Δέδας: "Σήμερα θα κριθεί η πρωτιά στον όμιλο"

Ο Στέφανος Δέδας, άμεσος συνεργάτης του Γιούρι Ζντοβντς στην τεχνική ηγεσία της Σλοβενίας μίλησε στον Sport 24 Radio και στον Γιώργο Οικονόμου για την πορεία της ομάδας του στο Ευρωμπάσκετ και την Εθνική Ελλάδας.

Δέδας: "Σήμερα θα κριθεί η πρωτιά στον όμιλο"

Για την Εθνική Σλοβενίας: “Χθες στον αγώνα με την Κροατία αποδείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε και ότι μπορούμε να κοιτάξουμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια. Πρέπει όμως αυτό να το αποδείξουμε και με αποτελέσματα και νίκες. Κάναμε αρκετά λάθη και πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στην συνέχεια. Ξέραμε από την αρχή ότι ο τρίτος όμιλος είναι αμφίρροπος.

Όλα μπορούν να συμβούν. Σε λίγε ώρες παίζουμε με την Γεωργία και πρέπει να πάρουμε τη νίκη. Αν μάλιστα μετά τη διακοπή πάρουμε κερδίσουμε και την Ολλανδία, πιστεύω ότι θα προκριθούμε. Για την Σλοβενία είναι καθοριστικό το ματς με την Γεωργία. Αν κερδίσουμε σήμερα, θα ξεαγχωθούμε και με την παρουσία του κόσμου μας πιστεύω ότι θα προκριθούμε. Μετά έχουμε ρεπό και θα έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε για την Ολλανδία, που είναι κάπως περίεργη ομάδα”.

Για την Εθνική Ελλάδας και τον χθεσινό αγώνα με την ΠΓΔΜ: “Στο πρώτο τρίλεπτο η ΠΓΔΜ πήρε μικρή διαφορά στο πρώτο τρίλεπτο, γεγονός που αφύπνισε την Ελλάδα και έπαιξε άμυνα. Η ΠΓΔΜ δεν είναι πολύ αθλητική ομάδα, αλλά είναι έξυπνη. Η Ελλάδα όμως έχει εμπειρία που χρειάζεται για να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις . Είναι σημαντικό που δεν σπατάλησε ενέργεια στο τελευταίο 10λεπτο, ώστε να μπορέσει να πάει πιο δυνατή στο επόμενο ματς.

Η πρώτη φάση είναι δύσκολη λόγω των συνεχόμενων ματς. Σήμερα κόντρα στην Κροατία είναι η πραγματική πρεμιέρα για την Ελλάδα. Ο Μπογκντάνοβιτς δεν θα αγωνιστεί και πρέπει το ελληνικό τιμ να δει τι θα δημιουργήσουν οι Κροάτες. Όλοι περιμένουν και έναν πολύ καλό Τόμιτς κ πρέπει η Ελλάδα να τον σταματήσει. Η ελληνική ομάδα πρέπει να είναι καλή στις προσαρμογές, ώστε να αντιμετωπίσει όποιον δεν είναι στα sos του σκάουτινγκ. Σήμερα θα κριθεί η πρώτη θέση. Η Κροατία, αν κερδίσει σήμερα, θα είναι ακόμη πιο σοβαρή στην συνέχεια, δεδομένου ότι παίζει στην έδρα της. Αν όμως πάρει το παιχνίδι η Ελλάδα, θα είναι αυτή η πρώτη του ομίλου».

Για το επαγγελματικό του μέλλον: “Είναι ο 6ος χρόνος που εργάζομαι στο εξωτερικό. Αυτό έχει πολλά θετικά και κάποια αρνητικά. Είμαι τυχερός που συνεργάζομαι με έναν τόσο καλό άνθρωπο και προπονητή όπως ο Γιούρι Ζντοβντς. Η Τουρκία έχει μια καλή λίγκα με καλούς προπονητές.

Νιώθω γεμάτος από την παρουσία μου στη Γκαζιάντεπσπορ. Από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει ομάδες υψηλού επιπέδου και ο Γιούρι έχει φιλοδοξίες, ίσως κάποια στιγμή δουλέψουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είχαμε κάποιες συζητήσεις που όμως δεν οδήγησαν σε μια συνεργασία”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK