Η ήττα δεν αλλοιώνει την εικόνα

Η Εθνική θα μπορούσε να νικήσει την Ιταλία, αλλά δίχως τον Σπανούλη και με τον Περπέρογλου να τίθεται εκτός μάχης στην τελευταία περίοδο δεν μπορεί να είναι στενοχωρημένη, αν και πρέπει να εντοπίσει τα λάθη της.

Η ήττα δεν αλλοιώνει την εικόνα

Ο Πιτίνο έλεγε πως οι ήττες βρωμάνε, αλλά είναι σαν το λίπασμα και κάνουν καλό. Της αποψινής ήττας από την Ιταλία τα καλά, θα τα διαπιστώσουμε στην επόμενη φάση, όταν πια θα είναι 100% υγιής ο Βασίλης Σπανούλης, αλλά και ο Στράτος Περπέρογλου. Με τον πρώτο καθηλωμένο στον πάγκο και τον δεύτερο να τίθεται εκτός μάχης στην τελευταία περίοδο, κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται στενοχωρημένος από το ανεπιτυχές αποτέλεσμα.

Όχι δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, μα οποιαδήποτε ομάδα που στερείται τον ηγέτη της κι ακολούθως χάνει και τον MVP των τριών πρώτων αγωνιστικών, θα είχε μεγάλο πρόβλημα να νικήσει έναν υπολογίσιμο αντίπαλο σαν την Ιταλία.

Το πρώτο και βασικό κρατούμενο, λοιπόν, είναι ότι η εικόνα της Εθνικής δεν αλλοιώνεται από αυτή την ήττα.

Το δεύτερο είναι πως έγιναν λάθη. Όπως τις προηγούμενες ημέρες τονίσαμε την άριστη προετοιμασία πριν από τα ματς και την ανάλογα καλή διαχείριση στην διάρκεια των αγώνων, έτσι και τώρα πρέπει να επισημάνουμε μερικές "ανορθογραφίες" του Τρινκιέρι.

Ασφαλώς τα ημίψηλα σχήματα των "ατζούρι" είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν και έπρεπε να προσαρμοστεί σε αυτά. Θα μπορούσε, όμως, να γίνει και το αντίθετο για κάποια λεπτά: Όπερ σημαίνει να προσαρμοστεί ο αντίπαλος μας στην παρουσία του Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος ήταν για μια ακόμη φορά ασταμάτητος.

Στην τελευταία περίοδο θα μπορούσε να είχε δώσει λύσεις τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Ναι όλοι γνωρίζουμε πως δεν είναι ο πιο γρήγορος στα πόδια, αλλά τα χέρια του είναι μακριά και μπορούν να "κόβουν" τόσο το οπτικό πεδίο, όσο και τα… σουτ των αντιπάλων. Ο Μπελινέλι έκανε ανενόχλητος τα ντράιβ του, όπως και ο Τζεντίλε πέτυχε καλάθια μέσα στην ρακέτα. Ο σέντερ της Ρεάλ δεν έπρεπε να μείνει στον πάγκο…

Συνάμα ο Γιώργος Πρίντεζης παρά την εξαιρετική του παρουσία στο πρώτο μέρος, αξιοποιήθηκε μόλις για τρία λεπτά στο δεύτερο, ενώ "κούμπωνε" πολύ καλά στα "ματσαρίσματα" αυτής της αναμέτρησης. Ενώ ήταν αλάνθαστος ως την ανάπαυλα, στην τελευταία περίοδο πήρε δύο (κρίσιμα) σουτ τα οποία "έχει" (ένα τρίποντο από την κορυφή κι ένα αριστερό χουκ απέναντι στον Κουζίν), αλλά η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, δεν τον βοήθησε ώστε να ευστοχήσει.

Δεν θα εμβαθύνουμε περισσότερο, διότι δεν υπάρχει λόγος. Αυτή η ήττα μπορεί να χαρακτηρισθεί λογική, υπό το πρίσμα της απουσίας του Σπανούλη και του τραυματισμού του Περπέρογλου στο 32’ και δεν πρέπει κανείς να μείνει σε αυτή.

Είναι δεδομένο ότι ο Τρινκιέρι και το επιτελείο του ως τα ξημερώματα της Δευτέρας, θα δουλεύουν για να εντοπίσουν τα κακώς κείμενα και να τα διορθώσουν στο παιχνίδι με αντίπαλο την Φινλανδία.

Σε αυτό αναμένεται να είναι έτοιμοι τόσο ο Σπανούλης, όσο και ο Περπέρογλου, οπότε η τάξη θα αποκατασταθεί…

News 24/7

24MEDIA NETWORK