Η παρακάμερα των ημιτελικών

Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα. Το Contra.gr ήταν στη «Σινάν Ερντέμ Αρίνα», παρακολούθησε τα δύο συγκλονιστικά παιχνίδια και κατέγραψε αθέατες στιγμές μέσα και έξω από τις τέσσερις γραμμές.

Η παρακάμερα των ημιτελικών

Το… μπαρούτι στον πρώτο χρονικά ημιτελικό μπήκε νωρίς. Τότε που οι πολυάριθμοί οπαδοί του Παναθηναϊκού αντέκρουσαν τα συνθήματα Ρώσων και Ολυμπιακών μαζί. Την ίδια ώρα οι παίκτες συνέχιζαν την προθέρμανση ζώντας στο δικό τους κόσμο πριν ακριβώς από τη μεγάλη μάχη, προσπαθώντας να συγκεντρωθούν.

Το παιχνίδι αρχίζει και ο Παναθηναϊκός αιφνιδιάζει την ΤΣΣΚΑ. Ο Μάριτς τελειώνει με καρφώματα τις ασίστ των περιφερειακών, αλλά μετά την τρίτη - τέταρτη άμυνα κάνει χαρακτηριστική κίνηση στον πάγκο: "αλλαγή". Το ήξερε ο Ομπράντοβιτς και είχε ήδη δώσει οδηγίες στον Μπατίστ για να τον ετοιμάσει. Μέσα ο Αμερικανός που παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα. Ο Παναθηναϊκός έχει ξεφύγει, αλλά το δεύτερο φάουλ του Σάτο προβληματίζει έντονα τον "Ζοτς". Φαίνεται στην αντίδρασή του. Η αμυντική ισορροπία αρχίζει να δέχεται πλήγματα. Ο Γιασικεβίτσιους is on fire, η ΤΣΣΚΑ έχει 1/8 τρίποντα, ο Κιριλένκο όμως παίρνει μπροστά. Κάθε καλάθι έχει τη δική του ιστορία σε αυτό το παιχνίδι γιατί οι μάχες, ιδίως στη ρακέτα, είναι ομηρικές. Ο Ρώσος φόργουορντ κερδίζει τις περισσότερες πια και με αυτό το απαθές βλέμμα του προετοιμάζεται για ακόμη ένα ξέσπασμα.

Ο Καϊμακόγλου βρήκε στήριγμα στον αειθαλή Σάρας, αλλά η ΤΣΣΚΑ έχει προσπεράσει. Ο Ιτούδης θυμίζει... Ομπράντοβιτς σε αντιδράσεις προς τους αναπληρωματικούς, αλλά και σε χρώμα (αυτό το... μελιτζανοειδές) σ’ ένα από τα πολλά λάθη του β' ημιχρόνου, ο Αλβέρτης πάλι δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία του. Πανηγυρίζει πάντως κάθε πόντο, κάθε κερδισμένη μπάλα - το ζει με πάθος. Ο Καζλάουσκας αντιδρά σε κάποιες αποφάσεις των διαιτητών, ο Λαβρίνοβιτς χειροκροτά ειρωνικά, αλλά αμέσως ζητά συγγνώμη και γλιτώνει την τεχνική ποινή. Ο Σάρας μειδιά στην άλλη πλευρά για τον ίδιο λόγο. Μάλλον οι διαιτητές δεν επιτελούν στο έπακρο το καθήκον τους, αν και τα… σπόρια καταλήγουν στη ρωσική ομάδα. Μένει όμως η τελευταία φάση. Η οποία σχεδιάζεται τελετουργικά στο τάιμ άουτ, ποτέ όμως δεν εκδηλώθηκε. Κρίμα!

Στην κόρνα της λήξης, ο Τεόντοσιτς, που αποθεώνεται από τον κόσμο του Ολυμπιακού, ξεσπά για την κακή βραδιά. Κλωτσά μια μπάλα στον αέρα, ενώ ο Βατούνιν πετάγεται από τη θέση του δίπλα στο παρκέ και σπεύδει να τον αγκαλιάσει και να τον αποθεώσει για το καθοριστικό καλάθι για το 64-65. Ρώσοι και Πειραιώτες πανηγυρίζουν μαζί για την πρόκριση της ΤΣΣΚΑ, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ξεσπά κατά της διαιτησίας, αυτή τη φορά χωρίς να σκορπά 500ευρα, και αμέσως μετά πηγαίνει στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και αποθεώνεται απ’ όσους είχαν απομείνει στην κερκίδα.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, που έχουν πλέον γεμίσει το δικό τους κομμάτι, δείχνουν να χαίρονται για την εξέλιξη του ημιτελικού. Τους λείπει όμως η άλλη μισή χαρά. Το δυναμικό ξεκίνημα τούς φτιάχνει ακόμη περισσότερο το κέφι. Ο Σπανούλης είναι ασταμάτητος, αλλά ο Ίβκοβιτς δείχνει να ανησυχεί. Σαν να μην του αρέσει το 10-2 και το 17-9, βάζει το χέρι στο πηγούνι και ψάχνει για το αντίδοτο στην προσπάθεια της Μπαρτσελόνα για να επιστρέψει. Βγαίνει αληθινός, αλλά οι Λο και Πρίντεζης ξανακάνουν τον Ολυμπιακό πολύ πιο ταχύ. Αλλά και θεαματικό, αφού η συνεργασία Σπανούλη – Ντόρσεϊ, που απέφερε το άλει ουπ, χειροκροτήθηκε δειλά – δειλά και από αρκετούς ουδέτερους. Το 33-29 του ημιχρόνου είναι εύθραυστο, αλλά και επικίνδυνο. Ιδίως όσο χάνονται τα αμυντικά ριμπάουντ.

Ένα έχασε ο Παπανικολάου και ο Ίβκοβιτς τον… μάλωσε κανονικά. Λίγο αργότερα αναρωτιέται "why" σε έναν από τρεις διαιτητές για μια απόφαση επιθετικού φάουλ του Λο, γνωρίζει όμως ότι έχει άδικο. Ίσως λειτουργεί παρορμητικά! Το κόψιμο πάντως του μικρού στον θεόρατο Εντόνγκ ήταν καθαρότατο και ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Ο Ολυμπιακός πλησιάζει προς τη νίκη και ο κόσμος του Παναθηναϊκού χάνει την πίστη του ότι τουλάχιστον θα ηττηθεί και ο Ολυμπιακός για να τον αντιμετωπίσει στο μικρό τελικό.

Στο 50-43 ο Αγγέλου καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει επιστροφή για την Μπαρτσελόνα και φτάνει μέχρι την κεντρική γραμμή του γηπέδου για να πανηγυρίσει με σφιγμένες τις γροθιές. Τα λάθη πληρώνονται σε αυτή τη ζωή όπως και να 'χει και η ομάδα του Ίβκοβιτς δεν αφήνει την ευκαιρία και διεκδικεί με το σπαθί της τον εφετινό τίτλο στην Ευρωλίγκα. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι το χαίρονται διπλά και τρίδιπλα, αποφεύγουν όμως να κάνουν δηλώσεις – τις κρατούν για την Κυριακή. Προτιμούν να ακούσουν τον αρχιτέκτονα. Ο τραυματισμός του Λο μετριάζει τη χαρά, αφού δύσκολα θα παίξει. Ραντεβού την Κυριακή λοιπόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK