"Κάτι παραπάνω από συνεργάτες"

Οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρης Ιτούδης εμφανίστηκαν έτοιμοι να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο της Ευρωλίγκας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον μεγάλο τελικό, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην προσωπική τους σχέση και σε όλα αυτά που τους ενώνουν στο πέρασμα των ετών.

"Κάτι παραπάνω από συνεργάτες"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Αρχικά, το λόγο πήρε ο τεχνικός της Φενέρμπαχτσε, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρώτη συμμετοχή της τουρκικής ομάδας σε τελικό Ευρωλίγκας: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα παίξουμε τον πρώτο τελικό στην ιστορία του τουρκικού μπάσκετ. Είμαστε χαρούμενοι για τους φιλάθλους. Και για το γεγονός ότι μας παραδέχονται ως μια πολύ καλή ομάδα. Παίζουμε με την ΤΣΣΚΑ μια πολύ καλή ομάδα, που την κοουτσάρει με πολύ καλό τρόπο ο κύριος Δημήτρης Ιτούδης".

Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Ιτούδης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την πρόκριση: "Προφανώς και από τη δική μου πλευρά είμαι ενθουσιασμένος που βρισκόμαστε εδώ. Ήταν ένα μακρύ ταξίδι μέχρι να φτάσουμε εδώ. Πρέπει να παίξουμε για πρώτη φορά φέτος με τη Φενέρμπαχτσε. Περιμένουμε ένα σκληρό τελικό. Η Φενέρ είναι μια ομάδα που τα έχει όλα. Έχουν ψηλό σχήμα, παίζουν με χαμηλό... Φυσικά έχουν και τον Ζέλικο, που έχει παίξει τόσα φάιναλ-φορ. Ξέρουμε όμως γιατί είμαστε εδώ. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί".

Για τη διαφορά στην φροντ-λάιν των δύο ομάδων ο Ιτούδης, ανέφερε: "Είμαστε η μοναδική ομάδα με μια σοβαρή απουσία. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Μας λείπει ο Τζόελ, αλλά τα παιδιά κάνουν καλή δουλειά καλύποντας το κενό του. Όλη τη χρονιά παίζαμε με προβλήματα και καταφέρναμε να τα καλύψουμε. Υπάρχει μειονέκτημα. Σε ένα παιχνίδι κάτι θα πάει καλά, κάτι δεν θα πάει. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι παίκτες, οι αναπληρωματικοί, οι βασικοί θα κάνουν ότι χρειάζεται για να καλύψουν το κενό και να κάνουν αυτό που πρέπει".

Για το γεγονός πως θα τεθούν αντιμέτωποι, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σχολίασε: "Έχουμε μιλήσει για αυτό. Μιλήσαμε πριν την προετοιμασία. Ήμασταν σίγουροι ότι θα είμαστε εδώ (σ.σ. με ειρωνικό ύφος) ". Σ' εκείνο το σημείο επενέβη ο Δημήτρης Ιτούδης: "το λες για αστείο έτσι δεν είναι;"

Για τη σχέση των δύο ανδρών και για ποια στιγμή ξεχωρίζουν, ο Ιτούδης τόνισε: "Χθες που μιλούσαμε είπαμε ότι είναι κάτι συναρπαστικό. Παίζει μεν η ΤΣΣΚΑ και η Φενέρ και αυτό είναι σημαντικό, αλλά είναι ενδιαφέρον. Μοιραζόμαστε πολλά μαζί. Όλες οι σχέσεις ξεκινούν με αμφιβολία. Με την κοπέλα σου, τη γυναίκα σου, τους φίλους σου, στη δουλειά. Ήταν το ίδιο για μας. Η εμπιστοσύνη είναι μια διαδικασία. Παίξαμε ένα τουρνουά, εγώ ήμουν με την ΚΚ Ζάγκρεμπ και εκείνος στη Μπανταλόνα. Κρατήσαμε επαφές, μιλούσαμε. Το 1999 όταν μου ζήτησε να πάω μαζί του είχα μια άλλη πρόταση, αλλά δέχτηκα αμέσως.

Νομίζω το 2002 ήταν μια ξεχωριστή στιγμή όταν κερδίσαμε τον τίτλο με τη Μπολόνια. Ήμασταν για 15 λεπτά στα αποδυτήρια. Όχι στο μπάνιο ... Μην με παρεξηγήσετε... Ντυμένοι ήμασταν, με κουστούμια. Δεν θα σας πω τι είπαμε, αλλά ήταν μια ξεχωριστή στιγμή. Εκεί κατάλαβα ότι υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας".

Από την άλλη πλευρά, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θέλησε να πει πολλά λόγια: "Πολλές στιγμές. Είναι 13 χρόνια από τη ζωή μας. Πολλές στιγμές. Με τρέλανε για παράδειγμα στην προπόνηση. Αλλά είχαμε μια πολύ καλή σχέση. Τον εμπιστεύομαι και τον θέλω κοντά μου. Ήμασταν παραπάνω από συνεργάτες".

Σε ερώτηση για το στυλ παιχνιδιού της Φενέρμπαχτσε, ο Ιτούδης τόνισε: "Η Λόκο παίζει άλλο μπάσκετ και η Φενέρ διαφορετικό. Έχουμε αντιμετωπίσει ομάδες που παίζουν έτσι. Απαιτεί περισσότερη συγκέντρωση και αποφασιστικότητα. Τα προβλήματα που μπορεί να μας βάλει η Φενέρ είναι πολλά. Κι εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο, να τους βάλουμε προβλήματα".

Για το πώς βρίσκει διαρκώς κίνητρο, ο Ζοτς, αποκάλυψε πως "είναι απλό. Το έχω πει πολλές φορές. Μου αρέσει η δουλειά μου. Πηγαίνω με όρεξη στη δουλειά. Ακόμη και να μην έχω προπόνηση πηγαίνω στο γραφείο και περιμένω να δω αν θα έρθει κανείς. Συνήθως αυτός (δείχνει τον Μπογκντάνοβιτς) έρχεται. Και να πω την αλήθεια; Πληρώνομαι και πολύ καλά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τη ζωή ; Κάνω αυτό που θέλω στη ζωή μου. Πόσοι το έχουν αυτό";

Δείτε το VIDEO

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK