Οι καλύτεροι της Euroleague

Ο Αντρέι Κιριλένκο αναδείχθηκε MVP της Euroleague, ενώ Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης βρίσκονται στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Οι καλύτεροι της Euroleague

Οπως αναμενόταν ο Αντρέι Κιριλένκο πήρε το βραβείο του MVP της χρονιάς, στο γκαλά της Ευρωλίγκας που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου.

Ο φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας άφησε πίσω του τους Μίλος Τεόντοσιτς, Νέναντ Κρστιτς (ΤΣΣΚΑ), Έραζεμ Λόρμπεκ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα), Μπο Μακ Κάλεμπ (Σιένα), Χένρι Ντόμερκαντ (Ούνιξ Καζάν), Δημήτρη Διαμαντίδη, Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός) και Βασίλη Σπανούλη (Ολυμπιακός) που ήταν υποψήφιοι για τον τίτλο.

Η καλύτερη πεντάδα

Οσον αφορά στην καλύτερη πεντάδα, αυτή την αποτελούν οι: Σπανούλης, Λόρμπεκ, Διαμαντίδης, Κιριλένκο και Κρστιτς.

Στη δεύτερη πεντάδα ήταν οι: Χουάν Κάρλος Ναβάρο της Μπαρτσελόνα, Χένρι Ντόμερκαντ της Ούνιξ Καζάν, Μπο ΜακΚάλεμπ της Σιένα, Μάικ Μπατίστ του Παναθηναϊκού και Μίλος Τεόντοσιτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τέλος, το Βραβείο Αλφόνσο Φορντ (πρώτου σκόρερ) πήγε στον Μπο ΜακΚάλεμπ της Σιένα, ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς της Ρεάλ Μαδρίτης παρέλαβε το βραβείο του ανερχόμενου αστέρα.

"Σας καλωσορίζω εν αναμονή του μεγάλου τελικού. Για ακόμα μία σεζόν το φάιναλ φορ είναι επιτυχημένο και δίνω τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Από δω και πέρα, την επόμενη σεζόν θα αυξήσουμε τον αριθμό των ομάδων. Το θέμα μας είναι να μείνουμε δυνατοί κι ενωμένοι. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας.Από αυτή τη γιορτή αναδεικνύονται οι καλύτεροι της διοργάνωσης. Ευχαριστούμε για τον κόσμο που ήρθε εδώ, να ευχαριστηθείτε τον τελικό", τόνισε μεταξύ άλλων ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK