυτούς".

Σχορτσανίτης: "Περνάω καλά στον ΠΑΟΚ"

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είπε για την νίκη επί της Λιμόζ: "Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Η ομάδα προετοιμάστηκε όπως θα έπρεπε και δουλέψαμε στις αδυναμίες της Λιμόζ. Ο,τι κάναμε στην προπόνηση, βγήκε. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ, η ομάδα βρήκε μια αρμονία και αυτό φάνηκε από τις 23 ασίστ. Όλα μια χαρά... Κάναμε το πρώτο βήμα και συνεχίζουμε".

Για τον ρόλο του φαβορί και του αουτσάιντερ που έχει ο ΠΑΟΚ σε παιχνίδια του φέτος: "Όταν οι οι αντίπαλοι δεν σε υπολογίζουν, είναι πιο εύκολο γιατί είσαι πιο χαλαρός. Αυτά δεν έχουν σημασία για μένα. Η ομάδα πρέπει για να κερδίζει και πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ είναι καλή και δυνατή ομάδα. Ο,τιδήποτε γίνεται πέρα από αυτό και δεν έχουμε συγκέντρωση, πρέπει να το διορθώσουμε. Τώρα προσπαθούμε για το καλύτερο. Πιστεύουμε πως η ομάδα μπορεί να πάει ψηλά και να έχει μια αρμονία στο παιχνίδι της. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό στο πρωτάθλημα και να περάσουμε στην επόμενη φάση (του Eurocup)".

Για το αν νιώθει δικαιωμένος που ήρθε στον ΠΑΟΚ: "Ήρθα στον ΠΑΟΚ επειδή θα μου δινόταν η δυνατότητα να παίξω και να κάνω περισσότερα πράγματα. Όταν βρίσκεσαι σε κάποιες καταστάσεις, είσαι υποχρεωμένος να κάνεις αυτά που σου λένε οι προπονητές. Εδώ ο κόουτς μου ζητάει να βοηθήσω και το κάνω. Περνάω καλά εδώ και διασκεδάζω παίζοντας και αυτό φαίνεται. Αν δεν είχα αυτό το αίσθημα της άνεσης και της διασκέδασης, πάλι θα έκανα αυτό που έπρεπε για να βοηθήσω".

Για το αν ο ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερό του ματς απέναντι στην Λιμόζ: "Ήταν καλό παιχνίδι. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα και να τα διορθώσουμε. Κάναμε αυτό που έπρεπε. Μπασκετικά ναι, κάναμε πολύ καλό παιχνίδι".

Μπίλμπα: "Ο Σχορτσανίτης μας σκότωσε στο πρώτο ημίχρονο"

Ο προπονητής της Λιμόζ, Τζιμ Μπιλμπά ανέφερε: "Μπράβο στον ΠΑΟΚ. Θέλαμε να τρέξουμε στο γήπεδο αλλά ο ΠΑΟΚ έβαλε αρκετή πίεση και βρήκε εύκολα καλάθια. Ο Σχορτσανίτης μας σκότωσε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρρονο βάλαμε τρίποντα, πλησιάσαμε στο σκορ αλλά μετά ο ΠΑΟΚ άλλαξε σύστημα και έπαιξε δίχως τον Σχορτσανίτη. Είχε καλάθια από το τρανζίσιον, πέτυχε τρίποντα και έτσι μετά κέρδισε στο παιχνίδι".

Για το αν η Λιμόζ είναι απογοητευμένη που αποκλείστηκε από την Ευρωλίγκα: "Δεν είναι θέμα απογοήτευσης το ότι αποκλειστήκαμε από την Ευρωλίγκα από την οποία ουσιαστικά αποκλειστήκαμε γιατί εντός έδρας χάσαμε από την Τσεντεβίτα. Μας επηρέασε που χάσαμε από την Ολντενμπουργκ και το γεγονός πως παραιτήθηκε ο προπονητής. Εμένα είναι η πρώτη φορά που κοουτσάρω και στην ομάδα βρέθηκαν τώρα οι δύο βοηθοί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ - Λιμόζ 88-75

News 24/7

24MEDIA NETWORK