Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 64-66

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 66-64 από την ΤΣΣΚΑ μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι και έχασε στις λεπτομέρειες το εισιτήριο για τον τελικό της Ευρωλίγκας. Το ματς κρίθηκε στο ένα σουτ.

Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 64-66

Έτσι κρίθηκε

Αλήθεια είναι πως ουδείς πίστεψε ότι το παιχνίδι κρίθηκε στην πρώτη περίοδο. Τότε δηλαδή που ο διαστημικός Παναθηναϊκός «βασάνισε» την ΤΣΣΚΑ. Ο Γιασικεβίτσιους ήταν το σημείο αναφοράς στην επίθεση και ο Καϊμακόγλου στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να οικοδομήσουν διαφορά, η οποία μετά το τρίποντο του Σάτο και το 14-4 σταθεροποιήθηκε πάνω από το φράγμα των 10 πόντων. Η ΤΣΣΚΑ ήταν τρομερά άστοχη στην περιφέρεια και με τον Τεόντοσιτς σε ρόλο κουμανταδόρου απέτυχε να ανταποκριθεί στην σκληρή άμυνα του Παναθηναϊκού που απαντούσε με κοντά σχήματα αλλά και συνολική δουλειά στην αντίπαλη πληθωρικότητα.

Η ρωσική ομάδα άρχισε να ξετυλίγει τις αρετές της μόνο αφού ο Γκόρντον πέρασε στο παρκέ. Ανέβασε το ρυθμό ο Αμερικανός, έπαιξε ένα πιο άναρχο, αλλά αποτελεσματικό μπάσκετ και η ομάδα του Καζλάουσκας άρχισε να ροκανίζει έως που μηδένισε τη διαφορά. Το 29-15 του 10’ έγινε 32-26 στο 17’ από τον ανεβασμένο Σβεντ και κατόπιν 32-32 από τρίποντο του Κιριλένκο, ο οποίος πέτυχε οκτώ πόντους σε επτά λεπτά και υπέγραψε το 13-0 και την επιστροφή της ΤΣΣΚΑ στο παιχνίδι, σ’ ένα διάστημα που ο Παναθηναϊκός προδόθηκε από την παρουσία τριών πλέι μέικερ και τα πολλά λάθη.

Ψημένοι ωστόσο σε μεγάλα ματς οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν πανικοβλήθηκαν από το ξέσπασμα των Ρώσων. Μόνο προβληματίστηκαν και εν μέρει διορθώθηκαν. Αν και δεν έλειψαν κάποια λάθη σε κακοεκτελεσμένα συστήματα, η άμυνα κρατούσε όρθια την ελληνική ομάδα. Από αυτήν ξεκίνησε η αντεπίθεση που μετά το 42-44 στο 25’ έφερε το 50-46 και το 55-51 του 30’. Ο Καϊμακόγλου δεν δείλιασε και κοίταξε στα μάτια τα θηρία, ενώ ο Διαμαντίδης ζάλισε τον Κάουν που απέφερε γκολ – φάουλ. Ο Κιριλένκο συνέχισε στα στάνταρ της δεύτερης περιόδου και η ΤΣΣΚΑ είχε το εύκολο επιθετικό ριμπάουντ, αλλά της έλειπαν βασικά συστατικά, όπως η ηρεμία σε κρίσιμα σημεία.

Όχι ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πιο συγκεντρωμένος ή ψύχραιμος. Μάλιστα ξόδεψε με περίσσια απερισκεψία το +6 (57-51), δίνοντας το δικαίωμα στη ρωσική ομάδα να τρέξει σερί 0-6 και να προηγηθεί εκ νέου (57-58). Ο Γιασικεβίτσιους, με πέντε σερί πόντους, τιμώρησε την άμυνα της ρωσικής ομάδας που του έδωσε τα σουτ για το 64-60 στο 38’, αλλά τίποτα δεν είχε κριθεί ούτε τότε, αφού η ΤΣΣΚΑ δεν έπεσε στο καναβάτσο. Είτε ένα – δυο σφυρίγματα, είτε η τύχη στο σουτ του Σβεντ είτε το χαμένο χουκ του Μπατίστ έγειραν την πλάστιγγα στη μεριά της ρωσικής ομάδας. Στο 64-66 στα 9.1 ο Τεόντοσιτς, που είχε κάνει το 64-65 με σουτ – μαχαιριά, αστόχησε σε ζευγάρι βολή, ο Παναθηναϊκός ουδέποτε εκτέλεσε επίθεση και η μεγάλη ευκαιρία για την υπέρβαση χάθηκε ανεπιστρεπτί. Ιδίως αν ο Ομπράντοβιτς δεν βρίσκεται του χρόνου στο τιμόνι.

Σταρ

Ο Αλεξέι Σβεντ "ξεψάρωσε" στο δεύτερο ημίχρονο και εξαιτίας αυτού άλλαξε όλο το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ που σταμάτησε να σουτάρει όσο στο πρώτο μισό. Οι κάθετες διεισδύσεις και τα γερά πατήματά του έκαναν ζημιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα ο Ρώσος φόργουορντ να τελειώσει το ματς με 15 πόντους και μόλις τρία χαμένα σουτ. Είχε επίσης 5 ριμπάουντ.

Απογοήτευση

Ο Μάικ Μπατίστ βρέθηκε σε κακή βραδιά. Προσπάθησε αρχικά, αλλά ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο σπατάλησε επιθέσεις που θα μπορούσε εύκολα να είχε τελειώσει, ενώ υπέπεσε συνολικά σε έξι λάθη. Όσο για τη χαμένη επίθεση στο φινάλε, κρίμα γιατί σχεδιάστηκε και σε τάιμ άουτ.

Σχόλιο

Ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να διαψεύσει κάθε προγνωστικό. Η ομάδα που έχασε από τον Κολοσσό, παίζοντας προβλέψιμο μπάσκετ, έφτασε την ΤΣΣΚΑ στα όριά της, την ανάγκασε να υπερβάλει εαυτόν και μια – δυο ευνοϊκές αποφάσεις να κατακτήσει τη νίκη – πρόκριση στον τελικό της Κυριακής. Μην σταθεί όμως ο Παναθηναϊκός τόσο στη διαιτησία, θα είναι άδικο για την ψυχή του Γιασικεβίτσιους, την παλικαριά του Καϊμακόγλου, την ενέργεια που έβγαλαν όλοι οι υπόλοιποι στο παρκέ της "Σινάν Ερντέμ Αρίνα". Η ΤΣΣΚΑ στάθηκε πιο τυχερή σε μια μάχη τιτάνων και βγήκε σώα, πηγαίνοντας πλέον πιο ατσαλωμένη για την κούπα.

Τα δεκάλεπτα: 29-15, 34-32, 55-51, 64-66

Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 64-66
Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 64-66


To live:

News 24/7

24MEDIA NETWORK