Χάνει το ματς με Βαλένθια ο Βασιλειάδης

Ο Κώστας Βασιλειάδης εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο πέλμα. Τι δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος για την απουσία του από τον αγώνα της Τετάρτης.

Χάνει το ματς με Βαλένθια ο Βασιλειάδης
Βασιλειάδης-ΠΑΟΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μαρκόπουλος: "Ομάδα με όλη την έννοια η Βαλένθια"

Για το παιχνίδι της Τετάρτης αλλά και για την απουσία του Βασιλειάδη, ο Μαρκόπουλος είπε πριν το ξεκίνημα της προπόνησης της Τρίτης: " Ο ΠΑΟΚ παίζει σε κάθε παιχνίδι νίκη. Από την στιγμή που αυτοί οι παίκτες έχουν έρθει σε αυτή την ομάδα, δεν σημαδεύεις παιχνίδια. Σε όλα πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός και να προσπαθείς με όλες τις δυνατότητες απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, όπως είναι αυτή της Βαλένθια. Θέλουμε την νίκη και μετά δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. Κανείς δεν ξέρει τα αποτελέσματα πώς θα κυλήσουν και τι καταστάσεις μπορεί να δημιουργηθούν, Η Βαλένθια είναι πολύ δυνατή. Είναι ομάδα στην κυριολεξία.

Παίζει ωραίο μπάσκετ, έχει παίκτες με γυμνασμένα κορμιά. Και οι ψηλοί παίκτες και οι περιφερειακοί είναι σαν να έχουν βγει από ένα καλούπι. Παίζουν σκληρή άμυνα, τρέχουν και είναι καλοί στο τρίποντο. Μεταφέρουν την μπάλα πολύ καλά από την μια άκρη στην άλλη. Είναι μια ομάδα που πρέπει να εστιάσεις στα αδύνατα σημεία και να έχεις διάρκειας στην δική σου απόδοση"

Για το ότι η Λιμόζ νίκησε δύο φορές την Βαλένθια: " Είναι άλλα ματς. Η Λιμόζ παίζει διαφορετικά από εμείς στην άμυνα. Στο πρώτο ματς δεν νομίζω πως η Βαλένθια πως περίμενε η Λιμόζ να έχει τέτοια απόδοση".

Για την απουσία του Βασιλειάδη: " Και στο πρώτο ματς (σ.σ. στην Ισπανία) ο Βασιλειάδης δεν έπαιξε. Σίγουρα ο κάθε παίκτης είναι αναγκαίος για την κάθε ομάδα,. Ειδικά σε εμάς που δεν έχουμε την δυνατότητα να έχουμε πολλούς καλούς παίκτες στην ομάδα μας. Και άλλοι παίκτες μπορούν να προσφέρουν κάτι παραπάνω για να μην φανεί το κενό που μπορεί να δημιουργηθεί".

Για το αν υπάρχει επιβάρυνση και για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν φαίνεται να είναι καλός τελευταία: " Το ότι δεν είσαι καλός ή δεν είσαι, γι' αυτό υπάρχουν άλλες καταστάσεις. Το ότι υπάρχει επιβάρυνση, υπάρχει πολύ μεγάλη... Υπάρχουν τραυματισμοί αλλά αυτό δεν λέει τίποτα και πρέπει να είσαι έτοιμος να παίξεις στο παιχνίδι".

Χάτσερ: "Υπάρχει τρομακτική πίεση για νίκες"

Ο Γουίλιαμ Χάτσερ στάθηκε στην πίεση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ για τα θετικά αποτελέσματα.

Για τις τέσσερις σερί ήττες του ΠΑΟΚ: " Εγώ δεν έχω επηρεαστεί από τις ήττες. Κανείς φυσικά δεν τις θέλει τις ήττες. Κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα. Εγώ θεωρώ πως είμαι καλά".

Για την απουσία του Βασιλειάδη εν όψει του αγώνα με την Βαλένθια: "Είναι πρόβλημα που δεν θα παίξει ο Βασιλειάδης. Αλλά δεν ξέρεις τι θα γίνει. Η Βαλένθια έχασε από την Λιμόζ. Δεν είναι θετικό το να χάνεις έναν από τους καλύτερους σου παίκτες αλλά είμαστε εδώ και συνεχίζουμε".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ χάνει διαφορές στα παιχνίδια του: " Το θέμα είναι πως μερικές φορές μπαίνει παραπάνω πίεση στον ΠΑΟΚ και αυτό το άγχος για να διατηρηθεί η διαφορά, φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Το να παίζεις στον ΠΑΟΚ είναι διαφορετικά. Μπαίνει μια τρομακτική πίεση για την νίκη. Αλλά δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε. Και πρέπει να προσπαθούμε για να μην συμβεί. Ο παίκτης στην Ελλάδα νιώθει μια μεγαλύτερη πίεση. Το βλέπεις και στις άλλες ομάδες στον Αρη, στην ΑΕΚ αλλά και στους Ολυμπιακό, Παναθηναικό. Στο εξωτερικό δεν είναι έτσι. Την δεύτερη φορά που είμαι εδώ (σ.σ. στον ΠΑΟΚ), το αντιμετωπίζω καλύτερα αλλά δεν είναι εύκολο για όλους".

Για το αν θα είναι καλύτερα τα πράγματα για το θέμα της κούρασης όταν τελειώσουν τα ματς στο Eurocup: "Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα. Αυτά απαιτούν καλή φυσική κατάσταση και αυτά έχουν επιπτώσεις. Άλλες ομάδες έχουν μεγαλύτερο ρόστερ. Εμείς όχι. Οταν τελειώσει η Ευρώπη, ίσως να είναι καλύτερα. Αλλά δεν είναι απαραίτητα καλό αυτό γιατί οι παίκτες θέλουν να παίζουν στην Ευρώπη. Μπορεί να είναι καλό για το σώμα, όχι όμως για την ψυχολογία".

Τέπιτς: "Είμαι ζωντανοί για την πρόκριση με δύο νίκες"

O Μιλένκο Τέπιτς είπε για αγώνα με τον Βαλένθια: "Εχουμε μερικά προβλήματα με τραυματισμούς αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω. Αθλητές είμαστε. Πρέπει να σκεφτούμε θετικά και πώς θα είμαστε ζωντανοί για την πρόκριση. Θυμάμαι μετά το ματς με την Ζενίτ είχαμε 2-5 ρεκόρ και περάσαμε στην επόμενη φάση. Η Βαλένθια και η Λιμόζ είναι καλές ομάδες. Πρέπει να παλέψουμε, με δύο νίκες είμαστε ζωντανοί για την πρόκριση".

Για το ότι η Λιμόζ κέρδισε την Βαλένθια και αν αυτό είναι καλό παράδειγμα για τον ΠΑΟΚ: " Είναι καλό παράδειγμα γιατί αυτό έδειξε πως η Βαλένθια δεν είναι ανίκητη. Καμιά ομάδα στον κόσμο δεν είναι ανίκητη. Είναι καλή ομάδα η Βαλένθια αλλά πρέπει να σεβαστούμε τους εαυτούς μας και τι πρέπει να κάνουμε εμείς. Δεν παίζουν τα χρήματα, ούτε τα άσχημα αποτελέσματα. Παιχνίδι όπως αυτό με τον Αρη σίγουρα αφήνει απογοήτευση Μια νίκη θα ήταν το καλύτερο για το μομέντουμ της ομάδας. Πρέπει να το ξεπεράσουμε και να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Πρέπει να το πιστέψουμε και να σεβαστούμε τους εαυτούς μας".

Πονάει περισσότερο ο Βασιλειάδης, "μέσα" ο Σόφο" και εκτός ο Δέδας

Eπιβαρύνθηκε η κατάσταση του Κώστα Βασιλειάδη και γι' αυτό δεν θα αγωνιστεί απέναντι στην Βαλένθια. Ο ίδιος στην προπόνηση της Τρίτης εμφανίστηκε με πατερίτσες αφού δεν πρέπει να πατάει το πόδι του. Ο γιατρός του ΠΑΟΚ θα τον ξαναδεί τις επόμενες μέρες αλλά φαίνεται πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αγωνιστεί ούτε απέναντι στον Ολυμπιακό (αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από το πώς θα νιώθει ο παίκτης).

Κατά τα άλλα, στην προπόνηση της Τρίτης ξεκίνησε κανονικά ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης που είχε πυρετό την Δευτέρα, όχι όμως ο Γιώργος Δέδας λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο (ο Ελληνας φόργουορντ δεν είχε προπονηθεί ούτε την Δευτέρα).

News 24/7

24MEDIA NETWORK