Τι μου λες; Ποιος 3D και Τομάσεβιτς;

Ο Παντελής Βλαχόπουλος γράφει πως δύο κορυφαίοι προπονητές μπορούν να αναθεωρήσουν την "κοσμοθεωρία" ενός δημοσιογράφου όσον αφορά στο μπάσκετ. Και βέβαια να του αποδείξουν, ότι το ΜΠΑΣΚΕΤ είναι πολλοί το παίζουν, λίγοι το γνωρίζουν.

Τι μου λες; Ποιος 3D και Τομάσεβιτς;

Ήταν ένα παιχνίδι εκπληκτικό. Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ φανταστική και τα αστέρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ ξεδίπλωναν τις πτυχές του ταλέντου τους σε κάθε φάση. Η "μονομαχία" του Διαμαντίδη με τον Παπαλουκά ήταν βγαλμένη από το ΝΒΑ, οι ψηλοί των δύο ομάδων έδιναν και τη ψυχή τους σε κάθε φάση και η κόντρα του Ομπράντοβιτς με τον Μεσίνα σε έκανε να αναφωνήσεις: μα πώς τα σκέφτονται όλα αυτά; Ήταν το final 4 της Αθήνας. Το 2007. Ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραψε 93-91.

Το μπάσκετ είναι επιστήμη...

Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου της Ευρωλίγκα από τους "πράσινους" και το γλέντι της ομάδας στα μπουζούκια περίμενα νωρίς το πρωί τον συνεργάτη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρη Ιτιούδη, στην ΕΡΤ. Υποδέχτηκα στο μακιγιάζ τον προπονητή της Μπάνβιτ και μετά από τα συγχαρητήρια, τις αγκαλιές και τα φιλιά, άρχισε η μπασκετική συζήτηση. Ο διάλογος δεν εξελίχθηκε όπως περίμενα. Το μπάσκετ, πλέον, είναι επιστήμη και καμιά φορά (τις περισσότερες φορές) δεν βλέπουμε αυτό που βλέπουν οι ειδικοί.

Ο απρόσμενος διάλογος!

- Ο Διαμαντίδης εκτός από την επίθεση ήταν συγκλονιστικός και στην άμυνα. Ο γερό-Τομάσεβιτς "έσκισε", γενικά όλη η ομάδα ήταν εκπληκτική αν εξαιρέσεις τον Ντικούδη.

- Για μένα και τον Ζοτς ο Ντικούδης για τον χρόνο που αγωνίστηκε ήταν από τους καλύτερους! Καλός ο Μήτσος και ο Τομάσεβιτς αλλά για μας το μπάσκετ είναι μια πιο σύνθετη κατάσταση.

Μέσα μου σκέφτηκα: δεν μπορεί έχει πιει περισσότερο του κανονικού. Ο διευθυντής παραγωγής μάς φώναξε εσπευσμένα στο studio για τη συνέντευξη και έτσι έληξε εκεί η συζήτησή μας. Όταν θα ολοκληρωνόταν η εκπομπή, θα ήθελα να μου εξηγήσει το σκεπτικό του. Και έτσι έγινε.

Τα μυστικά των προπονητών...

Ο Δημήτρης Ιτούδης μου εξήγησε ότι ο Δήμος Ντικούδης ήταν ο κρίκος μιας ομάδας που είχε συγκεκριμένους στόχους σε αυτό το ματς. Μου έδωσε να καταλάβω ότι οι δύο προπονητές του Παναθηναϊκού ζήτησαν απ' όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν ειδικά πράγματα και από την υλοποίησή τους θα είχε εξαρτηθεί το αποτέλεσμα του τελικού. Το πλάνο εφαρμόστηκε κατά γράμμα και ο Ντικούδης είχε πραγματοποιήσει εμφάνιση που για τα μάτια του κόσμου ήταν από αδιάφορη έως κακή αλλά για τους Ομπράντοβιτς και Ιτούδη, ήταν πέρα ως πέρα ουσιαστική.

Διαβάστε ακόμη:

F4 STORIES Σπύρος Καβαλιεράτος: "Σκάσε ρε μ@@@α"

News 24/7

24MEDIA NETWORK