Τι εστί Μαυροβούνιο

Το Μαυροβούνιο είναι ο σημερινός αντίπαλος της εθνικής και το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ του.

Τι εστί Μαυροβούνιο

Προφίλ: Ομάδα με πέντε χρόνια ζωής είναι το Μαυροβούνιο, η τελευταία εθνική που προέκυψε από τη διάσπαση της μεγάλης των πλάβι σχολή. Με τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς να δημιουργεί από το μηδέν ένα ανταγωνιστικό σύνολο, ανέβηκε ένα - ένα τα σκαλοπάτια κι έφτασε (χωρίς να χρειάζεται την περιβόητη επέκταση) μέχρι την παρθενική συμμετοχή της σε Ευρωμπάσκετ. Το ταλέντο δεν της λείπει ούτε η εμπειρία σε επίπεδο μονάδων, είναι ικανή να κάνει ζημιές, όπως αυτή επί της ΠΓΔΜ στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση.

Καταλύτης: Ο Νίκολα Πέκοβιτς δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Από τους κορυφαίους σέντερ του ευρωπαϊκού μπάσκετ την τελευταία πενταετία, έχει τρομερή επαφή με το αντίπαλο καλάθι, δύσκολα αντιμετωπίζεται όταν πάρει καλά την μπάλα με πλάτη. Υστερεί σε ριμπάουντ και άμυνα, αλλά υπάρχουν κι άλλοι γι' αυτές τις δουλειές. Προφανώς και έχει βελτωθεί παίζοντας δίπλα στους κορυφαίους.

Προσοχή: Στον Βλάντιμιρ Ντάσιτς. Τον 22χρονο πάουερ φόργουορντ της Γκραν Κανάνια, ο οποίος χάρη στην ευελιξία του μπορεί να παίξει τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Απειλεί με διάφορους τρόπους και όποτε χρειάζεται εκμεταλλεύεται τα 208 εκατοστά του ύψους του για να ρολάρει απέναντι σε κοντύτερους αντιπάλους. Στα πρώτα τρία ματς είναι πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ των Μαυροβούνιων.

Υστερεί: Στην τεχνική καθοδήγηση. Ό,τι πρόλαβε να μάθει ο Ντέγιαν Ράντοβιτς το έμαθε θητεύοντας δίπλα στον Βουγιόσεβιτς προτού τον διαδεχθεί ως ομοσπονδιακός. Δεν είναι "ψημένος" προπονητικά και δεν έχει χρειαστεί να διαχειριστεί περίπλοκες καταστάσεις για να κριθεί η ικανότητά του.

Η 12άδα: Νίκολα Βούτσεβιτς, Γκόραν Γέρετιν, Μπόρις Μπάκιτς, Βλάντο Στσεπάνοβιτς, Μίλος Μπόρισοφ, Βλάντιμιρ Μιχάιλοβιτς, Ομάρ Κουκ, Σλάβκο Βράνιες, Μίλκο Μπιέλιτσα, Βλάντιμιρ Νταγκίσεβιτς, Νίκολα Πέκοβιτς, Βλάντιμιρ Ντάσιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK