"Έκοψε" και Σαρικόπουλο ο Κατσικάρης

Με 14 παίκτες θα συνεχίσει την προετοιμασία της για το επικείμενο Ευρωμπάσκετ η Εθνική Ανδρών, καθώς μετά τον Γιάννη Αθηναίου, ο Φώτης Κατσικάρης αποχαιρέτισε και τον Ζήση Σαρικόπουλο.

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος ήταν ο δεύτερος παίκτης που "έκοψε" ο Φώτης Κατσικάρης από την Εθνική ομάδα πριν καταλήξει στους 12 του Ευρωμπάσκετ.

Πλέον, οι 14 παίκτες που συνεχίζουν την προετοιμασία, συμπεριλαμβανομένου και του Βασίλη Σπανούλη που την Τετάρτη (19/8) προπονήθηκε κανονικά, θα ταξιδέψουν την Πέμπτη (20/8) για την Ξάνθη, όπου η Εθνική θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά με αντιπάλους τις Τσεχία (21/8), Βοσνία (22/8) και Ρωσία (23/8).

Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για τους στόχους της ομάδας στη συμμετοχή της σε αυτό το τουρνουά. "Μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες της προετοιμασίας και τα τρία πρώτα φιλικά που είχαμε στον προγραμματισμό, ολοκληρώθηκε ένα κομμάτι που είχε κύριο ως στόχο την φυσική κατάσταση των παικτών και τη συμμετοχή όλων τους στα χρονικά περιθώρια που τους επιτρεπόταν. Το κύριο μέλημα μέχρι τώρα ήταν να φέρουμε όλους τους παίκτες στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης, ενώ δευτερεύοντα και τριτεύοντα ίσως ρόλο είχε το κομμάτι της τακτικής σε αυτά τα παιχνίδια που μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε και προπονητικά.

Από 'δω και πέρα όμως και με την ομάδα να έχει φτάσει σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, αρχίζουν τα παιχνίδια στα οποία θα βάλουμε το κομμάτι της τακτικής, θα βάλουμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις και τη φιλοσοφία που θα πρέπει να έχει η ομάδα. Θέλουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι να έχει τα λιγότερα κενά διαστήματα και να λειτουργεί κατά τέτοιο τρόπο που θα μας επιτρέψει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα πάνω σε αυτά που δουλεύουμε και σε αυτά που θέλουμε να εφαρμόσουμε".