Κατσικάρης: "Είμαστε έτοιμοι στο 40%"

Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για την ήττα της Ελλάδας από το Βέλγιο στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας, τονίζοντας πως η ομάδα βρίσκεται μόλις στο 40% των δυνατοτήτων της, ενώ στάθηκε στο υψηλό ρυθμό των προπονήσεων που έφερε την κούραση. Διαβάστε τι δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής, Νίκος Ζήσης.

Χωρίς τους Βασίλη Σπανούλη, Γιάννη Μπουρούση και Γιάννη Αθηναίου η Ελλάδα ηττήθηκε 64-59 από το Βέλγιο στην Αμβέρσα, σε φιλική αναμέτρηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωμπάσκετ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός στάθηκε στην κούραση των διεθνών από τον υψηλό ρυθμό των προπονήσεων, αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της ομάδας, ενώ τόνισε πως στόχος είναι η βελτίωση από αγώνα σε αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού:

"Περιμέναμε να έχει μια τέτοια εικόνα η ομάδα στο σημερινό παιχνίδι, με την έννοια ότι ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Ήταν η πρώτη και οι προπονήσεις ήταν σε υψηλή ένταση για να μπορέσουμε να ετοιμάσουμε την ομάδα για τα επίσημα παιχνίδια. Θέλαμε αυτό το φιλικό για δούμε άλλες εικόνες, άλλες παραστάσεις. Η αλήθεια είναι πως πάντα παίζουμε για να κερδίζουμε. Δεν τα καταφέραμε στα τελευταία λεπτά, χάσαμε αρκετές βολές, αλλά η ομάδα είναι σε ένα ποσοστό της τάξης του 40% έτοιμη. Θα χρησιμοποιήσουμε το επόμενο διάστημα, οπότε θα αλλάξει και το πλάνο των προπονήσεων, ώστε σιγά σιγά από το τουρνουά της Κωνσταντινούπολης η ομάδα να βελτιώνεται σταδιακά όπως έχουμε προγραμματίσει".

Από την πλευρά του ο Νίκος Ζήσης τόνισε: "Ήταν ένα παιχνίδι καθαρά προπονητικού χαρακτήρα. Φυσικά θέλαμε να το κερδίσουμε, αλλά είμαστε ακόμη ανέτοιμοι. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Από αύριο που γυρίζουμε στην Ελλάδα και με την επιστροφή των άλλων παιδιών που είναι κομβική για εμάς, θα συνεχίσουμε την δουλειά και πιστεύω πως από το επόμενο τουρνουά θα είμαστε πιο έτοιμοι. Σιγά σιγά θα ξεκαθαρίσουμε ακριβώς τι θέλουμε σε άμυνα και επίθεση και θα βελτιωνόμαστε με στόχο να είμαστε έτοιμοι στις 5 Σεπτεμβρίου".