Έκανε το αυτονόητο

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα 94-76 της ΚΚ Ζάγκρεμπ στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για τη φάση των ομίλων της Euroleague και εξασφάλισε την πρόκρισή του στο Top-16.

Έκανε το αυτονόητο

Έτσι κρίθηκε

Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται αυτήν την περίοδο ο Παναθηναϊκός, τέτοια παιχνίδια είναι του… χεριού του. Εξαρτώνται αποκλειστικά από τον ίδιο. Όσο η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε στο νου μόνο πώς θα σκοράρει και όχι πώς θα εμποδίσει την ΚΚ Ζάγκρεμπ να το κάνει τόσο ο βαθμός δυσκολίας γινόταν μεγαλύτερος.

Οι πρωταθλητές Κροατίας είναι μια ομάδα με περιορισμένες δυνατότητες που όμως αν της δοθεί η ευκαιρία, όπως έκανε ο Παναθηναϊκός, δεν θα την αφήσει. Εκεί πόνταρε και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη με ένα πόντο (48-49). Η κατάσταση άρχισε ν’ αλλάζει τη στιγμή που οι «πράσινοι» έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στο μισό του παρκέ, περιόρισαν τη δράση των αντίπαλων περιφερειακών που έκαναν την πολλή δουλειά και άρχισαν λεπτό με το λεπτό να επιβάλλονται.

Η διαφορά δεν άνοιξε απότομα (63-58, 70-62), όμως ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι και όσο δεν άφηνε την ΚΚ να πλησιάσει τόσο αποκτούσε αυτοπεποίθηση. Όταν δε απέκτησε διψήφιο προβάδισμα, τα πράγματα ξεδιάλυναν οριστικά.

Σταρ

Αν ο Μάικ Μπατίστ βρει τον εαυτό του, ο Παναθηναϊκός έχει να κερδίσει πολλά. Ο Αμερικανός είναι ο καλύτερος ψηλός της ομάδας και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον χρειάζεται απελπισμένα.

Απογοήτευση

Ένας Παναθηναϊκός που δεν παίζει… άμυνα, είναι μισός Παναθηναϊκός. Οι 49 πόντοι που δέχθηκε από την ΚΚ στο πρώτο ημίχρονο είναι πάρα πολλοί.

Σχόλιο

Τώρα που άλλες ομάδες αποδυναμώνονται λόγω της μαζικής φυγής των NBAers, ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να φτάσει σιγά – σιγά στο επίπεδο ανταγωνιστικότητας που θέλει ο Ομπράντοβιτς. Η εμφάνιση με την ΚΚ στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε το δρόμο, ανάλογη συνέχεια είναι απαραίτητη. Όπως και οι σταθερά καλές εμφανίσεις των Μπαστίστ και Λόγκαν.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 48-49, 71-62, 94-76

Παναθηναϊκός: Μάριτς, Μπατίστ 18(9ρ), Λόγκαν 13(3), Σάτο 12(4τρ, 5ρ), Π.Καλάθης 2, Διαμαντίδης 2(5ρ), Βουγιούκας 10, Ν.Καλάθης 13(1τρ, 4ασ), Κυρίτσης 5(1), Σμιθ 9(6ρ), Καϊμακόγλου 5(1τρ, 11ρ), Γιασικεβίτσιους 5(1)

ΚΚ Ζάγκρεμπ: Μουλαομέροβιτς 18(1), Μάσιτς, Σιμόν 15(1τρ, 6ρ), Κασούν 4, Φορντ 12(1), Ντιά 2, Μέι 12(10ρ), Ράντσιτς 6(2), Όζμπολτ 2, Χέιτβελτ 5(1τρ, 6ρ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK