Το βραβείο του κορυφαίου κόουτς ο Ρενέσες για το νέο δημιούργημά του

Ο Αΐτο Ρενέσες έχει αποτινάξει χρόνια το "στίγμα" του loser χάρη στη δουλειά του και εφέτος, στα 68 του, έφτασε η στιγμή ν' αναδειχθεί κορυφαίος προπονητής στο Eurocup.

Το βραβείο του κορυφαίου κόουτς ο Ρενέσες για το νέο δημιούργημά του

Ο Μαδριλένος κόουτς, ο οποίος έχει συνθέσει την καριέρα του με την Μπαρτσελόνα, είναι αυτός που οδήγησε την Γκραν Κανάρια μέχρι τους τελικούς της διοργάνωσης με το απίστευτο ρεκόρ των 21 νικών σε 22 παιχνίδια.

Ούτε καν στο Καζάν έχασε η ισπανική ομάδα, έχοντας αποκλείσει κατά σειρά στο δρόμο για τους τελικούς την Τσεντεβίτα, την Καρσίγιακα και την Ούνιξ. Προηγουμένως είχε τερματίσει πρώτη στις δύο φάσεις των ομίλων με επίδοση 10-0 στην κανονική περίοδο και 5-1 στο Last32.

Ο Ρενέσες έφτιαξε ένα σύνολο που στηρίζεται στο κλασικό ισπανικό στιλ. Πίεση στην μπάλα και γρήγορο τέμπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γκραν Κανάρια είχε την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με 83.2 πόντους ανά αγώνα σουτάροντας με 54% στα δίποντα και 41% στα τρίποντα.

Κατά το παρελθόν τον τίτλο του κορυφαίου κόουτς που θεσπίστηκε το 2009 έχουν κατακτήσει και δύο Έλληνες. Πρώτα ο Ηλίας Ζούρος με τον Πανελλήνιο και μετέπειτα ο Φώτης Κατσικάρης ως προπονητής της Μπιλμπάο. Ο Ισπανός δε διαδέχθηκε τον Αντρέα Τρινκιέρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK