Τι εστί Ρωσία

Το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ της Ρωσίας, την οποία η εθνική αντιμετωπίζει το Σάββατο, σε μια μάχη που ίσως κρίνει την πρωτιά του ομίλου.

Τι εστί Ρωσία

Προφίλ: Από το 2007 που κατέκτησε τον τίτλο στη Μαδρίτη έχουν αλλάξει αρκετά. Η Ρωσία ωστόσο, με τον Ντέιβιντ Μπλατ ακόμη στον πάγκο της, παραμένει σταθερή αξία στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Δεν διαθέτει πλέον τη σπιρτάδα του Χόλντεν, ούτε την ποιότητα κάποιου άλλου νατουραλιζέ Αμερικανού. Παρόλα αυτά στηρίζεται στην ίδια μπασκετική λογική. Αρέσκεται στο physical game, πιέζει πολύ στην άμυνα, επιβάλλει αργό τέμπο και προτιμά τα χαμηλά σκορ. Αήττητη μέχρι στιγμής στο τουρνουά, βάζει ψηλά τον πήχη και στοχεύει τουλάχιστον στην 6άδα.

Καταλύτης: Δεν θα σας κάνουμε πιο σοφούς. Ο Αντρέι Κιριλένκο είναι το Α και Ω σε μια καλή ομάδα, από την οποία όμως λείπει η προσωπικότητα. Αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος του Ρώσου αστέρα των Γιούτα Τζαζ. Να βοηθά όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά και να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του. Με αυτόν στην πεντάδα η Ρωσία μοιάζει εντελώς διαφορετική.

Προσοχή: Σ' ένα σύνολο που βασίζεται στους φόργουορντ, χωρίς πολλές επιλογές στην περιφέρεια, ο Βιτάλι Φριντζόν τον πιο αξιόπιστο σουτέρ που έχει στα χέρια του ο Ντέιβιντ Μπλατ. Δεν εκβιάζει προσπάθειες, αυτές βγαίνουν κυρίως από συστήματα, και συνήθως είναι εύστοχες. Τρομερά επικίνδυνος αν του επιτρέψεις να βρει ρυθμό.

Υστερεί: στη θέση του πλέι μέικερ. Καλά τα ψηλά κορμιά, αλλά χρειάζεται κάποιος να τους οργανώσει και ο Σεργκέι Μπίκοφ είναι πολύ μόνος. Κβοστόφ και Πονκρασόφ υστερούν εμφανώς κι αναγκαστικά πολλές φορές ο Κιριλένκο αναλαμβάνει χρέη κουμανταδόρου.

Η 12άδα: Αντρέι Βοροντσέβιτς, Τιμοφέι Μοζγκόφ, Σεργκέι Μπίκοφ, Βιτάλι Φριντζόν, Αλεκσέι Σβεντ, Νικίτα Σαμπάλκιν, Βίκτορ Κριάπα, Σεμέν Αντόνοφ, Σεργκέι Μόνια, Ντμίτρι Κβοστόφ, Αντόν Πονκρασόφ, Αντρέι Κιριλένκο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK