Video Analysis: Τα τρία plays της Εθνικής στο Ακρόπολις

To Contra.gr εγκανιάζει τη στήλη "video analysis". Η Εθνική Ελλάδας ολοκλήρωσε με το Ακρόπολις τους αγώνες προετοιμασίας και σας δείχνουμε τρία βασικά σημείο του παιχνιδιού της. Δείτε σε βίντεο το κεντρικό pick n' roll με τον Σπανούλη, το "3 κάτω" με τον Αντετοκούνμπο και τον τρόπο που παίζουμε στην άμυνα.

Video Analysis: Τα τρία plays της Εθνικής στο Ακρόπολις
INTIME SPORTS

1o VIDEO: Το κεντρικό pick n' roll του Σπανούλη

Ο Κατσικάρης έχει υιοθετήσει το γνωστό παιχνίδι του Ολυμπιακού για τον Σπανούλη. Ο Kill Bill ξεκινάει απ'την αριστερή γωνία και δέχεται πρώτα ένα down screen απ'το τεσάρι, ώστε να χάσει την ισορροπία του ο αμυντικός που τον κυνηγάει. Στη συνέχεια παίρνει την μπάλα χέρι με χέρι απ'τον ψηλό. Στο βίντεο πως η ίδια φάση έχει πέντε διαφορετικές συνέχειες απ'την ώρα που γίνεται κάτοχος ο Σπανούλης.

2o VIDEO: Το "3 κάτω"

Η προσπάθεια να ποστάρει ο Περπέρογλου και ο Αντετοκούνμπο ως τριάρια, αφού πρώτα γίνει pick n' roll με τον άσο στην αριστερή πλευρά. Ο Giannis δεν έχει ισoϋψή αντίπαλο, πράγμα που σημαίνει πως σίγουρα θα αναγκάσει την αντίπαλη άμυνα να δώσει βοήθεια στο μαρκάρισμα του. Ο πρώτος στόχος είναι βέβαθια να πάει στο καλάθι με την αποφαστικότητα που έχει. Αν οι αποστάσεις απ'τους υπόλοιπους είναι σωστές, τότε το συγκεκριμένο play δύσκολα αντιμετωπίζεται.

3o VIDEO: Άμυνα στο κεντρικό pick n' roll

Με κάθετα hedge out και γρήγορες περιστροφές στην πίσω ζώνη άμυνας, η Εθνική έχει τη δυνατότητα για κλεψίματα και για εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό που ανεβάζουν την ψυχολογία. Τον τελευταίο παίκτη της αδύνατης πλευράς τον βάζουμε στη ρακέτα στο ρόλο του λίμπερο. Αν αυτός ο παίκτης είναι ο Αντετοκούνμπο , τότε η παρουσία του καλύπτει τόσο χώρο που στην ουσία ακυρώνει το γεγονός πως παίζουμε με παίκτη λιγότερο. Η παρουσία του σ'αυτόν τον κρίσιμο ρόλο μπορεί να κάνει τη συγκεκριμένη άμυνα το άρμα μάχης της Εθνικής.

* Η ανάλυση και τα VIDEO έγιναν από τον προπονητή μπάσκετ, Μπάμπη Σκουζή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK