Να παίξουμε και επίθεση, παιδιά...

Η αμυντική προσήλωση θα είναι το όπλο μας σε αυτό το Ευρωμπάσκετ. Στην επίθεση κάτι δεν μου αρέσει, φοβάμαι ότι μπορεί να γίνουμε προβλέψιμοι. Ο κόουτς Βαγγέλης Αλεξανδρής αρθρογραφεί στο Contra.gr και αναλύει την πρεμιέρα της Εθνικής μπάσκετ στη Σλοβενία.

Να παίξουμε και επίθεση, παιδιά...

Ήταν μία πολύ καλή πρεμιέρα για την ομάδα μας. Αν εξαιρέσουμε το ξεκίνημα κατά το οποίο παρουσιαστήκαμε αρκετά χαλαροί και το πρώτο δεκάλεπτο γενικά, στο υπόλοιπο διάστημα ήμασταν σοβαροί και αποτελεσματικοί.

Το παιχνίδι βέβαια δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική λόγω της περιορισμένης δυναμικότητας της Σουηδίας. Μπορούμε όμως να αποδώσουμε τα εύσημα στα παιδιά για την αμυντική προσήλωσή τους. Προσπάθησαν πολύ και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο με έλεγχο των ριμπάουντ και μην επιτρέποντας στον αντίπαλο τα "ντράιβ".

Εκείνος που άλλαξε τη ροή του αγώνα ήταν ο Μπουρούσης ο οποίος δέσποζε στις δύο ρακέτες και ξεμπλόκαρε τους υπόλοιπους. Εξαιρετικός ήταν και ο Ζήσης, με την παρουσία του οποίου στο παρκέ επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος του παιχνιδιού, περισσότερη πίεση και... απελευθέρωση του Σπανούλη. Θετική ήταν και η συμμετοχή του Σλούκα που είναι σοβαρό παιδί, με καλή αμυντική επίδοση και ικανότητα στο σκοράρισμα.

Η αμυντική προσήλωση πιστεύω ότι θα είναι το όπλο μας σε αυτό το Ευρωμπάσκετ για να πετύχουμε κάτι καλό. Στην επίθεση νομίζω ότι χρειαζόμαστε ρυθμό κάτι που είχα επισημάνει από τα φιλικά παιχνίδια. Κάτι δεν μ' αρέσει στον επιθετικό τομέα, κάτι περιμένω να δω. Εκτιμώ ότι ο τρόπος με τον οποίο κάνουμε τις επιθέσεις μπορεί να γίνει προβλέψιμος. Γίνεται κυρίως από τους ίδιους παίκτες και έχει αφετηρία το κεντρικό "πικ εν ρολ". Σίγουρα κόντρα στη Σουηδία ήταν αποτελεσματικό, αλλά πιστεύω ότι οι καλές ομάδες θα είναι σε θέση να μας διαβάσουν και να αντιδράσουν αποτελεσματικά. Περιμένω συμμετοχή από περισσότερα παιδιά και περισσότερα συστήματα στην επίθεση διότι έχουμε παίκτες που μπορούν να σκοράρουν.

Το αυριανό παιχνίδι με τη Ρωσία θα είναι σοβαρό τεστ που θα μας βοηθήσει να επισημάνουμε τις όποιες αδυναμίες μας. Η ομάδα θα παίξει κόντρα σε ένα έμπειρο σύνολο με ψηλά κορμιά, μία ομάδα που είναι από τις καλύτερες της Ευρώπης παρά τις απουσίες της. Αύριο τα σπουδαία λοιπόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK