Ελλάδα - Σερβία 87-77

Την πρόκριση στο Προολυμπιακό Τουρνουά πανηγυρίζει η εθνική ομάδα, μετά την άνετη νίκη της επί της Σερβίας με 87-77.

Ελλάδα - Σερβία 87-77

Ετσι κρίθηκε

Αυτή τη φορά πιάσαμε τον ταύρο από τα κέρατα από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Η καλύτερη Εθνική στο τουρνουά δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Σερβία αφού κατάφερε να εξασφαλίσει τεράστιες διαφορές 15 και 20 πόντων σχεδόν από το καλημέρα.

Ολα μας πήγαν τέλεια. Ο αφιονισμένος Μπουρούσης έβαλε στα καλάθια τον Κρσιττς και όποιον άλλο κλήθηκε να τον μαρκάρει, τα σουτ μπήκαν, ο Ζήσης βοήθησε αποφασιστικά, η ομάδα έτρεξε και έβγαλε ενέργεια μόλις ένα 24ωρο μετά την ήττα-απογοήτευση από τη Γαλλία.

Οχι βέβαια ότι δεν υπήρξαν και κενά διαστήμα. Αλλά ήταν τόσο ισχυρά τα μαξιλάρια ασφαλείας που εξασφαλίσαμε με τις μεγάλες διαφορές που ουσιαστικά ο Ζούρος και οι παίκτες του δεν προβληματίστηκαν σχεδόν ποτέ. Οι Σέρβοι άντεξαν να μειώσουν μέχρι τους 10 πόντους (από τους 24) αλλά ήταν φανερό ότι δεν είχαν αρκετό καύσιμο στο ρεζερβουάρ τους.

Αντιθέτως, το ελληνικό στρατόπεδο είχε και φρεσκάδα και μεγάλη θέληση. Και έτσι το τελικό 87-77 ήρθε μάλλον φυσιολογικά. Προφανώς η τελική διαφορά των 10 πόντων αδικεί την προσπάθεια της Εθνικής και κολακεύει τους Σέρβους. Η συμμετοχή στο προολυμπιακό τουρνουά είναι γεγονός.

Σταρ

Γυάλιζε το μάτι του Μπουρούση ή μας φάνηκε; Οπως και να έχει, ο Καρδιτσιώτης σέντερ έκανε το παιχνίδι της ζωής του με την Εθνική ομάδα. Ισως το γεγονός ότι οι Σέρβοι είχαν στον πάγκο τους τον Ντούσαν Ιβκοβιτς να έπαιξε το ρόλο του. Ο "καπετάνιος" τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 27 λεπτά συμμετοχής.

Απογοήτευση

Ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν πήρε πολλές προσπάθειες αν και αγωνίστηκε 31 λεπτά. Και όμως σ' αυτό το παιχνίδι ο Ντούσαν Ιβκοβιτς χρειαζόταν σκορ από το μεγάλο του σταρ.

Σχόλιο

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σ' αυτά τα παιδιά που κόντρα στο κύμα της μεγάλης φυγής θυσίασαν ένα ακόμη καλοκαίρι για την Εθνική ομάδα. Η κατάκτηση της 5ης ή της 6ης θέσης άλλες χρονιές θα λογιζόταν ως αποτυχία. Φέτος όμως θεωρήθηκε επιτυχία, όχι άδικα.

Τα δεκάλεπτα: 34-8, 48-26, 64-48, 87-77.

Ελλάδα: Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 27(2), Ζήσης 18(1), Βασιλειάδης, Καλάθης 10(10 ασίστ), Φώτσης 16(2), Παπανικολάου 4(1), Μαυροειδής 2, Μπράμος 6, Κουφός 4, Καϊμακόγλου.

Σερβία: Τεόντοσιτς 6, Πάουνιτς 3(1), Μπιέλιτσα 2, Μάρκοβιτς 4(1), Σαβάνοβιτς 9(1), Κέσελ 22(2), Κρστιτς 15, Πέροβιτς 2, Μάτσβαν 14(1).

News 24/7

24MEDIA NETWORK