Μαρκόπουλος: "Θέλει προσοχή σε όλους τους τομείς"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος ανέλυσε το παιχνίδι της Τετάρτης με την Λιμόζ, ενώ μίλησε και για τους νεοαποκτηθέντες Χαριτόπουλο, Σιναντίνοβιτς. Τι είπε ο Μιχάλης Λιάπης.

Μαρκόπουλος: "Θέλει προσοχή σε όλους τους τομείς"

Λίγες μέρες μετά το ντέρμπι με τον Αρη χωρίς ανάσα ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Λιμόζ για την 5η αγωνιστική της φάσης των "32" του Eurocup. Ο Σούλης Μαρκόπουλος χαρακτήρισε την γαλλική ομάδα εκρηκτική, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι:

"Είναι καλή ομάδα, έπαιζε στην Ευρωλίγκα, διαθέτει πολύ δυνατό ρόστερ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είχε κάποια αγωνιστικά προβλήματα. Πάντως, έχουν λύσεις τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Είναι μία ομάδα που μπορεί να σε τρέξει και να παίξει πολύ δυνατή άμυνα. Είναι εκρηκτική και θέλει προσοχή σε όλους τους τομείς".

Απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε την σύγκριση με το πρώτο ματς με την Λιμόζ ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είπε: "Κάθε παιχνίδι έχει διαφορετικό πρόσωπο. Είναι, βέβαια, άλλο να έχεις δει μια ομάδα πως παίζει και άλλο να μην την έχεις δει. Το θετικό είναι ότι δεν θα αγωνιστεί στην έδρα της, αυτό είναι συν για εμάς. Ιδίως στο τρανζίσιον γκέιμ είναι, ωστόσο, καλή, θέλει προσοχή στον αιφνιδιασμό".

Για τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα: "Σε αυτή τη φάση παίζουμε με μειωμένο ρόστερ, αλλά όλοι παίκτες πρέπει να μπουν μέσα και να αγωνιστούν".

Για τον παράγοντα κούραση: "Το θέμα δεν είναι η κούραση. Ανάλογα με την πίεση του κάθε αγώνα ο παίκτης επηρεάζεται στο πως συμπεριφέρεται μέσα στο γήπεδο. Θα δείξει η συνέχεια".

Για τα θετικά μια ενδεχόμενης νίκης επί της Λιμόζ: "Η ομάδα παίζει για να κερδίσει όλα τα παιχνίδια, δεν εξετάζει με ποιον παίζει. Είναι ένα ευρωπαϊκό ματς και μία νίκη θα ανεβάσει το πρεστίζ".

Για τους Χαριτόπουλο και Σιναντίνοβιτς (δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχή με αντίπαλο την Λιμόζ): "Τον Χαριτόπουλο τον ξέρουμε, τον άλλον θα τον δούμε. Ο Χαριτόπουλος θα μας βοηθήσει άμεσα, έχει εμπειρίες και από το εξωτερικό και ξέρει καλά την θέση του. Το θέμα είναι και το τι ζητάς απ' αυτόν".

"Πρώτα η νίκη, μετά η διαφορά"

Ο Μιχάλης Λιάπης από την πλευρά του σχολίασε: "Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι πρέπει να δούμε τι κάναμε λάθος και τι πρέπει να διορθώσουμε. Το ξέραμε από την αρχή της σεζόν ότι θα παίζουμε δύο παιχνίδια, δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτό τώρα δικαιολογία. Την Κυριακή δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι".

Για το προφίλ της Λιμόζ: "Εχει καλή ομάδα, έχει παικτες δημιουργικούς, όπως ο Βέστερμαν, αλλά και καλούς σκόρερ. Δεν μας τρομάζει, εμείς πάμε για τη νίκη. Φυσικά και μας απασχολεί και η διαφορά, αλλά πρώτα θα πρέπει να κερδίσουμε. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα απ' ότι στο προηγούμενο παιχνίδι. Επίσης, πρέπει να προσέξουμε το κομμμάτι του αιφνιδιασμού. Να μην τους δώσουμε χώρο στο γήπεδο και μας βάλουνεύκολα καλάθια".

Για το κομμάτι των ριμπάουντ: "Ισως δεν είμαστε όχι συγκεντρωμένοι, αυτό είναι δουλειά όλων των παικτών. Οταν από τους αντιπάλους πηδούν δύο παίκτες, εμείς πρέπει να πηδάμε πέντε".

Για τους νεοαποκτηθέντες Χαριτόπουλο και Σιναντίνοβιτς: "Πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς αυτά τα παιδιά για να προσαρμοστούν γρήγορα, γιατί είναι καλοί οι παίκτες".

* Υπέγραψε ο Σιναντίνοβιτς

Τελείωσε, στο μεταξύ, και το τυπικό κομμάτι της συμφωνίας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ με τον Εντι Σιναντίνοβιτς. Υπέγραψε την Τρίτη το νέο του συμβόλαιο και τίθεται στην διάθεση του Σούλη Μαρκόπουλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK